MAALISKUUN SANA RAAMATUSTA: MIKSI IKAALISLAINEN ÄÄNESTÄISI?

Mitä Raamattu opettaa kristitylle vaikuttamisesta? Voimmeko löytää sen lehdiltä ohjeita asian tiimoilta? Se selviää lyhyesti ao. maaliskuun teksistäni. Aiheen minulle ehdotti Pekka Mäki-KeteläMuotoilin saamani aiheen näin: 

ESIVALTA JA VAIKUTTAMINEN

Se on ainakin varmaa, että esivalta on Jumalasta: 

Room. 13: 1: 

-"Jokaisen on suostuttava esivaltansa alaisuuteen. Eihän ole esivaltaa, joka ei olisi Jumalalta peräisin, häneltä ovat vallankäyttäjät saaneet valtuutensa".

Tiit.3:1: 

-"Muistuta heitä kaikkia, että heidän on toteltava esivaltaa ja viranomaisia ja oltava näille kuuliaisia ja valmiita tekemään kaikkea hyvää".


Teemme siis hyvin, kun äänestämme ja vaikutamme kukin tahollamme. Jokaisen kristityn tehtävä on olla suolana tässä maailmassa. Missä suola käy mauttomaksi, siellä se ei kelpaa enää mihinkään. Mark.9:50. 

Jeesus itse piti tärkeänä vaikuttaa ympäristöönsä ja ihmisiin. Niin tulee siis meidänkin toimia, mikäli seuraamme Häntä. 

Suomalaisessa demokratiassa on monipuoluejärjestelmä, missä kansalaiset vaikuttavat äänestämällä omaa ehdokastaan ja valitsemaansa puoluetta. Äänestäminen on yhteiskunnallista vaikuttamista, eikä sitä pitäisi tuoda kirkkoihin. 

Lopuksi muutamia ohjeita kristitylle äänestäjälle: 

- Rukoile tulevien vaalien ja esivallan puolesta. 

- Äänestä ehdokasta, joka on Jumalan mielenmukainen;  Hyvä ehdokas on  ainakin jumalaapelkääväinen, luotettava, maltillinen, ahkera ja nöyrä. 

- Tutki tarkoin puolueen arvot, ovatko ne kuinka linjassa kristillisen uskon ja ihmiskäsityksen kanssa. 

- Älä jätä äänestämättä, äläkä äänestä tyhjää. Se ei ole vaikuttamista. 

- Älä usko kaikkea, mitä ihmiset puhuvat. Jos mahdollista, tutustu ja ota selvää ehdokkaiden ajatuksista keskustelemalla henkilökohtaisesti heidän kanssaan. Tarkista lähteet. 

- Liian suuret lupaukset usein pettävät. Jokaisen tulisi pysyä lupauksissaan nöyränä. 

Rukous: 

Taivaallinen Isä, rukoilen Sinua Jeesuksen nimessä. Siunaa maatamme ja sen valtaapitäviä. Siunaa Ikaalista ja jokaista asukastamme. Anna meille viisautta valita tulevissa vaaleissa oikeat ja vanhurskaat päättäjät johtamaan maatamme. Kiitos, että Suomi saa olla tiennäyttäjänä monessa. Ole meille armollinen. Aamen. 

Kommentit

Suositut tekstit