TIETEEN LÖYDÖT: MONINAINEN IHMINEN ON KUOLEMASSA SUKUPUUTTOON

Tiede on tutkinut ihmistä viime aikoina paljon. Ihmisen halu selittää järjelleen kehossaan ja elämän kiertokulussa tapahtuvia asioita on loputon. Kaikki muutokset haastavat mieltämme ottamaan selvää, mistä ilmiöiden takana oikein on kyse. 

Ihminen elää tällä hetkellä kaikkein heikoimmillaan tieteenkin löytöjen mukaan. Tämä ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta. Tiedeyhteisöt ovat puhuneet ihmisen sukupuutosta jo vuosikymmeniä aiemminkin. Ihmisen geeniperimä on rappeutunut. Etenkin miesten osalta rappeutuminen on juuri nyt suurimmillaan. Eikä se naistenkaan kohdalla ole paljoa siitä jäljessä. 

Nyt tiede tutkii ihmisen sukupuoleen liittyviä asioita. Kiinnostus asiaan on herännyt sen vuoksi, että seksuaalikäyttäytyminen ja parinmuodostus ovat muuttuneet vuosikymmenten aikana. Sukupuolirajat on häivytetty. 

Mistä sitten erilaiset tulokset ja näkemykset voivat syntyä? 

Tiede käyttää hyväkseen monenlaisia tutkimusmenetelmiä eli metodeja.  Se joutuu tutkimaan ja havainnoimaan, etsimään aineistoa tulostensa tueksi. Seksuaalisuuden saralla se tarkoittaa ihmislähtöisyyttä. Tutkittavana on ihminen ja ihmisessä tapahtuneet tarpeet erilaisine muutoksineen. 

Tiede on tullut monelle nykyajan ihmiselle uskonnoksi. Sen löytöihin uskotaan sumeilematta. Tiede itsessään ei ole kyennyt koko ihmiskunnan historian aikana antamaan ihmiskunnalle vielä yhtäkään lopullista faktaa. 

Raamattu sanoo, Saarnaaja 3:15: 

-Mitä nyt on, sitä on ollut jo ennenkin; ja mitä vasta on oleva, sitä on ollut jo ennenkin. Jumala etsii jälleen sen, mikä on mennyttä.

HYVÄ RENKI- AJATTELU

Voin sumeilematta todeta, kuinka tiede on ihmiskunnalle hyvä renki, mutta huono isäntä. Monet tieteen löydökset ovat kehittäneet maailmankuvaamme ja antaneet työkaluja elämän ylläpitämiseksi, etenkin lääketieteen saralla. 

Tiede ei voi koskaan väittää olevansa absoluuttinen totuus tutkittavansa kohteen kohdalla. Se tutkii ja osoittaa lainalaisuuksia, mutta aikojen saatossa sekä kohde että mitattavat tulokset muuttuvat. 

Vanhempi yliopistonlehtori Olli- Pekka Moisio on sanonut Yle-uutisissa 19.3.2013:

- Tieteellinen tieto on rajattua, tietyin menetelmin saatua tietoa niistä asioista, joita kulloinkin tutkitaan. Surullista on joskus se, että tieteilijä päätyy ajattelemaan, että tämä rajattu tulos, mikä on tehty tietyin menetelmin, olisi se koko ilmiö, jota ollaan tarkastelemassa.

ONKO MAAILMASSA MITÄÄN MUUTTUMATONTA? 

Jumala sanoo itsestään profeetta Malakian kautta, Malakian kirjan 3.luvussa:

6 Sillä minä, Herra, en muutu, ettekä te, Jaakobin lapset, herkeä:
7 isienne päivistä asti te olette poikenneet minun käskyistäni ettekä 
noudata niitä. Kääntykää minun tyköni, niin minä käännyn teidän 
tykönne, sanoo Herra Sebaot. Mutta te sanotte: "Missä asiassa meidän
on käännyttävä?"



Meidän on uskottava, mitä Isä Jumala ja Luoja kertoo itsestään. Moosekselle Hän ilmoitti olevansa, se Kuka Hän on. Tätä ei tiede kykene järkyttämään. Jumala ei antaudu järkemme tutkittavaksi. 

Toisekseen Jeesus sanoi Jumalan olevan Totuus itse. Sana löytyy evankeliumista Johanneksen mukaan, 7:28:

Opettaessaan temppelissä Jeesus huusi kovalla äänellä: "Te siis tiedätte, kuka minä olen ja mistä tulen. En minä ole tulostani itse päättänyt -- minut lähetti hän, joka on totuus itse. 

LOPUKSI: 

Kun kristitty etsii elämäntotuuksia ja tekee havainnointia ympäristöstään, on tärkeää tunnistaa kaksi faktaa:

Ensimmäinen niistä on Jumala suvereniteetti ja olemassaolo. Hän on se, miksi Hän itsensä on meille ilmoittanut.  

Toisekseen Hän on totuus tälle maailmalle. Jos vaihdamme totuuden valheeseen eli Jumalan johonkin muuhun, meidän kasvumme ja elämämme tyrehtyy. Hän on Elämän Lähde. 

Joh. 1:4:

- Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valo.

Ihmislähtöisyys ja tiede eivät kanna loputtomiin. Elämme kuolevaisessa ruumiissa ja maailmassa, joka kerran luodaan kokonaan uudeksi. Enemmän kuin tieteeseen, tulee uskoa Jumalaan. Hänen Sanansa on lamppu meidän tiellemme. 

Kysymyksiä pohdittavaksemme: 

- Pidänkö tieteen löydöksiä absoluuttisena totuutena? 

- Mikä on kristityn käsikirja muutoksissa? 

- Mitkä eri tekijät ovat johtaneet ihmisen seksuaalista moninaisuutta koskevien kysymyksien äärelle?  Mistä kysymys nousee; nouseeko se Jumalasta ja Hänen Sanastaan? 

- Millainen on tieteen kokonaiskuva tämän hetken ihmisestä? Onko ihminen kehittynyt ja jalostunut jotenkin paremmaksi? 

- Mikä on johtanut ihmisen rappeutumiseen?  Voisiko sille olla jotakin tehtävissä? 

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!


Kommentit

Suositut tekstit