Onko keskuudessamme unohdettu persoona?


Apt. 20:
22 Ja nyt, katso, minä matkustan, sidottuna hengessä, Jerusalemiin, enkä
 tiedä, mikä minua siellä kohtaa.
23 Sen vain tiedän, että Pyhä Henki jokaisessa kaupungissa todistaa minulle 
ja sanoo, että kahleet ja ahdistukset minua odottavat.

Pyhä Henki puhui Paavalille. Hän oli Paavalin matkaoppaana kaikissa kaupungeissa, missä Paavali julisti evankeliumia pakanoille.

-Pyydän älkää tuottako murhetta Pyhälle Hengelle. Minulla ei ole muuta. Näin sanoi maailmankuulu julistaja Kathryn Kuhlmann.

Ajattele, jos ajaisit työkaverin kanssa vaikkapa päivittäin yhtä matkaa töihin, ettekä vaihtaisi sanakaan toistenne kuulumisista ja näin jatkuisi vuodesta toiseen. Oppisitko koskaan tuntemaan häntä ja hänen ajatuksiaan?



Näin me saatamamme myös unohtaa Pyhän Hengen. Me keskitymme kaikkeen muuhun, paitsi Häneen.

Mitä tarkoittaa yhteys Pyhän Hengen kanssa? Paavali kirjoitti siitä viimeisinä sanoina korinttilaisille. Tulkoon teidän kaikkien osaksi Pyhän Hengen osallisuus/yhteys ( the communion of the Holy Spirit ).

2 Kor. 13:14; Herran Jeesuksen Kristuksen armo ja Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon kaikkien teidän kanssanne.

Yhteys tulee kreik. Sanasta koinonia, mikä merkitsee toveruutta, läheisyyttä ja kumppanuutta. Apostoleilla oli todellinen toverillisuus Pyhään Henkeen. Se merkitsi yhteistä jakamista. Pyhä Henki oli siis mukana kaikessa!

Tuleeko meidän keskustella Pyhän Hengen kanssa? Kyllä. Raamattu puhuu lakkaamatta rukoilemisesta. Tämä tarkoittaa jatkuvaa vuoropuhelua Pyhän Hengen kanssa.

Amer. Pastori John Bevere kertoi, että hän tuskastui aikoinaan pastorina, kun hän vietti kaksi tuntia päivässä polvillaan rukoillen ja silti hengellinen elämä pysyi kuivana. Kun Jumala paljasti hänelle yhteyden Pyhään Henkeen hänen elämässään, hän ymmärsi, kuinka kyseessä on tällainen jatkuva dialogi. Hän sanoi, että kuivuus loppui välittömästi siihen. Nyt kun hän avaa suunsa ylistykseen, mihin Pyhä Henki yhtyy, on Jumala jatkuvasti läsnä ja hän tietää olevansa yhteydessä Isään. Rukous ei ole pakonomaista suorittamista, vaan vuoropuhelua, missä kaksi persoonaa kohtaavat toisensa!



Aina ei myöskään tarvita sanoja, vaan voidaan kommunikoida muutenkin. Emmehän me aina läheistemmekään kanssa puhu, vaan kun opimme tuntemaan toisemme, me saatamme lukea jo toistemme ajatuksiakin! Tämä lähtee liikkeelle tuntemisesta ja toveruudesta, ei yksinpuhelusta.

Läheisyys pitää sisällään sydämen janoa, ajatuksia ja pyrkimyksiä. Kun olemme läheiset jonkun kanssa, nämä liittyvät myös suhteeseen.

Kun luemme Apostolien tekoja, huomaamme, että se mikä oli alkuseurakunnalle luonnollista ei ole sitä seurakunnalle tänä päivänä. Tämä on ikävä huomata.  He olivat täysin riippuvaisia Pyhästä Hengestä. Pyhä Henki oli heidän kanssaan mukana kaikessa. Apostolit sanoivat, että he ja Pyhä Henki olivat nähneet hyväksi tehdä yhdessä jotakin tai he olivat päättäneet yhdessä Pyhän Hengen kanssa jotakin... Molempien näkemys oli edustettuna!

Apostolit olivat niin läheisiä Pyhän Hengen kanssa, että Jumala antoi heidän edustaa itseään, ilman että heidän tarvitsi sanoi, näin sanoo Herra. Pyhä Henki edusti Jumalaa itseään heidän keskuudessaan ja he olivat yhtä. Heidän päämääränsä oli yhteinen!



On olemassa uskovia, joissa Pyhä Henki on ollut vuosikymmenten ajan, mutta he eivät silti tunne Jeesusta kovinkaan hyvin. Ihan samalla tavalla kuin voi olla aviopareja, jotka ovat olleet jo pitkään naimisissa, mutta joiden vuorovaikutus ei ole kovinkaan läheinen. He eivät tunne toisiaan,eivätkä toistensa pyrkimyksiä.

Paavali ei kulkenut koskaan Jeesuksen kanssa fyysisesti, silti hän tunsi Jeesuksen todella hyvin. Pyhä Henki todisti hänelle Jeesuksesta ja toimi hänen apunaan kaikessa. On mahdollista, että mekin voimme tuntea Jeesusta yhä paremmin.

Jeesus sanoi, että on olemassa asioita, joita vain Pyhä Henki voi kertoa. Pyhä Henki puhuu meidän hengellemme. Monet tahtovat tuntea Jumalan järjellään. Suurimmat seikkailut koemme kuitenkin olemalla vuorovaikutuksessa Hänen kanssaan eli kommunikoimalla Pyhän Hengen kanssa.

Pyhä Henki on myös jumalanpelon Henki. Mitä on todellinen jumalanpelko? Se ei ole sitä, että me pelkäisimme niin, että olisimme vaarassa menehtyä tai sairastua siihen pelkoon. Jumala sana sanoo, ettei Hänen rakkaudessaan ole pelkoa. 1 Joh. 4:18.


Todellinen jumalanpelko on sitä, että me kunnioitamme Häntä totuudessa ja haluamme pyhittyä puhdistautumalla synnistä ja pahuudesta, mikä lihassamme on niin syvästi kiinni. Me emme saa hyväksyä syntiä, emme suosia sitä. Ananias ja Safira menehtyivät, koska he pettivät Pyhää Henkeä valehtelemalla. Yksikin väärä sana tai teko jossakin tilanteessa voi olla tuhoisa, jos haluamme vaeltaa Jumalan pyhyydessä. Jumala on pyhä.

1 Piet. 1:

13 Vyöttäkää sentähden mielenne kupeet ja olkaa raittiit; ja pankaa täysi toivonne siihen armoon, joka teille tarjotaan Jeesuksen Kristuksen ilmestymisessä.
14 Niinkuin kuuliaisten lasten tulee, älkää mukautuko niiden himojen mukaan, joissa te ennen, tietämättömyytenne aikana, elitte,
15 vaan sen Pyhän mukaan, joka on teidät kutsunut, tulkaa tekin kaikessa vaelluksessanne pyhiksi.
16 Sillä kirjoitettu on: "Olkaa pyhät, sillä minä olen pyhä".
17 Ja jos te Isänänne huudatte avuksi häntä, joka henkilöön katsomatta tuomitsee kunkin hänen tekojensa mukaan, niin vaeltakaa pelossa tämä muukalaisuutenne aika,
18 tietäen, ettette ole millään katoavaisella, ette hopealla ettekä kullalla, lunastetut turhasta, isiltä peritystä vaelluksestanne,
19 vaan Kristuksen kalliilla verellä, niinkuin virheettömän ja tahrattoman karitsan,
20 hänen, joka tosin oli edeltätiedetty jo ennen maailman perustamista, mutta vasta viimeisinä aikoina on ilmoitettu teitä varten,
21 jotka hänen kauttansa uskotte Jumalaan, joka herätti hänet kuolleista ja antoi hänelle kirkkauden, niin että teidän uskonne on myös toivo Jumalaan.

Lucifer johti ylistystä Jumalan edessä. Hän ei pelännyt Jumalaa, siksi hän ei kestänyt . Hän ylpistyi. On hyvä oppia oikeasta jumalanpelosta lisää. Jumalaa säikkyvällä on itse asiassa jotakin piiloteltavaa. Kun olemme vapaita ja puhtaita, me voimme nostaa kätemme ylistykseen ilolla.



Herran pelko on puhdas; Ps. 19: 9. Kun me pelkäämme ja kunnioitamme Herraa, me pyrimme puhtauteen. Siinä on ilo. Kun tunnemme olevamme puhtaita ja vapaita, eikö se täytä meidät ilolla?

Toivotaan, että tuleva vuosi on sellainen, että me voimme sanoa: -Pyhä Henki ja me näimme yhdessä hyväksi...

Katja-Leena Klinga

( Saarna 28.12.2014 ; Ikaalisten vapaasrk. )

Kommentit

ml sanoi…
Muistetaan ennen kaikkea oikeat mittasuhteet. Vaikka Pyhä Henki on tärkeä, niin annetaan Hänen olla kuitenkin vain yksi kolmesta. Kaikkein tärkein on Jeesuksen täytetty ristin työ Golgatalla.
Katja-Leena sanoi…
Totta, meillä on kolmiyhteinen Jumala : Isä, Poika ja Pyhä Henki. Kirjoitukseni tarkoitus olikin lähinnä muistuttaa meitä, että Pyhä Henki kuuluu tähän Suureen Kolminaisuuteen ja Hänenkin osuutensa on kasvumme kannalta tärkeä. Kiitos palautteesta!

Suositut tekstit