ESTER "NOUSEVA TÄHTI"

Esterin kirja Raamatun vanhassa testamentissa kirvoitti mieleni. En päässyt sen yli. Kuulin pastori  Jukka Norvannon opetuksen Esterin kirjasta RadioDeissä ja myös puolisoni siteerasi kirjaa seurakunnassamme. Lisäksi astuessani kokoustilasta ulos, törmäsin oven takana pieneen paperilappuun, missä luki suurin kirjaimin: ESTERI. Ajattelin heti, Jumalalla on jotakin sanottavaa tekstin pohjalta, sillä kaikki nämä tapahtuivat samana päivänä.  Niinpä päätin perehtyä kirjaan tarkemmin. 

Ester oli juutalainen nuori nainen, joka voitti kuninkaan järjestämät kauneuskilpailut. Edellinen kuningatar oli ollut miehelleen tottelematon ja hänen tilalleen tarvittiin uusi. Kuningas Kserkses oli perso naiskauneudelle. Hän oli despootti itsevaltias, joka eli huikentelevaisesti, ajatellen vain itseään. Hän oli epävakaa hallitsija, joka turvautui kaikessa neuvonantajiinsa, joita oli hoviinsa ottanut. 

Kertomuksessa ei mainita kertaakaan Jumala-sanaa. Lukijan kuitenkin odotetaan näkevän tekstissä Jumalan ihmeellinen suunnitelma juutalaisen kansan pelastamiseksi. Hän käytti sen toteutumiseksi erityisesti kaunista Esteriä ja tämän serkkua Mordokaita. Molemmat ajattelivat oman kansansa parasta kykenemällä olemaan sekaantumatta jumalattoman hallitsijakansan viekkaisiin koukeroihin. 

Mordokai oli Esterin kasvatti-isä, joka kykeni pitämään yhteyttä Esteriin tämän astuessaan kuningattaren tehtäviin.  Lopulta Mordokai ylennettiin asemaan, missä hän saattoi auttaa kansaansa entistäkin paremmin. 

MITÄ KERTOMUS MEILLE AVAA? 

Kertomus Esteristä kuvaa meille Jumalan, joka on uskollinen kansalleen. Hän käyttää ihmissuhteita ja erilaisia elämäntilanteita suunnitelmansa toteuttamiseksi. 

Snl. 21:1:

-Kuninkaan sydän on Herran kädessä kuin vesiojat: hän taivuttaa sen, kunne tahtoo. 

Elämässämme ei tapahdu mitään sattumalta, kun kuljemme Jumalan johdatuksessa ja rukoillen. Jokainen kohtaaminen, ihmissuhteemme, saamamme työtarjoukset ja elämäntilanteet ovat Hänen hallinnassaan. Jumala käyttää niitä voidakseen viedä omaa suunnitelmaansa eteenpäin. Uskotko sen? Itse olen tullut sen monet kerrat näkemään. Tosin useimmiten olen ymmärtänyt sen vasta jälkeenpäin. 

PAASTO 

Myös paasto on ajassamme unohdettu. On olemassa taisteltavia asioita, joiden vuoksi Jumalan kansan tulisi nöyrtyä paastoon ja anomaan apua Luojaltaan. Kun kuningas Kserkses asettui hoviherroineen herkkujen äärelle, julisti Ester paaston sekä itselleen että kansalleen. 

SEURAKUNTA ON KUIN ESTER

Ester nimi tarkoittaa tähteä. Nimet eivät koskaan ole yhdentekeviä. 

- Seurakunta elää maailmassa, joka on täynnä kaikkea pahaa ja juonittelua. Maailma ympärillä on sotatanner. Jumala kutsuu meitä kaunistumaan sisäisesti. Me tarvitsemme Pyhän Hengen täyteyttä ja voimaa seistäksemme pystyssä loppuun saakka. Sisäinen puhtaus näkyy aina myös ulospäin. Ne kulkevat käsikkäin. Meidän kaunistuksemme on Jumalan Sana ja sen kautta tapahtuva puhdistuminen. 

Room. 13:12: 

-Yö on pitkälle kulunut, ja päivä on lähellä. Pankaamme sentähden pois pimeyden teot, ja pukeutukaamme valkeuden varuksiin.

Me tarvitsemme myös neuvokkuutta ja arvovallan Kristukselta. Hän on Kuningasten Kuningas, joka hallitsee ikuisesti. Jeesus evästi lopun aikojen kristittyjä sanomalla, Luuk.21:26:

-"Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa 
päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä."

Seurakunnan on aika irrottautua tästä maailmasta ja liittyä oman 
kansansa Kuninkaan hallintavaltaan.  Meidän on oltava entistä 
valppaampia tulevina päivinä, kenen käskyjä noudatamme. 
Tämän maailman valtias, Paholainen, etsii kenet se saisi niellä. 
(1 Piet.5:8) Se ei tunne armoa, ja jos sitä välillä osoittaakin, on sillä 
kavaluus aina mielessään. Se on saanut vangikseen jo monta. 
Liian monta.  

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!




Kommentit

Suositut tekstit