ONKO VAIMON TOTELTAVA MIESTÄÄN?

Olen viime aikoina pohtinut, mikä on meidän vaimojen osa perheessä. Pitääkö minun puolisona totella miestäni kaikessa, ja kuinka hoidan oman osuuteni kumppanina sekä liittomme toisena osapuolena?  

Tässä joitakin pohdintoja Raamattuni äärellä: 

Kuka on perheen hengellinen johtaja? 

1 Tim. 2: 11-14

Syntiinlankeemuksessa muistamme, kuinka nainen lankesi ensimmäisenä uskomaan käärmeen ihmisille kertoman valheen. Apostoli Paavali muistuttaa kirjeessään Timoteukselle tästä.  Mies ei kuitenkaan ollut yhtään sen valveutuneempi. Hänkin lopulta lankesi. Molemmat ovat syyllisiä Jumalan edessä. 

Kuitenkin on niin, että Jumala katsoi parhaaksi asettaa jonkinlaisen järjestyksen kaiken tapahtuneen johdosta hengellisen elämämme tueksi. Oli parempi, että mies ottaa Herran edessä päävastuun hengellisen elämän päätöksistä. Näin Jumala tahtoo, että päätökset tarkastellaan ikäänkuin  kolmen seulan läpi, voidaksemme todeta, onko suunta oikea: Pää on Kristus, sitten on mies ja lopuksi vaimo. Efe.5:23. 

Mielestäni tämä on varsin upea suunnitelma Jumalalta! Enää meidän ei tarvitse rynnätä suinpäin kaikkeen, selvittämättä ensin hankkeen sisältöä. 

On tärkeää, että perheessä säilyy sopu ja tasapaino. Puolisoiden tulee yhdessä päättää, mihin suuntaan he kulkevat. Jos jokin asia aiheuttaa erimielisyyttä, on paras ottaa aikalisä ja puntaroida yhdessä, mikä on Jumalan tahto. Sitten, kun molemmat ovat varmoja, mikä kannattaa, voidaan astua suunnitelmassa eteenpäin. 

JUMALAN TAHTO ON TÄRKEIN

Jumalan tahto on varmasti tärkein, kyllä. On kuitenkin asioita, jotka Jumala on järjestyksen ylläpitämiseksi itse asettanut meidän noudattaviksemme. Yksi on juuri tämä järjestyksen vaaliminen perheessä ja hengellisessä elämässämme. Mikäli vaimona lähtisin eri suuntaan kuin mieheni, se toisi helposti eripuraa ja epäjärjestyksen elämäämme; ja myös koko perheemme elämään.  Siksi on parempi ottaa aikalisä ja odottaa, että Herra puhuu liiton molemmille osapuolille. 

Ps. 27:14:

Odota Herraa. Ole luja, ja vahva olkoon sinun sydämesi. Odota Herraa.

Läpi Raamatun voimme nähdä, kuinka Jumala on puhunut asioista molemmille puolisoille. Ensimmäisenä mieleeni tulee Jeesuksen äiti Maria. Hän sai enkelin tuoman ilmoituksen Jeesus-lapsesta. Jumala vahvisti pian myös Joosefille, kuinka hänen tuli Suuren uutisen johdosta toimia.  Matt.2:13.

Sitten muistamme Saaran ja Aabrahamin. Myös molemmille heille Jumala puhui ja vahvisti monia asioita. Jumala käski Aabrahamin kuunnella vaimoaan. Ja, Aabraham totteli. 1 Moos. 21:12. 

Kun molemmat puolisot palvelevat Herraa ja ovat valmiita tekemään elämässään Hänen tahtonsa, voimme turvallisella mielellä odottaa Herran ilmoitusta elämässämme. Ei pidä kiirehtiä eteenpäin, etenkään silloin, kun puolisoiden välinen kumppanuus ja perheen hyvinvointi ovat vähänkin vaakalaudalla. 

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

 

Kommentit

Suositut tekstit