OIKEA AVARTUMINEN

Aloin muistella, että jossakin kohden Raamattua puhuttiin avartumisesta. Apostoli Paavali otti asian puheeksi kirjoittaessaan Korinttin uskoville. Teksi löytyy 2 Korinttilaiskirjeen 6. luvusta. Käsittelen tekstissäni nyt, mitä apostoli avartumisen toiveellaan ajoi takaa. 

Em. kirjeen luku on opetukseltaan useampi osainen. Ensinnäkin Paavali kehoittaa uskovia vastaanottamaan oikein Jumalan armon. Eli armon voi ymmärtää myös väärin. Armo ei ole oikeutus toimia vastoin Jumalan pyhää tahtoa. 

Jumala rankaisi ihmistä mm. seksuaalisynneistä jo Vt:n kertomuksissa. Eikö Hän tekisi sen yhä? Sitä ihminen niittää, mitä hän kylvää, sanoo Jumalan Sana; Gal.6:7.  Armo ei ole oikeutus tehdä syntiä. 1 Kor. 6:18; 1 Kor. 8: 12.

Room.6:15: -Kuinka siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme ole lain alla, vaan armon alla? Pois se!

Paavali ottaa oman elämänsä esimerkiksi. Hän on käynyt läpi Jumalan koulun. Hänet on koeteltu, hänen uskonsa on koeteltu. Hän luettelee käyneensä läpi mm. suuren kärsivällisyyden, ahdistukset ja vaivannäöt, mutta myös pysymisen totuuden Sanassa, Jumalan voimassa ja vanhurskaudessa (jj.4-10).

Oikea avartuminen on siis avartumista ymmärtämään, mitä Jumala omiltaan odottaa. Me saatamme sortua vähättelemään Jumalan voimaa omassa ja toistemme elämässä, seurakunnan elämässä. Jumala on suuri ja voimallinen meidän elämässämme silloin, kun me suostumme Hänen Ihmeelliseen tahtoonsa! 

Luvun lopussa Paavali varoittaa uskovia ryhtymästä aisapariksi uskottomien kanssa.  Hän haluaa uskovien ymmärtävän, kuinka todellista on ero pahuuden ja hyvyyden, valheen ja totuuden välillä. 

Eli oikea avartuminen tarkoittaa sen ymmärtämistä, että Jumala on Pyhä ja odottaa minulta kuuliaisuutta itseään kohtaan.  Meidän tulee avartua näkemään Jumalan mahdollisuudet ja valta maailmassa. Jos kuljemme sokeina Hänelle, emme löydä perille. Kaikki koettelemukset, vainot, yksinäisyys ja muut ovat usein Jumalan mahdollisuuksia elämässämme murtaa evankeliumin voittoisa sanoma läpi. Kestäväisyydessämme, erilaisten koettelemusten keskellä, me näemme, kuinka Jumala voi monin verroin enemmän kuin yksikään ihminen maailmassa.

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!


Kommentit

Suositut tekstit