KIRKKAUDEN KERUBIT OVAT KESKELLÄMME

Sain etuoikeuden olla mukana audiovisuaalisella raamattutunnilla, jonka järjesti Parannuksenteon ja Pyhyyden palvelustyö.  Puhujana oli vanhempi arkkipiispa professori Augusto Maquengo I Afrikan aluevalvoja ja kansainvälinen koordinaattori.  Kirjoitan tässä lyhyen yhteenvedon ko. opetuksesta. 

Elämme vakavaa aikaa.  Hyvin kriittistä aikaa seurakunnan kannalta. Tapahtumat Israelissa, sen uuden hallituksen muodostamisen käänteet, kertovat meille, kuinka seurakunnan aika on käymässä todella vähiin. Tuleva uusi hallitusrakenne (arabit ja juutalaiset) siellä luo pohjan Raamatun ennustamalle valerauhalle sekä antikristuksen ilmestymiselle.  Seurakunnan aika on lopuillaan.  

Mal.3:1: Katso, minä lähetän sanansaattajani, ja hän on valmistava tien minun eteeni. Ja äkisti on tuleva temppeliinsä Herra, jota te etsitte, ja liiton enkeli, jota te halajatte. Katso, hän tulee, sanoo Herra Sebaot.

Nyt on aika todella tehdä parannusta, valvoa ja viedä tämä missio loppuunsa.  Jokaisen on katsottava omaa vaellustaan, tehtävä henkilökohtaista tiliä Jumalalle.  Hän ottaa luokseen pyhän ja puhtaan morsiamen.  Hinta on maksettu; olemmeko me valmiit? Ei ole väliä titteleillä, kansallisuudella tai asemalla.  Vain sillä on merkitystä, ovatko nimemme kirjoitetut Elämän kirjaan taivaassa!

KAKSI TODISTAJAA ILMESTYSKIRJAN LUVUSSA 11

Me emme ole tekemisissä minkään vitsin kanssa. Emme minkään noituuden kanssa.  Olemme tekemisissä itse kirkkauden kerubien kanssa.  Tämä on ollut salattu seurakunnalta. Jumala avaa sen lapsenmielisille, ei viisaille ja oppineille.  

Luuk. 10:21:

Sillä hetkellä hän riemuitsi Pyhässä Hengessä ja sanoi: "Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, että olet salannut nämä viisailta ja ymmärtäväisiltä ja ilmoittanut ne lapsenmielisille. Niin, Isä, sillä näin on sinulle hyväksi näkynyt. 


He olivat jo aivan alussa Eedenissä.  Luetaan 1 Moos. 3:23-24, joka sanoo: 

23 Niin Herra Jumala ajoi hänet pois Eedenin paratiisista viljelemään maata, josta hän oli otettu.
24 Ja hän karkoitti ihmisen ja asetti Eedenin paratiisin itäpuolelle kerubit ynnä välkkyvän, leimuavan miekan vartioitsemaan elämän puun tietä.

Jumala asetti kaksi kerubia estämään pääsyn Elämän puulle.  Heidät asetettiin vartiotehtävään.  Tie Jeesuksen luokse suljettiin. Kunnes se jälleen avattiin, kun esirippu repeytyi ( Lue: Matt. 27: 50-51).  

Muistamme myös kaksi kerubia liiton arkin päällä.  Ne ovat toistensa peilikuva.  Samoin kaksi öljypuuta, ne antavat öljyä viisaille neitsyeille, viisaalle ja valvovalle seurakunnalle tänään!  

2 Moos. 26: 31-33; Hepr. 9:3-9; Jes. 37: 15-16 ja 1 Sam. 4:4. 


Herran valtaistuin on kerubien yllä, fyysisesti ja kirjaimellisesti. Jumalan kirkkauden pilvi peittää heidät alleen ja kulkee heidän kanssaan. 

Psalmi 80:1-2; 99:1
Mal. 3:1-2

Kun liiton Sanansaattajat ilmestyvät, niin Herra ilmestyy aina heidän kanssaan. 

Matt. 11: 20-26

Ilmestyskirjan kaksi todistajaa mittaavat pyhyyttä ja vanhurskautta maan päällä.  Kaksi profeettaa, sanansaattajaa ja kerubia ovat kaksi mutta kuitenkin yksi Raamatun mukaan (vrt. liiton enkelit, kerubit vastapäätä toisiaan arkin päällä; kaksi öljypuuta, kaksi menoraa, missä seitsemän liekkiä seitsemälle seurakunnalle; kuten Ilmestyskirja kuvaa). 

Saavatko he löytää meidät vanhurskaina, puettuina pelastuksen vaatteeseen? Armolla täytettyinä ja kokonaan lunastettuina?

Nyt on aika tehdä parannus ja nousta mukaan tähän missioon, joka on juuri maailmassa meneillään!  He valmistavat tietä Messiaalle, joka on tulossa! 

Ei uskota valheita, että kaksi todistajaa olisivat jotakin muuta, kuten vaikkapa pakanaseurakunta ja Israel.  Ei anneta valheen sokaista meitä!

Nämä kaksi ovat näkyneet läpi koko Raamatun Jumalan mission matkassa. He olivat myös ne kaksi miestä, jotka seisoivat valkeissa vaatteissa, kun Jeesus ylösnousi. Apt. 1:10-11. 

He ilmestyivät Marialle Jeesuksen haudalla; Joh. 20. 

He menivät Sodomaan tapaamaan Lootia ja hänen perhettään; 1 Moos. 19. 

Ihmeellinen on Herra; Israelin Väkevä Jumala! Kunnia kuuluu yksin Hänelle! Pelätään Häntä ja valvotaan.Hän hallitsee voittoisasti! 

Kun Herra operoi tällä tavoin maailmassa, meidän tulee kuulla Häntä ja totella Häntä. Hän valitsee, Hän valtuuttaa kaikki Palvelijansa, ihan jokaisen. Kunnia Jumalalle!

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Pelastusrukous: 

Isä, Jeesuksen väkevässä nimessä, teen parannuksen synneistäni.  Anna anteeksi, etten ole kuullut Pyhän Henkesi ääntä ja puhetta. Sinä itse kuljet maailmassa nyt ja valmistat tietä Messiaan tulolle. 
Herra, Sinä olet Kaikkivaltias ja kaikkialla läsnäoleva Isä, Israelin Pyhä. Avaa silmäni ja sydämeni ymmärtämään, että aika on lyhyt.  Valmista minut Pyhän seurakuntasi matkaan. Kätke veresi suojaan. Aamen. 

Katja-Leena





Kommentit

Suositut tekstit