TOTUUDEN TORVIA

On hyvä välillä pysähtyä pohtimaan, ettei vain itse esiinny totuuden torvena, ollen valmiina ampumaan kaikki muut ympärillä olevat alas. Jeesus ei toiminut niin. Päinvastoin Hän toi esiin hiljaisuuden ja sävyisyyden merkityksen kohtaamisissa. 

Autuaita ovat hiljaiset, sillä he saavat maan periä. Matt. 5:5. 

Särjettyä ruokoa hän ei muserra, ja suitsevaista kynttilänsydäntä hän ei sammuta, kunnes hän saattaa oikeuden voittoon. Matt. 12:20.


Jeesus on oiva esimerkki siitä, kuinka saattaa oikeus voittoon. Sen sijaan Saatana on tullut tappamaan ja tuhoamaan, repimään ja kaatamaan alas. Sen missio on saada aikaan eripuraa, sotaa ja kiistoja kaikkialla.  Tällainen ei rakenna Kristuksen valtakuntaa. Saatanan taktiikka on erottaa ja saada aikaan hajaannusta. 
Joh. 10:10. 

Eräs opettaja otti opetuksensa esimerkiksi omenan. Hän näytti oppilailleen sen kauneutta ja sanoi: "Voisiko Jumala antaa jotakin näin kaunista ja sitten ottaa sen yht´äkkiä ulottuviltamme pois, sanoen; "Enpäs annakaan tätä teille"? Luuk. 11:11. 


Jumala on synnyttänyt elämää kristittyjen keskuudessa jo kauan. Meillä Suomessakin. Hän on toiminut seurakuntansa keskuudessa vuosisatoja, jopa tuhansia. Hän on luvannut sille suojeluksensa ja siunauksensa. Hän on johdattanut, puhunut ja ravinnut omiaan. Hän on täyttänyt heitä Hengellään. Nytkö Hän yht´äkkiä päättäisikin olla siunaamasta ja johdattamasta omiaan?  

Minä uskon Jumalaan, joka on johdattanut minunkin elämääni rakkaudellaan ja armollaan. Hän on ollut uskollinen.  Olen tehnyt valintojani yhdessä Hänen kanssaan. Olen sitoutunut niihin yhdessä Hänen kanssaan. 


Emmekö luottaisi enemmän Häneen ja Hänen mahdollisuuksiinsa?  Emmekö luottaisi siihen, että Hän on voimallinen viemään aloittamansa työn meissä jokaisessa voittoon, hyvään päätökseen?  

Snl. 4:18: 
Mutta vanhurskasten polku on kuin aamurusko, joka kirkastuu kirkastumistaan sydänpäivään saakka. 

Mieluummin kuin esiinnyn totuuden torvena toisille, tietäen mikä kunkin tie on, haluan uskoa Jumalaan ja Hänen hyvyyteensä sekä ihmisrakkauteensa kaikkien ihmisten kohdalla. Hän on uudestisynnyttänyt ihmisen, joka Häneen uskoo, ja Hän on luvannut pitää omistaan huolen.  Hän on ennen kaikkea uskovien Vapahtaja
1 Tim. 4:10. 


Tiit. 3. luku sanoo: 

1 Muistuta heitä olemaan hallituksille ja esivalloille alamaiset, kuuliaiset, kaikkiin hyviin tekoihin valmiit,
2 etteivät ketään herjaa, eivät riitele, vaan ovat lempeitä ja osoittavat kaikkea sävyisyyttä kaikkia ihmisiä kohtaan.
3 Olemmehan mekin ennen ymmärtämättömiä, tottelemattomia, eksyksissä, moninaisten himojen ja hekumain orjia, elimme pahuudessa ja kateudessa, olimme inhottavia ja vihasimme toisiamme.
4 Mutta kun Jumalan, meidän vapahtajamme, hyvyys ja ihmisrakkaus ilmestyi,
5 pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta,
6 jonka Hengen hän runsaasti vuodatti meihin meidän Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kautta,
7 että me vanhurskautettuina hänen armonsa kautta tulisimme iankaikkisen elämän perillisiksi toivon mukaan.

LOPUKSI:

JOTKUT MEISTÄ OVAT SAANEET ELÄÄ JO VUOSIKYMMENIÄ JEESUKSEN SEURASSA. OLEMME SAANEET MAISTAA HERRAN HYVYYTTÄ HÄNEN HUONEESSAAN. OTTAISIKO HERRA MEILTÄ YHT´ÄKKIÄ POIS SUOJELUKSENSA JA ARMONSA? EI VARMASTI. 

HÄN RAKASTAA OMIAAN JA ON LUVANNUT OLLA HEIDÄN KANSSAAN AINA MAAILMAN LOPPUUN SAAKKA. HÄN SAATTAA OIKEUDEN VOITTOON. MUUTENHAN MEIDÄN USKOMME OLISI JÄÄNYT TURHAKSI. 

RUKOILLAAN JA SIUNATAAN TOISIAMME. SE ON JUMALAN TAHTO MEIHIN NÄHDEN. 

Rukous: 

-Isä, Jeesuksen nimessä rukoilen, anna anteeksi että olen toisinaan kävellyt lähimmäisteni yli ja sanellut heidän elämäänsä asioita, jotka eivät ole rakentaneet yhteyttämme Sinussa. Anna minulle lempeyttä ja kärsivällisyyttä. Anna minulle Sinun mielenmukainen sydän. Särjettyä Sinä et nujerra. Isä, opeta minulle, kuinka kohdata lähimmäinen rakkaudessa ja totuudessa niin, että voin olla rakentamassa Sinun iankaikkista valtakuntaasi.  Aamen. 

- Katja-Leena 

Kommentit

Suositut tekstit