JUMALAN SANAN AUKTORITEETTI KOETTEILLA AJASSAMME

Jumalan Sanan perustus pysyy lujana. Sen päälle Jumala on rakentanut oman seurakuntansa, Kristuksen ruumiin.  Sanan arvovaltaa haastetaan ajassamme. Uskallammeko nousta puolustamaan Jumalan Sanaa? Ei niin, että Jumala tarvitsisi meitä puolustajakseen, mutta meidän tulee kuitenkin Sanan mukaisesti totella Häntä ja uskaltaa näyttää värimme.  Pyhä Henki, joka on annettu puolustajaksemme, antaa viisautta kaikkeen. Joh. 14:26; Joh. 15:26. 

Kol. 3:16: 

-Runsaasti asukoon teissä Kristuksen sana; opettakaa ja neuvokaa toinen toistanne kaikessa viisaudessa, psalmeilla, kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten kiitollisesti Jumalalle sydämissänne. 

1 Kor.1: 9: 

-Jumala on kutsunut teidät Poikansa Kristuksen Jeesuksen, meidän Herramme, yhteyteen, ja hän pysyy sanassaan.


SANAN AUKTORITEETTI ON HAASTETTU AJASSAMME 

On olemassa tekijöitä, jotka ovat johtaneet siihen, että Jumalan Sanan auktoriteettia haastetaan ajassamme. Tästä yksi sellainen tekijä: 

Koettelematon usko; Lue: 1 Tim. 3. luvun opetus

Seurakunnan palveluksessa saattaa olla ihmisiä, joiden uskoa ei ole koeteltu. Itse asiassa tämä on suuri murhe tänä päivänä. Se näkyy kristillisellä rintamalla laajasti. Se näkyy siinä, kuinka paljon enemmän kuin uskoa, arvostetaan titteleitä, maallisia saavutuksia ja jopa rikkinäistä menneisyyttä. 

Juud. 4:4 sanoo: 

-Sillä teidän keskuuteenne on pujahtanut eräitä ihmisiä, joiden jo aikoja sitten on kirjoitettu tulevan tähän tuomioon, jumalattomia, jotka kääntävät meidän Jumalamme armon irstaudeksi ja kieltävät meidän ainoan valtiaamme ja Herramme, Jeesuksen Kristuksen. 

Raamatunopetus palveluviroista ja -tehtävistä on, että niihin asetetaan ihmisiä, jotka kestävät kaikenlaisissa koetuksissa.  


Millaisia tuntomerkkejä kantavat seurakunnan uskolliset ja kyvykkäät palvelijat. Annetaan em. Timoteuskirjeen 3.luvun opetuksen puhua: 

- He hoitavat kotinsa hyvin. Heidän lapsensa ovat hyvin kasvatettuja, kristill.arvot on jaettu. Koti kertoo paljon. Mikäli hedelmä kotirintamalla on huono, voidaan miettiä, voiko sellainen ihminen palvella srk:aa. 
 
- He ovat olleet uskontiellä jo jonkin aikaa. Vasta uskoontulleet eivät ole ehtineet juurtua Kristukseen, Hänen Sanaansa. Kestää aikansa, että tällainen juurtuminen voi tapahtua ja se on aina nähtävissä.  On vaarana, että jos hiljattain uskoontullut nostetaan vastuuseen, hän Sanan mukaan paisuu tehtävässään. 


Jokaisen kristityn usko tullaan koettelemaan. Tämä näkyy lopulta siinä, kuinka ihminen elää omien heikkouksiensa kanssa ja miten nöyrä hän on suhteessa Jumalaan sekä kanssaihmisiin. 

- He ovat saavuttaneet luottamusta ja kunnioitusta myös ulkopuolella srk:n olevien keskuudessa. Heidät tunnetaan sellaisina, joihin voi luottaa ja jotka ovat vastuullisia tehtävässään. Heitä ei tunneta varkauksista, murhista tai muista pahoista asioista, vaan nimenomaan siitä, kuinka hyvin he ovat suorittaneet tehtävänsä perheessä ja srk:ssa.

 
Tämä maailma kysyy monta kertaa, missä on Jumala, koska kautta aikain kristillisen kirkon nimissä on tehty niin paljon vääryyttä, sodittu ja harjoitettu jos jonkinlaista julmuutta? Sitä kysytään sen tähden, että hedelmä, jonka seurakunta maailmassa on tuottanut, ei ole ollut sitä, mitä sen olisi tullut olla. 

Ihminen on kylvänyt enemmän lihaan kuin henkeen. Henki tekee eläväksi. Tätä Hengen synnyttämää elämää meidän tulisi Sanan mukaisesti levittää yhä enemmän ympärillemme. 




- He ovat pelottomia Herran palvelijoina ja syvälle Sanaan juurtuneita.

Sanan (so. Raamatun) vaikutus uskovan elämässä näkyy pelottomuutena ja rohkeutena. Mikäli ihminen ei kykene näyttämään väriään kaiken sekamelskan keskellä, hän itse asiassa pelkää ja myötäilee tätä maailmaa.  Uskoamme haastetaan tässä jatkuvasti. 

Uskolla on väliä. Hälytyskellojen on alettava heti soimaan, jos uskoa epäillään. Raamatun mukaan on vain yksi usko. Se on Jeesuksen uskoa. Rm.10:17; Efe.4:7; 2 Tess.3:2; Hepr.11:1; 2 Tim. 1:5; Joh.8:45; Joh.5:47; Joh.1:1; Joh.1:14.


Joh. 5:47 sanoo:" Mutta jos te ette usko hänen kirjoituksiaan, kuinka te uskoisitte minun sanojani?"

Missä usko Jeesukseen kyseenalaistetaan ja aletaan tekemään kompromisseja, siellä ollaan suurissa vaikeuksissa.  Siksi on aika valvoa ja laskea verkot sinne, missä Jumalan täydelliselle rakkaudelle on yhä sijaa.  Jumala on Rakkaus ja Hänen Sanansa totuus. Sen päälle on hyvä rakentaa. 

Itse asiassa, kysyessään: "Löytäneekö Hän uskoa maan päältä saapuessaan "? (Lk.18:8); Jeesus tarkoittaa: löytääkö Hän tullessaan Seurakunnan, joka yhä luottaa Häneen ja Hänen Sanaansa?

2 Tim. 2:
11 Varma on tämä sana; sillä: jos olemme kuolleet yhdessä hänen kanssaan, saamme myös hänen kanssaan elää;
12 jos kärsimme yhdessä, saamme hänen kanssaan myös hallita; jos kiellämme hänet, on hänkin kieltävä meidät;
13 jos me olemme uskottomat, pysyy kuitenkin hän uskollisena; sillä itseänsä kieltää hän ei saata.

KYSYMYKSIÄ POHDITTAVAKSI:  

-Olenko tullut koetelluksi uskoni suhteen? Mitä se minun kohdallani tarkoittaa; minun heikkouksieni ja oman heikon luontoni alueella; tottelenko enemmän omaa vaiko Jumalan tahtoa elämässäni?  Kuinka on kotirintamani; miten olen sen hoitanut? Entä olenko osoittanut rohkeutta erilaisten uskoa ja Sanan auktoriteettia horjuttavien voimien edessä?  Taistelenko lihaa ja verta vaiko henkivaltoja vastaan? Ymmärränkö hengell. taistelun pääperiaatteet? 


VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Rukous:
-Isä, Jeesuksen nimessä rukoilen, anna anteeksi, etten olen ollut aina sellainen uskollinen ja luotettava palvelija, joka olisi kyennyt seuraamaan sinua pelotta ja uskollisena. Puhdista minut kaikesta sellaisesta, mikä estää hedelmän kypsymistä seurakunnassasi, Sinun omassa ruumiissasi. Suo, etten koskaan häpäisisi ruumistasi, vaan kykenisin pitämään sitä suuressa arvossa ja kunniassa. Aamen. 

Kommentit

Suositut tekstit