OIKEAN AVIOLIITON PUOLESTA

Raamattu ei tunne kuin yhden avioliiton; so. (lihan) liittoykseyden miehen ja naisen välillä. Tämä löytyy heti Raamatun luomiskertomuksesta. Jumala teki miehelle sopivan avun ja kumppanin. He saivat yhdessä tehtäväkseen lisääntyä ja hallita maata Luojansa kanssa. Muuta avioliittoa Raamattu ei tunne. 1 Moos. 2:18; 22.  

Uudessa testamentissa apostoli Paavali opettaa seurakuntaa, ettei Herrassa ole vaimoa (naista) ilman miestä, eikä miestä ilman vaimoa (naista). Avioliitto on näiden kahden osapuolen/sukupuolen välinen.  

1 Kor. 11:11:

Herrassa ei kuitenkaan ole vaimoa ilman miestä eikä miestä ilman vaimoa.


SEURAKUNNASSA AVIOLIITTO SOLMITAAN HERRAN TAHDOSSA

Kristityille apostolinen opetus on, että avioliitto tulee solmia pysymällä Kristuksessa. Hän pyhittää ja siunaa puolisot.  Myös perheeseen syntyvät lapset tulevat siunatuiksi. Näin tapahtuu, vaikka toinen puolisoista ei olisi uskossakaan. 

1 Kor. 7:39 sanoo: 

-Vaimo on sidottu, niin kauan kuin hänen miehensä elää, mutta jos mies kuolee, on hän vapaa menemään naimisiin, kenen kanssa tahtoo, kunhan se vain tapahtuu Herrassa.

1 Kor. 7:14 sanoo: 

-Sillä mies, joka ei usko, on pyhitetty vaimonsa kautta, ja vaimo, 
joka ei usko, on pyhitetty miehensä, uskonveljen, kautta; 
muutoinhan teidän lapsenne olisivat saastaisia, mutta nyt he ovat pyhiä. 

:(Tässä pyhyydellä tarkoitetaan sitä, että perheyhteys suojelee ja 
uskovat perheenjäsenet voivat elää syntiä tekemättä yhteydessä 
perheenjäseniinsä, eikä sitä, että kääntymättömät nyt pyhittyisivät 
jotenkin Jumalan edessä; Novum 3, s.749). 

"Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa.
Ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi.' Niin eivät he enää ole kaksi, vaan yksi liha.
Minkä siis Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako; " Mark.10:7-9.


MAALLINEN JA HENGELLINEN HALLINTAVALTA

Kirkkoisä Lutherin kerrotaan opettaneen kahden regimentin opista eli maallisesta ja hengellisestä hallintavallasta. Toista hallitaan maallisen esivallan avulla, toista hengellisen (Jumalan Sana).  Molemmat ovat kuitenkin Jumalan hallinnan alaiset.  

Aina silloin, kun etsimme Jumalan tahtoa, on kyse sitten maallisesta tai hengellisestä asiasta, tulee meidän kristittyinä alistaa itsemme Jumalan hallintavallan alle. Kristillinen kirkko tekee automaattisesti niin. Sen tehtävänä on saattaa maailmaan Jumalan valtakunnan todellisuus, kirkastaa Kristusta hukkuvalle maailmalle. Jeesus on lihaksi tullut Sana. Joh. 1:14. Hän ei koskaan toimisi Isäänsä ja meidän Luojaamme vastaan. 

Avioliitto on annettu suojaksi perheelle. Sen tehtävä on tuottaa elämää. Se on tämänpuoleinen. Taivaassa ei enää lisäännytä, vaan siellä ollaan kuten enkelitkin. Ja, vaikka liitto jäisi ajassamme lapsettomaksikin, voivat mies ja nainen yhdessä edustaa Häntä ja toteuttaa Hänen tarkoitusperiään maailmassa. Heillä on paljon tehtävää. He ovat sopiva apu toinen toisilleen. Näin Jumala näki hyväksi. 

LUONNONVASTAISUUS ON KAUHISTUS JUMALALLE

Jumala loi ihmisparin lisääntymään, tuottamaan elämää Hänen kunniakseen. Luonnonvastaisuus on kauhistus Jumalalle. Se polkee alleen Hänen suunnitelmansa ja aivoituksensa meitä ja koko luomakuntaa kohtaan. 

Mitä sinä ajattelisit, jos suunnittelemasi esine tai asia otettaisiin aivan itsellesi vieraaseen käyttöön ja sitä markkinoitaisiin entisen korvikkeena?  Siinä rikotaan tekijänoikeuslakia.  

Luonnonvastaisuus tuottaa sellaista hedelmää, joka tulee ihmiselle aina kalliiksi ja vääristää alkuperäisen tarkoituksen.  Vieläpä, jos sitä markkinoidaan rakkauden nimissä, se vääristää koko Jumalan olemuksen, joka sanoo itse olevansa RAKKAUS. 

1 Joh. 4:8: 

-Joka ei rakasta, se ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus.

1 Joh. 5:3-4: 

-Sillä rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä. 
Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat;
sillä kaikki, mikä on syntynyt Jumalasta, voittaa maailman; 
ja tämä on se voitto, joka on maailman voittanut, 
meidän uskomme.

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!




Kommentit

Suositut tekstit