TARTUNKO RAAMATTUUN VAIKO PÄIVÄLEHTEEN?

Olen usein kuullut ihmisten suusta, kuinka Raamattu on heidän mielestään liian sotaisa ja julma luettavaksi. Siellä on murhia, sotaa ja seksuaalirikoksia. On pettämistä ja kaikkea sellaista, mitä lasten ei sovi lukea. Tänään kysyn kuitenkin, onko sitten suomalaiset päivälehdet yhtään sen parempia avattaviksi? Jos lähdemme arvioimaan niiden sisältöä, luulenpa, että se mitä Raamatun lukemisesta jää käteen, on lopulta paljon rakentavampaa! 

Tänään viimeksi selailin Ilta-Sanomien ja Iltalehden otsikkoja ja hieman niiden juttujen sisältöä. Yhteenvetona voin todeta, että tulos on kaikkea muuta kuin mairitteleva: ex-puolisoiden sanasotaa, tappoja, raiskauksia, lesbo- ja homosuhteiden ylistämistä jne. Eräskin nuori nainen kertoi, kuinka nyt ymmärtää, miksi naisen kanssa seurustelu on järkevämpää, ja mihin hän sitten vetoaa: "voi käyttää samoja vaatteita ja käydä yhdessä hemmotteluhoidoissa"! 

-Hei, haloo!  Nyt mennään jo näin pinnallisella tasolla...ja, pahuus saa kaikkialla rehottaa. 

Raamattu on Jumalan Sana. Yksistään tämän pitäisi saada meidät tarttumaan siihen. Ajattele; Jumalan ilmoitus keskellämme! Mikä valtava juttu; kaiken ihmiskunnan syntisyyden keskellä, sitä ollenkaan kaunistelematta.

Raamattu on maailman luetuin kirja; Bestseller. Sitä on käännetty maailmassa eri kielille enemmän kuin mitään muuta kirjaa. Suomessa sellainen löytyy vielä lähes joka kodin kirjahyllystä, enemmän tai vähemmän pölyttyneenä; Nyt voisi olla siinäkin mielessä kevätsiivouksen aika. 

MIKSI RAAMATTUA KANNATTAA LUKEA? 

1.

Ensimmäinen syy Raamatun lukemiseen on juurikin sen erityislaatuisuus. Se on Pyhän Hengen inspiroimaa tekstiä ajasta aikaan. Kaikki vetoaminen siihen, kuinka sen syntyhistoria ulottuu meidän näkökulmastamme kovin kauaksi, ei ole selitys sen lukemattomuuteen. Jumala ei nimittäin tunne aikaa, kuten me tunnemme. Hän ei ole aikasidonnainen siinä mielessä. Raamattua lukiessamme voimme ymmärtää tämän. Ilm. 10:6. 

Jopa nykyinen raamatuntutkimus erehtyy vetoamaan siihen, kuinka monet tekstilöydökset ovat satojen vuosien takaisia, eikä niillä olisi sen vuoksi painoarvoa tänään.  Olen todennut tämän ennenkin: 

-"Jumala ei muutu tai muuta mieltään, kuten me ihmiset. 4 Moos. 23:19. Hän ei ole ihminen tai lähtöisin maasta. Aika on asetettu meitä varten.  Elääksemme Hänelle, meidän tulee päästä irti ajan asetuksista tässä mielessä". 

2. 

Raamatun läpi kulkee punainen lanka. Se kertoo meille pelastuksen Jeesuksessa Kristuksessa. Hän on ainut toivo ihmiskunnalle. Kukaan tai mikään muu ei kykene kuromaan umpeen eroamme Jumalasta. Hän on toivo jokaiselle, joka Häneen uskoo. 

Apt. 4: 

11 Hän on 'se kivi, jonka te, rakentajat, hylkäsitte, mutta joka on 
kulmakiveksi tullut'.
12 Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla 
muuta nimeä ihmisille annettu, 
jossa meidän pitäisi pelastuman."

3.

Raamattu on todellista ihmiskunnan historiaa, ei mitään fiktiota. Vaikka sen ovat ihmiskirjurit kirjoittaneet, on Pyhä Henki itse valvonut  tekstien syntyä. Tekstit vaikuttavat elämässämme tänään. Moni on saanut niitä lukiessaan avun: ihmisiä on parantunut, eheytynyt monenlaisista elämänkivuista, usko on uudistunut, puolisot ovat antaneet anteeksi toisilleen, lapseton on saanut lapsen, viha on sulanut rakkaudeksi jne. 

4. 

Se on kirja, joka valottaa meille päämäärämme. Jokainen kaipaa elämälleen tarkoituksen ja päämäärän. Ilman sitä me teemme työtä ja rakennamme yhteiskuntaa turhaan. Kuka haluaisi turhaa elämää? 

SUMMA SUMMARUM

-Kannattaa lukea Raamattua ja oppia siitä yhä lisää. Kaiva teos hyllystäsi ja avaa se uudella innolla. Rukoile, että Jumalan Pyhä Henki voi avata sinulle kirjoitukset. Elävä usko on se, mitä Jumala tahtoo meidän sisimmässämme vaikuttaa. Usko tulee kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen Sanan vaikutuksen kautta, Room.10:17. 

Mikäli presidenttimme lähettäisi meille kirjeen, toki haluaisimme lukea sen. Ja, jos haluaisimme olla selvillä tapahtumista, jotka aikaamme koettelevat, lukisimme kaiken sen ymmärtämiseksi olevan käsillä olevan tiedon, eikö? Mitä vastaamme kerran Luojallemme, kun Hän kysyy: "Annoin sinulle Sanani, etkö ottanut sitä todesta"? 

Nyt on aika tarttua Jumalan Sanaan!

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!





Kommentit

Suositut tekstit