NYT KISMITTÄÄ

Kansan syvien rivien tuntoihin ei mahdu, miksi hyvinvointialueet vähentävät ja nipistävät palveluitaan, vaikka alunperin piti taata kaikille yhdenvertaiset ja hyvin saatavilla olevat palvelut?  Itseänikin alkaa todella kismittää.  Hoitojonot ovat pitkät ja tiedänpä tapauksia, ettei jotakin perussairautta potevat asukkaat ole päässeet vuosikausiin kontrolleihin sairauden tilansa ja/tai lääkityksensä tarkistamiseksi. Sellainen ei ole hyvää terveydenhoitoa. Seuraukset voivat olla kohtalokkaat. 

Sairastan itse uudeksi kansantaudiksi noussutta uniapneaa. Minulla on käytössä cpap-laite sen hoitamiseksi. Sastamalan unipoliklinikka palveli ikaalislaisia usean vuoden ja siellä saattoi käydä tarkistuttamassa laitteensa toimivuutta sekä hakemassa osia laitteeseensa.  Homma pelitti, ja joka kerta tulin tyytyväisenä kotiin. Nyt poliklinikka on lakkautettu ja kaikki toiminnot siirretty Tays:iin. Asiakaskunnalta asiaa ei tietenkään kysytty, emmekä me saaneet siitä mitään etukäteisinformaatiota. Lisääntyvä kansansairaus näköään aiheuttaa sen, että palveluita on kiireesti lakkautettava. 

Sairastin muutamaan otteeseen flunssan tänä talvena. Olin niin tukkoinen, että nenämaskin käyttö ei kerta kaikkiaan onnistunut.  Työssäkäyvälle yöunet ovat aivan välttämättömät. Pyysin Tays:sta kokomaskia flunssa-ajalle, että saisin nukutuksi. Sieltä tuli vastaus, että osta itse sellainen. Kun katselin ostohintoja, olivat ne melko huimia.  Sastamalasta maski olisi vaihdettu minulle nurisematta. Olin sentään sen palvelujen piirissä lähes viisitoista vuotta. Kyllä pisti mielen apeaksi. 

Katja-Leena Klinga

Kommentit

Suositut tekstit