UIMAKOULUSSA: OLETKO MILLAINEN UIMARI?

Kaikki unet eivät suinkaan ole Jumalan puhetta. On kyettävä erottelemaan unet, joilla on jokin selkeä viesti meille kerrottavanaan.  En väitä, että viimeöinenkään uneni olisi kovinkaan erityinen, mutta se herätti minussa tarpeen kirjoittaa, mitä ajatuksia se minussa herätti: 

-Näin unta, että olin nuori ja uimakoulussa. Uimakoulun opettajani oli selvästi lapsuuteni rippikoulu- ja seurakuntanuorten ohjaaja, Vesamäen Kati. Hän näytti kauniilta ja hyvinvoivalta. Näin ristin hänen kaulassaan. Hän on ollut kuolleena jo kymmeniä vuosia. 

Etelä-Carolinassa meren aalloissa v. -21. 

Altaassa meitä polski monia. Seassa näytti olevan minulle tuttuja nuoruuden ystäviäkin. En tarkkaan muista meille annettuja tehtäviä, mutta viimeisen tehtävän muistan: 

Uimahallin seinällä oli taideteoksia. Ohjaaja pyysi meitä katsomaan niitä uidessamme ja kertomaan, kenen tekemiä teoksia ne olivat. Kun katsoin seinille, saatoin nähdä monenlaisia ns. moderneja taideteoksia. 

Joukossa oli myös muutamia selkeitä maisemakuvia. Ajattelin, etten voi nähdä niiden tekijää altaaseen saakka. Näköni ei siihen riitä. Pidin tehtävää vaikeana. Kuinka voisin saada kunkin teoksen tekijän selville? 

TUNNISTAMMEKO VAARATEKIJÄT?

Uimakoulu on uimataidottomalle välttämätön. Pysyäkseen pinnalla hän tarvitsee uimataidon. Ensin on oltava hyvä uimari, jotta kykenee ennakoimaan vaaroja. Uimaan ei pidä mennä paikkoihin, missä voi hukkua tai joutua muuten pulaan. 

Kristityn elämässäkin on tärkeä tuntea vaaratekijät, olla selvillä, mistä lähteestä mikin on. Sitä ennen meidän tulee olla kiinnittyneet lujasti Jumalan Sanaan ja Kristukseen. 

Ympäröivässä maailmassamme on tarjolla tänä päivänä vaikka mitä. Näemme "teoksia ja taidetta", joiden alkuperä on meiltä hukassa. On tärkeää ottaa selville, mistä niissä on kyse. 

-On suuri vaara vajota pinnan alle, ellemme kykene sitä tekemään!

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!


Kommentit

Suositut tekstit