LUPASIN TAISTELLA VASTAAN

Olin aikoinaan mukana Suomen Vapaakirkon, naisten pastorin valtakirjaa koskevassa, kokouksessa. Vuosi oli 2002. Käytin kokouksessa myös puheenvuoron. Olin tullut saamani opetuksen valossa Raamattuni äärellä siihen johtopäätökseen, että kysymys on kasvatusopillinen. Myös nainen voi toimia pastorina miesten rinnalla. 

Seurakunta- ja armonajan tehtävänä on ollut kasvattaa jäseniään Kristuksen tuntemisessa. Armon tehtävä on ollut pyhittää jokainen Kristuksen seuraaja elämään ajassamme jumalisesti, Hänen tahtoaan toteuttaen; Tiit.2:11-14. Myös me naiset lukeudumme näihin pyhiin ja jumalisiin. Myös me olemme armon perillisiä ja taivaskelpoisia Hänessä. Jumala on luvannut tehdä Kristuksessa yhdeksi kaiken. Me kaikki tulemme hallitsemaan pappeina kerran. Se on Sanan lupaus. 
Efe. 1:10; Ilm.5:10. 



Kun naisten asemaa työntekijöinä seurakunnassa käsiteltiin, silloin meille naisille tultiin sanomaan: " Jos naispappeus menee läpi, seuraavaksi hyväksytään homoseksuaalisuus ja homojen väliset avioliitot ".  Meidän annettiin ymmärtää, että nämä kaksi asiaa kulkivat virtaviivaisesti käsikädessä. Naispappeus altistaisi myös homoseksuaalisuuden hyväksyntään. Myös tuossa vuoden 2002 päättävässä kokouksessa asia nostettiin esiin. 

Tuolloin tein henkilökohtauksen päätöksen ja lupauksen:
- Tulen pappina ja naisena tekemään kaikkeni sen eteen, ettei homoseksuaalisuus leviä seurakuntaan. 

Kun Eeva lankesi syntiin, oli Aadam valmis seuraamaan häntä. Heidät oli luotu kumppaniksi toisilleen. He eivät valinneet toisiaan, vaan Jumala loi heidät toisiaan varten, vertauksenaOmena halkaistiin, ei tehty kahta erillistä omenaa. Ensimmäisessä ihmisessä oli aluksi molemmat, sekä feminiini- että maskuliinipuoli.  Nyt hedelmä ikäänkuin halkaistiin. Molemmille annettiin omat ominaispiirteensä. Eeva otettiin Aadamin kyljestä. He ovat yhtä. Se on Jumalan luomistyö. 

Minä, " Eevana ", tahdon korjata menneitä virheitä, joita nainen on valinnoillaan tehnyt. Valintani ovat olleet syntisiä ja vääriä. Jumalan tahto on niin ja aamen. Kun Hän valitsi minut seuraajakseen, tahdon omalta osaltani olla Hänen luottamuksensa arvoinen. Tahdon valita joka päivä Hänet, pysyäkseni Hänen tahdossaan. Ellen näin tee, ei minua voi kutsua Hänen papikseen. 

Minun pappeuteni on kiinni tästä. Mikäli häviän taistelun, häviän myös pappeuteni. Ja, pelkäänpä, että niin käy monelle muullekin. 

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA! 

Kommentit

Suositut tekstit