USKOSSA VAIKO ASKOSSA?

Tässä maailmassa on jatkuva taistelu hyvän ja pahan, uskon ja epäuskon, totuuden ja vääryyden jne. välillä.  Jumala ei tee näitä yhdeksi. Pimeys ja valkeus ovat loppuun saakka toisiaan vastaan. 

Aiemmin puhuin Jumalan matematiikasta tehdä kaikki yhdeksi. Näin Hän toimittaakin suunnitelmaansa seurakunnassaan, mutta maailmassa on olemassa vastakohtaisuuksia ja ääripäitä. 

Mitä on uskossa vaeltaminen?

 -Olen ollut viime aikoina murheellinen, kuinka vähän asiasta on opetettu seurakunnissamme. Eikä se mikään ihme, kun on keskitetty julistus kaikkeen muuhun kuin kristittyjen voimaannuttamiseen. 

Eivät kaikki kykene lähtemään erillisille raamattukursseille. Seurakunnissa tulisi säännöllisesti opettaa Jumalan Sanaa niin, että ihmiset juurtuisivat siihen. Kun juuret ovat tarpeeksi syvällä, istutuskin kestää. (Efe.6:13-16; Mark.4:8).


OLEN TULLUT USKOON. MITÄ SITTEN?

Kun olen keskustellut ihmisten kanssa, kuulen usein kerrottavan omakohtaisesta uskosta, ja että on Korkein Voima yms. Jotkut ovat tuudittaneet itsensä fiilistelemään sen kanssa, eivätkä näytä tavoittelevankaan mitään muuta.  He antavat ymmärtää, kuinka se riittää. 

Mielestäni Jeesuksen missio ei ollut tehdä meistä ensisijaisesti uskovaisia. Hänen opetuslapsensakin olivat uskossaan kovin häilyväisiä. Välillä heillä ei ollut uskoa pätkääkään. Jeesus joutui usein nuhtelemaan heitä ja sanomaan, kuinka heidän tulisi anoa lisää uskoa itselleen. Usko on nimittäin kasvavaa laatua. Ja, se tulee yksin Jumalalta. On vain yksi usko. 

Tuomas, joka epäili vielä Jeesuksen ylösnousemuksenkin jälkeen, sai Jeesukselta nuhteet. Jeesus pisti hänet kokeilemaan haavojaan ja sanoi; 

Joh. 20:27: 

 "Ojenna sormesi tänne ja katso minun käsiäni, ja ojenna kätesi ja pistä se minun kylkeeni, äläkä ole epäuskoinen, vaan uskovainen".


Tuskin mekään kykenemme Tuomasta parempaan. Hän sentään näki Jeesuksen ja eli Hänen kanssaan. 

Mitä Jeesus haluaa meistä tehdä? Katsotaan, mitä Raamattu opettaa tästä: 

"MINÄ TEEN TEISTÄ IHMISTEN KALASTAJIA"; Matt. 4:19

Jeesus halusi tehdä opetuslapsistaan ihmisten kalastajia. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että jokainen uskossa pelastuksen vastaanottanut on velvoitettu viemään evankeliumin sanomaa eteenpäin. 

Olemmeko me valmiit toteuttamaan tämän Jeesuksen antaman lähetyskäskyn käytännössä? Kuinka valmis olen elämään niin, että saan vakuutettua kanssamatkaajani evankeliumista? Mitä se vaatii? 

Valo voittaa pimeyden. Apostolit julistivat, että Jeesuksen seuraajan on tultava Valoon ja suostuttava muuttumaan yhä enemmän Jeesuksen kaltaiseksi. 

Matt. 16:24: Silloin Jeesus sanoi opetuslapsillensa: "Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua.

2 Kor. 3:18: 

Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niinkuin muuttaa Herra, joka on Henki.

-On olemassa yksi hyvä kysymys, mitä kannattaa käyttä itsensä kohdalla; so.: "Mitä Jeesus nyt tekisi "?  Se auttaa miettimään omia toimintatapojani ja käytöstäni siellä, missä Valo ei vielä ole saanut sijaa. Ellen toimi, kuten Jeesus toimisi, en voi olla valona toisille. 

Luuk. 11: 35: 

Katso siis, ettei valo, joka sinussa on, ole pimeyttä.

-Sokea ei voi sokeaa taluttaa. Jos aina lankean synteihini ja vaellan vailla ymmärrystä, eivät toiset ihmiset lähelläni pääse ikinä kurkistamaan sisälle Valoon. On siis vastuullani pitää sitä päällä. Pukeutua siihen. ( Kts. Kol. 3:12-14; 1 Piet. 5:5; Efe. 6:11).

 

Room. 13: 

12 Yö on pitkälle kulunut, ja päivä on lähellä. Pankaamme sentähden 
pois pimeyden teot, ja pukeutukaamme valkeuden varuksiin.
13 Vaeltakaamme säädyllisesti, niin kuin päivällä, ei mässäyksissä ja
 juomingeissa, ei haureudessa ja irstaudessa, ei riidassa ja kateudessa,
14 vaan pukekaa päällenne Herra Jeesus Kristus, älkääkä niin pitäkö 
lihastanne huolta, että himot heräävät.

Lopuksi:

Uskossa vaeltaminen on sitä, että olen valmis seuraamaan Kristusta maksoi, mitä maksoi. Se tarkoittaa oman tahtoni alistamista Jumalan tahtoon ja sen ymmärtämistä, että Jumala vihaa syntiä. Jumala on pahantekijöitä vastaan. 1 Piet.3:12. 

Jos uskovaksi itseään nimittävä lankeaa jatkuvasti samoihin riettauden lätäköihin kuin ihmiset, jotka eivät uskoviksi itseään tituleeraa, ei hän kirkasta teoillaan Jumalaa. Silloin hänen uskonsa on mitätön. Uskovaksi kannattaa julistautua vasta silloin, kun on tullut itse Valoon ja kantaa Valoa matkassaan. 

Usko, joka ihmistä kantaa, on uskoa Pyhässä Hengessä. Vain ja ainoastaan Jumala voi vaikuttaa ihmisessä uskon, joka kestää vaikeuksien, kiusauksien ja vainojen keskellä kestäväisyyttä loppuun saakka.  Jokaisen opetuslapsen tulee, kuten Tuomaksenkin, kokea tämä. 

Apt. 1:8: ...."vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka".

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!





Kommentit

Suositut tekstit