MIKSI UUSI TRANSLAKI KIRVOITTI MIELET?

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd) nosti fb-sivuillaan esiin Ev.lut.kirkon kirkkohallituksen lausunnon, missä otettiin kantaa uuden translain puolesta. Lausunto oli puoltava.

Uudessa laissahan kokemuksellisuus nostettiin lääketieteellisten ja biologisten seikkojen yläpuolelle. Ja, nyt Kirkko Suomessa lausunnollaan yhtyy tähän. Lausunto on selkeä viesti. 

En yhtään ihmettele, että Räsänen tarttui tähän. Ev.lut.kirkon lausunto on vastuuton. Vastuuton siksi, että Raamatun mukaan on olemassa kaksi sukupuolta, jotka Jumala jo luomisessa antoi. Me synnymme joko mieheksi tai naiseksi. Kokemuksellisuus, ja tämä biologinen, jo luomisessa meihin istutettu fakta, ovat ristiriidassa keskenään. 

Voiko kristill. kirkko lähteä suosimaan lakia, missä asetelma on tällainen? Käymieni keskustelujen pohjalta olen ymmärtänyt, että eduskunta pyysi kirkolta ko. lausuntoa. Miksi? 

Mieleen herää monenlaisia kysymyksiä:

- Onko Kirkko itsenäisenä päätöksentekijänä velvollinen antamaan johonkin tällaiseen yksittäiseen lakiin mielipiteensä? 

- Kysytäänkö Kirkolta mielipidettä muihin lakeihin, mm. vanhemmuus- tai vammaislakiin? Miksi tähän? 

- Onko Seta ajamassa omaa agendaansa jo näin pitkällä, että se sumeilematta pyrkii vaikuttamaan lainsäätäjiin ja etsimään hyväksyntää jo Kirkonkin taholta? 


Kirkko on hanakasti vastaamassa, kun kysytään. Vastauksen tulisi kuitenkin kirkkojen taholta olla teologisesti ja hengellisesti arvioitu. Kirkon tehtävä ei ole ottaa kantaa maalliseen lakiin muutakuin vertaamalla sitä hengelliseen. On olemassa kaksi lakia. Apostolit tiesivät tämän; lihan ja hengen jatkuvan taistelun. (Rm. 7). 

Ikävä kyllä, tätä vertaamista ei kyetä nykypäivänä tekemään. Tiede on nostettu nokkaan, myös teologiset liberaalit tulkinnat. Hengellinen näkökyky on sen sijaan sumentunut. Enkä nyt väitä, että näin olisi koko kristikunnassa. 

Kirkko politisoituu ottamalla kantaa poliittiseen päätöksentekoon ja asettumalla puoltamaan yksittäisiä, joitakin vähemmistöjä koskevia,  lakiesityksiä. Evankeliumi on tarkoitettu kaikille ja sen sanoman levittämiseen kirkkojen tulee keskittyä. Translaki on tarkoitettu sen lain alaisille. Kirkko toimii vapauttajana edelleen, ei lakiin sitojana

PITKÄ TIE

Huonot ja turmiolliset lait vievät kansan usein pitkälle tielle, ikään kuin sakkokierroksille. Sieltä palaaminen kestää, ja jos turmiollisuus ja lain aikaansaama hajaannus kestää pitkään, syntyy paljon vahinkoa. 

Tämän lakimuutoksen kohdalla eniten kärsivät lapset ja nuoret. Tappiot tulevat näkymään yhä heikompana koulumenestyksenä ja syntyvyyden katovuosina maassamme. Erilaiset mielenterveys- ja päihdeongelmat tulevat lisääntymään. Yksistään jo nämä riittävät kuormittamaan yhteiskunnallista koneistoamme entistä enemmän. Mistä löytyy enää tekijöitä kaiken hoitamiseen ja pyörittämiseen? 


Pelkäänpä, että aika loppuu kesken. Jumalan apu on paras apu tälle maailmalle. Kristillinen kirkko on menettämässä päätäntävaltansa ja asemansa, joka sille annettiin. Vapauttajasta on tullut sitoja. Valosta on tullut hämärä paikka, missä ei enää nähdä reittiä päämäärään. Kun majakka sammuu, alkavat veneet kulkea omia reittejään. 

Sananlaskut luku 8: 

15 Minun avullani kuninkaat hallitsevat, ruhtinaat säädöksensä 
vanhurskaasti säätävät.
16 Minun avullani päämiehet vallitsevat ja ylhäiset, maan tuomarit 
kaikki.
17 Minä rakastan niitä, jotka minua rakastavat, ja jotka minua varhain 
etsivät, ne löytävät minut.

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!




Kommentit

Suositut tekstit