VIIKON SANA: ÄLÄ TEE HUORIN

Ensimmäisen kerran huorinteon vakavuudesta puhutaan Kymmenen käskyn-lain antamisen yhteydessä. Se sisältyy kuudenteen käskyyn: Älä tee aviorikosta.(2 Moos. 20:14)

Aviorikos mielettiin  pakanakansojenkin keskuudessa vakavaksi rikokseksi. (1 Moos.20:6; 26:10).Vanha testamentti määräsi siitä jopa kuolemanrangaistuksen.(3 Moos.20:10; 5 Moos.22:12). 

Myös Uuden testamentin mukaan se estää ihmistä pääsemästä Jumalan valtakuntaan; 1 Kor. 6:9-10 apostoli Paavali sanoo:  

-Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä miehimykset,
eivät varkaat, ei ahneet, ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa.

Hepr. 13:4Avioliitto pidettäköön kunniassa kaikkien kesken, ja aviovuode saastuttamatonna; sillä haureelliset ja avionrikkojat Jumala tuomitsee.

-Haureus Raamatussa pitää sisällään kaikki muutkin seksuaalisynnit kuin vain aviorikoksen. 

AVIOLIITTO VERTAUSKUVANA

Avioliitto on vertauskuva myös Jeesuksen ja Hänen morsiamensa eli seurakunnan suhteesta. Se on rikkumaton. Jumala on sen itse sinetöinyt: Jeesus vuodatti kalliin verensä lunastaakseen Seurakunnan itselleen. 

Mikään muu synti kuin haureus ei kohdistu niin häpeällisesti, paitsi ihmisen omaa, myös Kristuksen ruumista eli Srk:aa vastaan

1 Kor.6:18-20: 

-Paetkaa haureutta. Kaikki muu synti, mitä ikinä ihminen tekee, on ruumiin ulkopuolella; mutta haureuden harjoittaja tekee syntiä omaa ruumistansa vastaan.

Vai ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli, joka Henki teissä on ja jonka te olette saaneet Jumalalta, ja ettette ole itsenne omat?
Sillä te olette kalliisti ostetut. Kirkastakaa siis Jumala ruumiissanne.


KUINKA VOIMME VÄLTTÄÄ HAUREUDEN?

Haureuden syntien (sis. kaikki seksuaalisynnit ) voittamiseksi Raamattu antaa meille ohjeeksi; 1 Kor. 7.luku:  

2 ...mutta haureuden syntien välttämiseksi olkoon kullakin miehellä oma vaimonsa, ja kullakin naisella aviomiehensä.
3 Täyttäköön mies velvollisuutensa vaimoansa kohtaan, ja samoin vaimo miestänsä kohtaan.
4 Vaimon ruumis ei ole hänen omassa, vaan hänen miehensä vallassa; samoin ei miehenkään ruumis ole hänen omassa, vaan vaimon vallassa.
5 Älkää vetäytykö pois toisistanne, paitsi ehkä keskinäisestä sopimuksesta joksikin ajaksi, niin että olisitte vapaat rukoukseen ja sitten taas tulisitte yhteen, ettei saatana teitä kiusaisi teidän hillittömyytenne tähden.
6 Mutta tämän minä sanon myönnytyksenä, en käskynä.

1 Kor.11:11:Herrassa ei kuitenkaan ole vaimoa ilman miestä eikä miestä ilman vaimoa.

Apostoli Paavali kehottaa seurakuntalaisia menemään avioliittoon välttyäkseen haureuden synniltä. Tämä on myönnytys, ei käsky. Paavali kertoi, että jokaisella on lahjansa. Sellainen, joka pysyy naimattomana, on vapaampi palvelemaan Herraa. (1 Kor.7:24)

Myös ulkoisella on merkitystä. Moni mies on langetettu silmäporttien kautta. Kristitty ja Herraa pelkääväinen nainen pukeutuu niin, ettei viettele esim. pukeutumisellaan ketään. (1 Tim.2:9).  Kaunistaa saa, muttei niin, että se loukkaa tai aiheuttaa langetusta. Nykyään on olemassa tieteellistä tutkimustulostakin siitä, kuinka mies syttyy siitä, mitä näkee. Naisen houkuttimena vaikuttavat enemmän muut seikat. 

SYNTIINLANKEEMUKSEN SEURAUKSET

Syntiinlankeemuksen seurauksena Jumala kirosi luomakunnan ja se joutui kantamaan seuraukset tottelemattomuudestaan Luojalleen. Naiselle Jumala langetti mm. halun mieheensä. (1 Moos.3:16). 

Nainen on kantanut tätä Luojansa langettamaa "halua" meidän päiviimme saakka. Kristuksessa me olemme kuitenkin vapaat synnin kirouksen alta. Näin ikaalislaiset naisetkin kääntäessään katseensa täydelliseen vapauden lakiin Kristuksessa, voivat niittää siunauksen ja tällöin kirous väistyy. 


Palvelemalla Jumalaa jokainen nainen voi kantaa hedelmää iankaikkiseen valtakuntaan. Tottelemalla Jumalaa, me pelastamme paitsi itsemme, ehkä myös muita. Näin teki Vanhan testamentin kertomuksen portto Raahabkin pelastaessaan Jumalan lähettämät lähettiläät taloonsa. (Joos.6:17; Hepr. 11:31).  

1 Tim.4:16 ( vrt. Sananlaskut luku 31): 
-Valvo itseäsi ja opetustasi, ole siinä kestävä; sillä jos sen teet, olet pelastava sekä itsesi että ne, jotka sinua kuulevat.

Kysymyksiä:

-Millä tavoin Ikaalisissa tuetaan avioliiton hyvinvointia? Mistä voi saada apua matalalla kynnyksellä? 

- Olenko minä osannut toimia oikein loukkaamatta ketään tällä herkällä alueella?  Jos en, voin vielä tehdä asiassa parannuksen Luojani ja Jumalani edessä.  Tärkeää on sovittaa tekonsa myös niiden ihmisten kanssa, joita on toimillaan loukannut.  

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!






 


Kommentit

Suositut tekstit