MITÄ JEESUS OPETTI ANTEEKSIANNOSTA?

Maamme poliittinen kenttä on tällä hetkellä varsinaisen poliittisen maalittamisen suossa.  Tämä tarkoittaa sitä, että maamme päättävää elintä eli hallitusta yritetään toistuvasti saada rampautumaan kohdistamalla anteeksiantamattomuutta muutamaan yksittäiseen ministeriin. Heille ei yksinkertaisesti anneta työrauhaa, ei anneta mahdollisuutta muutokseen, eikä sen eteenpäin viemiseen. 

Jeesus ei koskaan leimannut ketään. Kun syntinen nainen tuli hänen luokseen, kaikki ympärilläolijat julistivat hänet syntiseksi ja huonomaineiseksi. Jeesus tiesi ihmisten ajatukset. Hän ei kuitenkaan lähtenyt heidän ajatuksiaan ruokkimaan. Hän näki edessään ihmisen, joka katuu tekojaan ja on valmis turvautumaan hänelle tarjottuun armoon. 


Jeesus kohdisti myös katsojien katseet heidän omaan sisimpäänsä; Joh.8:7: 

-Mutta kun he yhä edelleen kysyivät häneltä, ojensi hän itsensä ja sanoi heille: "Joka teistä on synnitön, se heittäköön häntä ensimmäisenä kivellä". 

Muistamme, kuinka kertomus jatkuu. Lopulta jokainen kiveen tarttunut laski kätensä alas. Ei ollut kukaan heistä kelvollinen heittämään kiveä naisen niskaan. 

Myös jokaisessa meissä asuu pieni rasisti oman puseromme sisällä.  Tai, ellei siellä ole rasismia, löytyy ainakin rakkaudettomuutta ja kovasydämisyyttä lähimmäistämme kohtaan. Meillä ei ole varaa jättää lähimmäistämme armahtamatta siinä mielessä. 


Jumalan Rakkaus on lempeä ja armahtaa jokaisen katuvan. Hän yksin näkee ihmissydämeen. Me emme sinne kykene edes näkemään. Voimme tutkia vain omaa sisintämme. Miksi me olemme niin monta kertaa erinomaiset lukemaan muita?  Miksi odotamme toisilta tekoja, joihin emme itsekään yllä? 

Me voimme omalla anteeksiantamattomuudellamme sitoa paitsi lähimmäisemme, myös itsemme; Matt.6:14: 

-"Sillä jos te annatte anteeksi ihmisille heidän rikkomuksensa, niin teidän taivaallinen Isänne myös antaa teille anteeksi".

Joku viisas on sanonut, että vasta tuomitsemalla itsensä, voi antaa
oikeita tuomiota muille. Tähän sisältyy suuri viisaus. Kasvakaamme siinä. Kasvetaan Häneen eli Kristukseen, joka on Pää. 

Joh.7: 24:

- "Älkää tuomitko näön mukaan, vaan tuomitkaa oikea tuomio."


VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Kommentit

Suositut tekstit