IDENTITEETTI KRISTUKSESSA OSA 3

VOIKO YKSINÄINEN/NAIMATON  OLLA KOKONAINEN? 

Usein ajatellaan, että olemme vasta sitten kokonaisia ja onnellisia, mikäli löydämme elämänkumppanin ja perustamme perheen. Raamattu ei kuitenkaan opeta tällaista. Meistä jokainen on kokonainen mies ja nainen myös ilman kumppanuutta. 

Raamatullinen ykseys Kristuksessa täyttää kaikki kaikessa; se on se salaisuus. Aivan samalla tavalla kuin Jumala on kolmiyhteinen Isä, Poika ja Pyhä Henki ja jokainen jumaluuden persoona toimii yhdessä; voi mies ja nainenkin täydentää toisiaan, mutta he ovat silti omia persoonia sekä kutsultaan että identiteetiltään. He kykenevät toimimaan Luojansa kuvina sellaisenaan.  

Yksinäinen joutuu kamppailemaan erilaisissa haasteissa kuin perheellinen. Toisaalta taas perheellisellä on enemmän kaikenlaisia arkielämän velvollisuuksia. Yksinäinen on tässä mielessä vapaampi palvelemaan Herraa. 1 Kor.7:7-9. Kullakin on oma lahjansa. 


ON TÄRKEÄ LÖYTÄÄ LAHJANSA

Identiteettimme kannalta on tärkeää löytää omat lahjansa. Jälleen tulemme tähän, missä suomalainen "Mato Matkamies Maan-ajattelu" ei toimi. Ei ole mitenkään väärin tuntea oma kutsumuksensa ja ne lahjat, jotka Jumalalta on saanut.

KUINKA LÖYDÄN KUTSUNI? 

Oman kutsunsa löytäminen on matka. Se on matka omaan sisimpään, mutta ennen kaikkea se on matka Luojansa ja Jumalansa yhteyteen.  Vain siellä ihminen löytää levon sielulleen. 

Matt.11:29: 

-Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen hiljainen ja nöyrä sydämeltä; niin te löydätte levon sielullenne.

Kyse on ennen kaikkea siitä, että ihminen oppii katselemaan omaa elämäänsä oikeasta näkökulmasta. Nöyryys ja hiljaisuus, mistä Jeesus puhuu, ovat luonteenpiirteitä, jotka tulevat esiin jumalasuhteessamme. Olemmeko me alttiit palvelemaan Häntä?  Kykenemmekö ottamaan vastaan Häneltä kaiken, mitä Hän meille lahjoittaa? Annammeko kunnian/kiitoksen Hänelle, emmekä pönkitä omaa kuvaamme?  Se on sitä  em. sydämen hiljaisuutta;  Jeesus korosti, että kaikki mikä on Hänen, on myös Isän. 

Joh.5:19: 

Niin Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: Poika ei voi itsestänsä mitään tehdä, vaan ainoastaan sen, minkä hän näkee Isän tekevän; sillä mitä Isä tekee, sitä myös Poika samoin tekee.

Joh.14:24 (Jeesuksen omat sanat):

-"Joka ei minua rakasta, se ei pidä minun sanojani; ja se sana, jonka te kuulette, ei ole minun, vaan Isän, joka on minut lähettänyt".

Tahdon rohkaista sinua tänään rukoilemaan ja pyytämään, että Jumala näyttää sinulle suunnitelmansa juuri sinun elämääsi varten.  Raamattu lupaa, että jokainen, joka Häntä etsii, löytää ja saa avun elämäänsä. Se lupaus on varma! Luuk. 11:10. 

Jeesus oli kutsumustietoinen ja tiesi tarkalleen, mitä Hän tulisi kohtaamaan. Jumala puhuu omilleen. Uskotko sen?

PÄÄTÄ TÄNÄÄN, KETÄ SINÄ PALVELET

Meidän on tullut aika päättää, ketä elämällämme palvelemme. Mikäli haluamme omistaa identiteetin, joka kätkeytyy Kristukseen, sielumme Lunastajaan, tulee identiteettimme pitäytyä Hänessä; ja silloin meidän aukoton auktoriteettimme on kolmiyhteinen Jumala

Jokainen lapsi tarvitsee kehittyäkseen vanhempiaan/kasvattajiaan. On oltavat niitä, joita hän katsee ylöspäin, ja joiden kautta hän oppii elämän lainalaisuuksia. Kasvaaksemme Jumalan kuvina Jeesuksen perintöoikeudesta osallisiksi, mekin tarvitsemme auktoriteettia ja suojaa vahvistuaksemme. Emme voi pyristellä sen tosiasian alta minnekään. 

Jos olet päättänyt elää elämäsi ilman Jumalaa ja suunnitella elämäsi suunnan niinkuin itse tahdot, on se tietysti surullista iankaikkisuutesi kannalta. Jumalan lapsi on alamainen Kristukselle, ja sille järjestykselle, minkä Jumala armossaan on suunnitellut. Me joko taivumme Hänen tahtoonsa tai sitten kuljemme omia teitämme. Valinta on meidän. 

Fil. 4:13:

-Kaikki minä voin hänessä, joka minua vahvistaa.

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Kommentit

Suositut tekstit