OLIKO JEESUS JUMALAN POIKA? - Joulukuun Sana ikaalislaisille

Jo varhaiset Israelin Profeetat ennustivat tulevasta Messiaasta. Mm. Profeetta Miika ennusti: 

" Sinä, Betlehem, Sinä Efrata, sinä olet pienin Juudan sukukuntien joukossa! Mutta sinun keskuudestasi nousee Israelille hallitsija. Hänen juurensa ovat muinaisuudessa, ikiaikojen takana". Miika 5:1

Profeetta Jesaja näki neitseestä syntymisen: 

"Sen tähden Herra antaa itse teille merkin: neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel. Jesaja 7:14

Nimi Immanuel on heprean kieltä ja se tarkoittaa 

"Jumala kanssamme ". 

Ennustukset täyttyivät, kun Jeesuksen äiti, nasaretilainen nuori neitsyt, Maria tuli raskaaksi. Sekä Luukas että Matteus kirjoittavat siitä aikalaistensa silmin. Heidät molemmat tunnettiin Jeesuksen opetuslapsina: 

-Jeesuksen Kristuksen syntyminen oli näin. Kun hänen äitinsä Maria oli kihlattu Joosefille, huomattiin hänen ennen heidän yhteenmenoaan olevan raskaana Pyhästä Hengestä. Matt. 1:18 ( myös Luuk. 1:26-35).

Jeesus on historian henkilö, jonka syntymä ja elämä maanpäällä on jättänyt ihmiskuntaan lähtemättömän jäljen. Hänen vaikutuksensa on ollut valtaisa

Opetuslapsi Johannes, joka oli Jeesukselle hyvin läheinen, kirjoitti evankeliuminsa alussa, kuinka Jeesus oli Sana, joka oli ollut olemassa jo aikojen alussa ja joka tuli lihaksi keskuuteemme. Hän otti syntyessään ihmismuodon. 

"Sana tuli lihaksi ja asui keskellämme. Me saimme katsella Hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta"; Joh. 1:14. 

JEESUKSEN VAIKUTUKSET IHMISKUNNASSA

Apostoli Paavali kirjoittaa galattalaisille uudesta ajasta, mikä Jeesuksessa aukesi: 

" Mutta, kun aika oli täyttynyt, Jumala lähetti tänne Poikansa. Naisesta Hän syntyi ja tuli lain alaiseksi "; Gal. 4:4

On kiistattomia todisteita ja tekstilähteitä olemassa siitä, että näin todella on ollut. Jumala lähetti Jeesuksen maailmaan, jotta mekin saisimme muuttua katsellessamme Häntä. 

"Me kaikki, jotka kasvot peittämättöminä katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kirkkauden kaltaisiksi, kirkkaudesta kirkkauteen. Tämän saa aikaan Herra, joka on Henki";  2 Kor. 3: 18. 

Tiesitkö muuten, että Jeesuksen ylösnousemuksella oli yli 500 silminnäkijää? 1 Kor.15:6.  Tämäkin on historiallinen tosiseikka.  Melkoinen juttu! Ja, Raamattu on oman aikamme luetuin sekä eniten eri kielille käännetty kirja.

Kenelläkään toisella ei ole ollut sellaista muutosvoimaa ja valtaa olemassa kuin Jeesuksella. Hän on dynamiittia myös jokaiselle ikaalislaiselle. Jumala ei katso henkilöön; Jeesus tuli kaikkia varten. 

Tarvittiin uusi ihminen, uusi Aadam, joka asettaisi kohdalleen kaiken sen, mikä syntiinlankeemuksessa menetettiin. Meidän rikotut, kirotut ja alaspainetut, Herra tahtoo nostaa alennustilastamme kokonaan uudelle levelille. (Room.5:14). 

Mitäpä, jos alkavana uutena vuotena lähtisimmekin liikkeelle kokonaan uudesta elämänasenteesta, sellaisesta joka nousee uskosta Vapahtajaamme?  

Olemmeko aiemmin tehneet valintamme vanhan syntiinlangenneen ihmisemme varassa? Millaisen elämän voisimmekaan saada yhdessä Joulun Herran Jeesuksen kanssa; Hän on Voittaja ja Kuningas, joka ojentaa meille auttavan kätensä. Synnin ja kuoleman valta on kukistettu; Uusi ihminen nousee voimassa tänään!

Room. 8:2: 

-Hengen laki, joka antaa elämän Kristuksen Jeesuksen yhteydessä, on näet vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista. 

Siunattua Joulun aikaa! 

(Huom! Suosittelen katsomaan Netflixistä joulunaikaan sarjan:  

The Chosen). 

Kommentit

Suositut tekstit