KUN SOTA UHKAA MEITÄ: RAAMATUN VALOSSA

Kuinka suhtautua sodan uhkaan ja varautua sotaan? Mitä Raamattu opettaa asiasta? 

SODAT RAAMATUSSA

Sotia on aina ollut ja tulee olemaan aivan viimeiseen loppuhuipentumaan saakka. Jotkut pitävät Jumalaa sotaisana. Itse en Raamattuni äärellä pääse samaan johtopäätökseen. Jumala kuvailee itsensä hyvänä ja oikeudenmukaisena Luojana, joka rakastaa ihmistä ja luomakuntaansa. Hän halusi alun alkaen rauhaa ja seesteisyyttä itsensä sekä luotujensa välillä. 

Jes. 48:22Jumalattomilla ei ole rauhaa, sanoo Herra.

Jos sota tulisi Ikaalisiin, mistä saisimme rohkeutta? 

Sodat ovat tulleet hyvän ja pahan kaksintaistelusta maailmassa. Ihminen tarttui miekkaan. Muistamme hyvin Raamatun alkulehdiltä veljessurman, missä Kain tappoi veljensä Aabelin(1 Moos. 4:8).

Matt. 10:34Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle; en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan.

Silloin Jeesus sanoi hänelle: "Pistä miekkasi tuppeen; sillä kaikki, jotka miekkaan tarttuvat, ne miekkaan hukkuvat; Matt.26:52.

KUN SOTA UHKAA ITSENÄISYYTTÄMME

Jumala on asettanut kansakunnat maailmaan ja määrännyt rajat ihmisten asumiselle; Apt.17:26. Jokaisella kansalla on oikeus puolustaa rajojaan. 

Tiedämme, kuinka sodissa käytettävät tuhoaseet ovat vuosisatojen saatossa koventuneet ja saaneet yhä julmempia muotoja (ydinaseet, pommit). Aseistariisunnasta huolimatta vaarat suurille tuhoille on olemassa. 

Valtionjohdon ja viranomaisten ohjeita tulee jokaisen kuunnella ja noudattaa parhaan kykynsä mukaan. Kun sodan uhka on, siihen tulee varautua; ja valmiutta pitää muutenkin yllä. Elämme epävakaassa maailmassa. 

Jumala on asuttanut ihmiset kansoihin ja kaupunkeihin. 

Room. 13: 

1 Jokainen olkoon alamainen sille esivallalle, jonka vallan alla hän on. Sillä ei ole esivaltaa muutoin kuin Jumalalta; ne, jotka ovat, ovat Jumalan asettamat.
2 Sentähden, joka asettuu esivaltaa vastaan, se nousee Jumalan säätämystä vastaan; mutta jotka nousevat vastaan, tuottavat itsellensä tuomion.
3 Sillä hallitusmiehet eivät ole niiden pelkona, jotka tekevät hyvää, vaan niiden, jotka tekevät pahaa. Jos siis tahdot olla esivaltaa pelkäämättä, niin tee sitä, mikä hyvää on, ja sinä saat siltä kiitoksen;
4 sillä se on Jumalan palvelija, sinulle hyväksi. Mutta jos pahaa teet, niin pelkää; sillä se ei miekkaa turhaan kanna, koska se on Jumalan palvelija, kostaja sen rankaisemiseksi, joka pahaa tekee.

KRISTITYN ASENNE

Kristityn asenne on oltava pyrkimys rauhaan. Mark.9:50; 2 Piet.1:2. Me tulemme kuulemaan yhä enenevässä määrin sanomia sodista, kuinka kansat nousevat muita kansoja vastaan. Tämä on Raamatussa ennustettu. 

Maailmassa ei tapahdu mitään ilman Jumalan valvovaa silmää. 

Jeesus haluaa kuitenkin sanoa omilleen, että meidän tulisi olla rohkeita ja elää pelkäämättä. Hän pyytää seuraajiltaan, että me nostaisimme päämme ja odottaisimme lähellä olevaa vapautuksemme hetkeä

Luuk.21.luku: 

32 Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki tapahtuu.
33 Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa.
34 Mutta pitäkää vaari itsestänne, ettei teidän sydämiänne raskauta päihtymys ja juoppous eikä elatuksen murheet, niin että se päivä yllättää teidät äkkiarvaamatta
35 niinkuin paula; sillä se on saavuttava kaikki, jotka koko maan päällä asuvat.
36 Valvokaa siis joka aika ja rukoilkaa, että saisitte voimaa paetaksenne tätä kaikkea, mikä tuleva on, ja seisoaksenne Ihmisen Pojan edessä."

Jeesus on ihmiskunnan toivo kaiken toivottomuuden keskellä. 

Rukous:

 -Isä, Jeesuksen nimessä rukoilen. Olen monin tavoin rikkonut, Jumala, Sinua ja lähimmäistäni vastaan. Armahda ja anna anteeksi minun syntini. 

Anna kaupungillemme Sinun veresi suoja ja varjele meitä hukkumasta miekkaan. Anna jokaiselle valvova sydän ja halu rakentaa rauhaa. Tee meistä rauhasi välikappale tässä pahenevassa maailmanajassa. 

Kiitos, että annat rohkeutta ja poistat pelkoni, jotka kahlitsevat minua.  Sinä tulet Rauhanruhtinaana ja viet kaikki omasi turvaan. Tahdon odottaa sitä hetkeä yhdessä valvovan Seurakuntasi kanssa. Aamen. 

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!


Kommentit

Suositut tekstit