VOIMMEKO ENÄÄ LUOTTAA RAAMATUN OPETUKSIIN?

Tänä päivänä on paljon informaatiota. Yhteiskunnallisen kehityksen myötä koulutuksen merkitys on kasvanut ja erilaiset tiedekunnat kehittävät tutkimuksia, joiden kautta eteemme tuodaan informaatiota yhä lisää. 

Raamatunkin ympärillä kuohuu. Tutkijoita kiinnostaa myös jumaluus ja siihen kätkeytyvät salat. 

Mistä sitten voimme ammentaa kaikkein varmimman tiedon? 

-Katselin juuri vapaaehtoisrahoituksin valmistettua huippusarjaa the Chosen Netflixin kautta.  Se on ensimmäinen näkemäni sarja, missä Jeesuksen ja opetuslasten arkea kuvataan erittäin inhimillisesti ja mielenkiintoisesti. Jeesuksesta näytetään sellaisia puolia, mitkä Raamatussa jäävät jakeiden varjoon. Jeesus eli myös ihan tavallista arkea opetuslapsineen. Suosittelen the Chosen sarjaa katsottavaksi vaikkapa joulun välipäivinä.

-Jeesus kertoi seuraajilleen mullistavia asioita. Tiedetään, kuinka sen ajan juutalainen odotti messiasta. Hän odotti vapauttajaa ennen kaikkea roomalaisten kynsistä ja suurta poliittista johtajaa, jolla olisi valta laittaa muut kuriin. Kuitenkin yllätys oli monelle suuri, sillä Jumalan tapa toimia informaation välittäjänä ylitti monen oppineen käsityskyvyn ja järjen! Tämä tulee em. sarjassa hyvin ilmi. 

Jeesus moitti fariseuksia ja kirjanoppineita, ei ketään muita, sokeudesta ja kyvyttömyydestä ymmärtää kirjoituksia. He tankkasivat Jumalan lakeja ja Tooran kirjoituksia päivästä toiseen, mutta eivät siltikään voineet käsittää. 

Nikodeemus, suuren neuvoston jäsen ja oppinut fariseus, oli kiinnostunut loppuun saakka Jeesuksen opetuksista. Jeesus halusi kahden kesken kertoa hänelle, mistä hänen missiossaan oli syvimmin kyse; "Ellei ihminen uudestisynny ylhäältä, hän ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa". Keskustelu Nikodeemuksen ja Jeesuksen välillä löytyy mm. Joh. 3:1-21

Perimätieto kertoo, että Nikodeemus olisi Jeesuksen kuoleman jälkeen ollut auttamassa Joosef Aramatialaista Jeesuksen hautaamisessa. Tiedämme, että Jeesuksen vaikutus häneen jäi lopulta suureksi. 

TÄMÄN PÄIVÄN FARISEUKSET JA KIRJANOPPINEET

Keitä sitten ovat tämän päivän fariseukset ja kirjanoppineet? Se on ainakin varma, etteivät he ole uudestisyntyneitä Jeesuksen seuraajia. He eivät sano olevansa ateisteja,ei. He ovat niitä, jotka tutkivat asioita järkisyiden pohjalta ja kritisoivat kaikkea, mikä nousee uskosta Vapahtajaan ja Hänen Henkensä vaikutukseen.  Liha on nimittäin alituisessa sodassa Henkeä vastaan

Gal.5:17: 

-Sillä liha himoitsee Henkeä vastaan, ja Henki lihaa vastaan; nämä ovat nimittäin toisiansa vastaan, niin että te ette tee sitä, mitä tahdotte.

Jeesuksen aikana kirjanoppineet tutkivat Tooraa ja lakeja. Tänä päivänä teologinen tutkimuksemme on keskittynyt enemmän kristinuskon suuriin totuuksiin, jotka nousevat punaisena lankana Jeesuksessa Kristuksessa, kulkien läpi koko Raamatun. 

Luin juuri erään raamatuntutkijan paljastuksen, missä hän kertoi, ettei lukeudu uskoviin. Hän oli sentään rehellinen. Tällaiset tulevat valoon kyllä aikanaan, kun heitä oppii kuuntelemaan ja ymmärtää heidän missionsa lähteen. Ihmiskunnia on näille kandedaateille paljon tärkeämpää kuin Jumalan miellyttäminen. 

Jeesuksen ajan fariseukset kuvittelivat, että he lain perusteella kelpaisivat Jumalalle ja laativat vieläpä lakeja omaan korvasyyhyynsäkin taakoittaakseen niillä muitakin. 

Tämän ajan fariseukset ja kirjanoppineet kirjoittavat tutkielmia miellyttääkseen ihmisiä ja kuvittelevat, että julistamalla vapaata armoa, kaikki voivat tulla Jumalalle kelvollisiksi. Jumalan Rakkautta ja lakia vääristellään. Tällöin uhohdetaan Jumalan pyhyys ja puhtaus. Laki on poljettu kokonaan jalkohin, vaikkei Jeesus näin opettanut. 

Matt.5:17:

-Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään.

Meidän on hyvä muistaa, että Jeesus oli juutalainen lainpoika loppuun saakka. Hän vain osoitti sen, kuinka laki on vapautta palvella Jumalaa. Lain tarkoitus ei ole viedä meitä ahtaalle, vaan avarammalle. Lain tarkoitus ei ole viedä meitä poispäin Jumalasta, vaan lähemmäksi Häntä. Kun me näemme Jumalan Kristuksessa, me olemme vapaita palvelemaan. Tällöin me teemme mielellämme Hänen tahtonsa, emmekä riko Häntä vastaan

Psalmi 40: 8-9:

-Silloin minä sanoin: "Katso, minä tulen; kirjakääröön on kirjoitettu, 
mitä minun on tehtävä.
Sinun tahtosi, minun Jumalani, minä teen mielelläni, 
ja sinun lakisi on minun sydämessäni."

VASTAUKSENA KYSYMYKSEEN

-Me voimme siis luottaa Jeesuksen opetukseen ja Sanaan. Koko Raamattu on totta niille, jotka näkevät sen Hänen kauttaan alusta loppuun saakka. Ilman Häntä me vaellamme pimeässä. Ilman Häntä me emme koskaan voi nähdä taivasten valtakuntaa. Hän on Ovi. Se on auki tänäänkin!

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Kommentit

Suositut tekstit