PIENI LAPSIKIN ON KIRKON TÄYSIVALTAINEN JÄSEN : UUTISOIVA LUKIJALTA-PALSTA 15.11.2023

 

PIENI LAPSIKIN ON KIRKON TÄYSIVALTAINEN JÄSEN

"Jokainen pieni lapsikin on Kristuksen ruumiin täysivaltainen jäsen"; nämä sanat syöpyivät mieleeni, kun aikoinaan opiskelin lapsi- ja nuorisotyötä Suomen Vapaakirkon teologisessa opistossa. Ne lausuivat eräs Saksassa teologiaa opiskellut opettajani. 

Luin Oiva-lehden nettisivuilta kirjoittajan mielipiteen lapsiin kohdistuneista "syyttävistä" katseista kirkossa.  Lapsen paikka on ehdottomasti siellä, missä muukin seurakuntaväki kokoontuu. Jeesus kehotti vanhempia tuomaan lapsiaan luokseen. Muistamme, kuinka opetuslapset yrittivät estellä tuojia. Jeesus reagoi voimakkaasti tähän. 

Milloin ihminen on kaikkein oppivaisin ja vastaanottokykyisin Raamatun opetuksille? Lapsuus ja nuoruus ovat sitä aikaa. On surullista, mutta niin totta, että vain harvat löytävät evankeliumin ilosanoman omalla kohdallaan vasta aikuisuudessa tai vanhana. Itsekin tulin uskoon herkässä nuoruusiässä. 

Vapaakirkossa asiaa on tutkittu. Nyt, jos koskaan, on seurakuntien aika satsata lapsiimme ja nuoriimme. Suomessa syntyvyys vähenee uhkaavasti koko ajan ja nuoremme voivat pahoin. Lapsi- ja nuorisotyö kunniaan! 

Katja-Leena Klinga

Pastori, Vapaakirkko

Kommentit

Suositut tekstit