ONKO PROFEETTA ELIA YKSI YLIENKELEISTÄ?

Löysin Suomi24- palstalta mielenkiintoisen kirjoituksen nimimerkillä sanansaattaja.  Aloin lukea tekstiä ja mitä pidemmälle pääsin, sen mietteliäämmäksi tulin. Omat raamatuntutkimukseni ja löytöni nimittäin tukivat tämän kirjoittajan tekemiä löytöjä Raamatusta.  


Kopioin tekstin kokonaisuudessaan, joten voit tutustua siihen. Lopussa teen vielä muutamia johtopäätöksiäni tekstin pohjalta. Ottakaa vastaan se, mikä on hyvää ja oikeata;tässä siis kokonaisuudessaan lukemani kirjoitus netissä: 

Profeetta Elia on ylienkeli, Raamattu kertoo tämän

sanansaattaja_-

Elia nousi taivaaseen tulivaunuissa eikä nähnyt kuolemaa. Malakian kirja ennustaa, että Jumala lähettää profeetta Elian uudestaan maan päälle ennen kuin tulee suuri ja pelottava Herran päivä.

Mal 4: 5: Katso, minä lähetän teille profeetta Elian, ennen kuin tulee Herran päivä, se suuri ja peljättävä. 6. Ja hän on kääntävä jälleen isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet heidän isiensä puoleen, etten minä tulisi ja löisi maata, vihkisi sitä tuhon omaksi. (RK 1938)

Enkeli ilmoitti Johannes Kastajan isälle Sakariakselle, että syntyvä poika toimii Elian hengessä ja kääntää isien sydämet lasten puoleen. Johannes Kastaja ei ollut vielä Malakian kirjan ennustama Elia, koska enkelin ilmoituksesta puuttui osia Malakian ennustuksesta.

Lk 1:17: Hän kulkee Herran edelläkävijänä Elian hengessä ja voimassa, hän kääntää isien sydämet lasten puoleen ja ohjaa tottelemattomat ajattelemaan hurskaiden tavoin, näin valmistaakseen kansan Herran tuloa varten." 




Johannes Kastaja oli kuollut ja Jeesus oli kolmen opetuslapsen kanssa korkealla vuorella. Sinne ilmestyi taivaasta Elia ja Mooses. Raamattu opettaa että taivaassa ihmiset ovat enkelten kaltaisia (Mt 22:30). Jeesus kertoo sen jälkeen opetuslapsille, että Johannes Kastaja oli Elia, jonka piti tulla ensin ja myös sen, että Elia tulee vielä uudestaan. Elia tulee kolmannen kerran hieman ennen kuin tulee Herran suuri ja pelättävä päivä, jolloin Malakian kirjan ennustus toteutuu kokonaan. 

Mt 17: 10 Opetuslapset kysyivät häneltä: "Miksi lainopettajat sanovat, että Elian pitää tulla ensin?" 11 "Elia kyllä tulee", hän vastasi, "ja panee kaiken taas kohdalleen. 12 Ja minä sanon teille, että Elia on jo tullut. Ihmiset vain eivät tunteneet häntä, vaan tekivät hänelle mitä tahtoivat. Samoin he tulevat tekemään Ihmisen Pojalle." 13 Silloin opetuslapset ymmärsivät, että hän oli puhunut heille Johannes Kastajasta. 

Jeesus sanoi, että Elia oli enkeli, joka tuli maan päälle syntymällä ihmiseksi. Jeesus kutsui Johannes Kastajaa suurimmaksi äidistä syntyneeksi. Jumala oli lähettänyt enkelin ihmiseksi maan päälle, jonka oli määrä kuolla. 

Mt 10: 9:Vai mitä te lähditte? Profeettaako katsomaan? Totisesti, minä sanon teille: hän on enemmän kuin profeetta. 10. Tämä on se, josta on kirjoitettu: 'Katso, minä lähetän enkelini sinun edelläsi, ja 
hän on valmistava tiesi sinun eteesi'.



11. Totisesti minä sanon teille: ei ole vaimoista syntyneitten joukosta noussut suurempaa kuin Johannes Kastaja; mutta vähäisin taivasten valtakunnassa on suurempi kuin hän. (RK 1938)

Johannes Kastaja oli suurempi kuin Jeesuksen 12 opetuslasta, jotka tulevat johtamaan tuhatvuotisessa valtakunnassa Israelin 12 sukukuntaa (Hes. 48). 

Mt 19: 28:Jeesus sanoi heille: "Totisesti: kun Ihmisen Poika uuden maailman syntyessä istuutuu kirkkautensa valtaistuimelle, silloin tekin, jotka olette seuranneet minua, saatte istua kahdellatoista valtaistuimella ja hallita Israelin kahtatoista heimoa.

Johannes Kastaja eli Elia on taivasten valtakunnassa suurempi kuin apostolit, Vanhan testamentin profeetat ja patriarkat. Jumalan ja Karitsan valtaistuimen vieressä seisoo neljä kuusisiipistä johtajaa, jotka on ostettu maan päältä eli ovat olleet ihmisiä (Ilm 14:3), jotka ovat korkeimmat luodut taivaassa ja Jumalan alaisia. Apostolit Johannes ja Jaakob kysyi Jeesukselta saavatko he istua kuusisiipisten valtaistuimella Jumalan ja Karitsan valtaistuimen vieressä. Jeesus vastasi, että ne paikat on tarkoitettu toisille (Mk 10:35-40). Täten neljän evankeliumin kirjoittajatkaan eivät ole kuusisiipisiä johtajia, vaikka monet raamatunopettajat sellaista ovat päätelleet.

Johannes Kastaja eli profeetta Elia on yksi kuusisiipisistä johtajista. Johannes Kastaja tulee vielä uudestaan maan päälle tekemään voimallisia tekoja ennen tempausta, jolloin on suuri ja pelottavat Herran päivä. Jeesus sanoi, että lopun ajoilla tehdään vielä suurempia tekoja. Silloin vuoret hyppäävät mereen valtavissa maanjäristyksissä ja tsunamiaallot tuhoavat rantakaupunkeja .
                                          --------------------------------------------------------


Loppupäätelmiä:


Kuten voimme Ilmestyskirjan teksteistä lukea, on kahta säkkipukuista todistajaa arveltu kahdeksi suureksi Profeetaksi.  Heiksi, jotka keskustelivat Jeesuksen kanssa kirkastusvuorella.  Jeesus sanoi, ettei opetuslasten tulisi jakaa näkyään kuin vasta Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen. Teksti löytyy kokonaisuudessaan Mark. 9:1-13. Tämä kannattaa huolella lukea. 


Lisäksi olen pohtinut Ilmestyskirjan seurakunnan enkeleille osoitettuja kirjeitä. Puhutaan seitsemän seurakunnan enkelistä. Jumala osoittaa kirjeet heille ja sinetit avattaviksi heidän kauttaan. He toimivat sanansaattajina Jumalan saattaen toteen Jumalan vihanmaljojen tuomiot.  


Ilm. luku 11: 

9 Ja ihmiset eri kansoista ja sukukunnista ja kielistä ja kansanheimoista näkevät heidän ruumiinsa kolme ja puoli päivää, eivätkä salli, että heidän ruumiinsa pannaan hautaan.
10 Ja ne, jotka maan päällä asuvat, iloitsevat heidän kohtalostaan ja riemuitsevat ja lähettävät lahjoja toisilleen; sillä nämä kaksi profeettaa olivat vaivanneet niitä, jotka maan päällä asuvat.

- Kun Seurakunnan ylöstempaus on tapahtunut ja kaksi todistajaa ovat suorittamassa tehtäväänsä keskittyen etupäässä Israeliin, ihmiset kaikkialla maailmassa heräävät ilkkumaan heitä, sillä nämä Profeetat ovat operoineet ennen sitä maailmassa. Tekstit osoittavat selkeästi, kuinka näillä Jumalan lähettiläillä on missionsa maailmassa. 


Ilm. 15:7:

Ja yksi niistä neljästä olennosta antoi niille seitsemälle enkelille seitsemän kultaista maljaa, täynnä Jumalan vihaa, hänen, joka elää aina ja iankaikkisesti.


Me pienet ihmiset emme kykene aina ymmärtämään Jumalan tekoja. Hän on suvereeni maan ja taivaan Luoja, joka on luonut kaikki sen joukot voimallaan! Muistetaan tämä. 


Ilm. 4:11:

"Sinä, meidän Herramme ja meidän Jumalamme, olet arvollinen saamaan ylistyksen ja kunnian ja voiman, sillä sinä olet luonut kaikki, ja sinun tahdostasi ne ovat olemassa ja ovat luodut".


VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!   - Katja-Leena

Prepare the way: 








 

Kommentit

Suositut tekstit