LÖYTYYKÖ YHTÄÄN NAISTA?

 Saarnaajan kirja 7:28:

-... "mitä sieluni on yhäti etsinyt, mutta mitä en ole löytänyt, on tämä: olen löytänyt tuhannesta yhden miehen, mutta koko siitä luvusta en ole löytänyt yhtäkään naista".

Joskus jäin oikein pohtimaan tätä Saarnaajan pohdiskelua elämästä. On kerrottu, että kirjoittaja on todennäköisesti ollut kuningas Salomo, jonka viisaudelle ei kukaan toinen kuolevainen ihminen ole vielä vetänyt vertoja. 

Kuningas Salomo, jos kuka, tuli petetyksi vaimojensa välityksellä. Lopulta eriuskoiset naiset johtivat hänet harhaan isiensä Jumalan luota. Näin Raamattu kertoo. 

Salomonin viisaus ei varjellut häntä naisen petollisuudelta. Seksuaalinen himo ja vetovoima vei voiton järjeltä. Miehen heikkous oli ilmeinen; Hän ei kyennyt hillitsemään himojaan. 

NAINEN; VOIKO SINUUN LUOTTAA? 

On surullista, jos meidän käy samoin, ja naisen luotettavuus puolisona tai yhtiökumppanina pettää. Luotettava kumppani on Jumalan lahja. 

Jeesus tuli jokaista meitä varten. Hän kohteli naisia kunnioittavasti ja monet naiset seurasivat Häntä sekä opetuslapsia. Näin Raamattu kertoo. Naiset olivat ensimmäisenä ylösnousseen Vapahtajan haudalla. Kaksi valkopukuista miestä ilmestyi heille kertoen, ettei Jeesus ole enää haudassa.

Meidän on aika lunastaa paikkamme Jumalan suunnitelmassa. Eeva lankesi ja sen vuoksi naisen matkateko on ollut välillä surkeaa esitystä jatkaa elämää syntiin kietoutuneena, langeten ja langettaen muita.  Sellainen viekkaus ei ole lähtöisin Jumalasta, vaan itse Paholaisesta. Jeesus on kuitenkin antanut meille aseet jokaista hallitusta ja valtaa vastaan, jotka eivät ole Jumalan puolella. 

On surullista, mikäli meidät tunnetaan epäasiallisesta puheesta, kaiken paljastavasta pukeutumisesta, uskottomuudesta, juoruilusta ja pahanpuhumisesta tai muusta sellaisesta. 

Sen sijaan luotettava nainen pureutuu yhä syvemmin Jumalan lupauksiin ja Hänen ikuiseen Sanaansa. Luottamuksen tulee olla lujasti Hänessä. Ilman sitä meillä ei ole pääsyä Hänen valtakuntaansa, joka on pyhä ja vailla syntiä. Ainoastaan riippumalla kiinni Jeesuksen ristintyössä me voimme pelastua. 

Meidän tehtävämme on elää ja julistaa tätä. Hauta on tyhjä ja Jeesus elää. Saako Hänen elämänsä tulla esiin vaelluksemme kautta? Siitä on kyse tänään. 

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Kysymyksiä pohdittavaksi: 

- Olenko nainen, jonka sanaan voi luottaa? 

- Pelkäänkö Jumalaa, vai vapisenko ihmisten edessä? 

- Hillitsenkö himoni ja haluni? 

- Johdanko toisia sanoillani ja teoillani harhaan? 

- Kerronko uskostani ja luottamuksestani Jumalaan toisille? 

- Elänkö uskoani todeksi? 

- Millaisen suosituskirjeen mieheni/veljeni/poikani minulle antavat? 


Kommentit

Suositut tekstit