MITÄ ME ODOTAMME? MITÄ MEIDÄN TULISI ODOTTAA?

Tänään istuessani tallipihani pihatuolissa jouduin syviin aatoksiin. Mietin mielessäni, mikä on kristittyjen odotuksen ytimessä?  Mihin itseasiassa Raamattu kiinnittää huomiomme Jeesukseen uskovina? Mitä juuri minun tulee odottaa; odotanko kerran kohdalleni osuvaa kuolemaa, kenties?  Vai, odotanko, että tulee maailmanloppu?  Mitä Raamattu tästä sanoo; lähdin etsimään hakusanalla odotus; odottaessamme: 

Snl. 10:28:

Vanhurskasten odotus koituu iloksi, mutta jumalattomien toivo hukkuu.

Tiit.2:

11 Sillä Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille
12 ja kasvattaa meitä, että me, hyljäten jumalattomuuden ja maailmalliset himot, eläisimme siveästi ja vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa,
13 odottaessamme autuaallisen toivon täyttymistä ja suuren Jumalan ja Vapahtajamme Kristuksen Jeesuksen kirkkauden ilmestymistä,
14 hänen, joka antoi itsensä meidän edestämme lunastaakseen meidät kaikesta laittomuudesta ja puhdistaakseen itselleen omaisuudeksi kansan, joka hyviä tekoja ahkeroitsee.


KIRKKAUDEN ILMESTYMINEN

Olen jo aiemminkin kirjoittanut tästä kristityn vaelluksen päämäärästä, mihin Kristus on luvannut omansa viedä, eli kirkastumisesta. Se löytyy tämän linkin takaa, jonka voit kopioida selaimeen ja lukea myös: https://katja-leena.blogspot.com/2022/03/kirkastuminen.html

Raamatun Sana lupaa, että Kristuksen kirkastuminen tullaan kruunaamaan lopuksi Seurakunnan kirkastamisen kautta, missä Jeesus korjaa itselleen lunastamansa hedelmän luokseen. Hän itse on mennyt valmistamaan meille asuinpaikkoja lupauksensa mukaan. Meitä odottaa uusi koti Hänen luonaan; iankaikkisesta iankaikkiseen. Saamme olla ikuisesti Hänen kanssaan ja Isä Jumalan valkeudesta osalliset. Yksin Jeesuksen lunastustyön ansiosta. 


Ei Jeesus mennyt turhaan ristille. Meidän uskomme ja odotuksemme tullaan palkitsemaan. Hänen kuolemansa puhuu meille elämää, sinulle ja minulle. Kuinka mahtavaa onkaan odottaa tuota kirkastumisen täyttymystä Hänessä. 

Odotatko sinä sitä?  Odotatko, että Jeesuksen kirkastuminen tulee kaikkeen loistoonsa?  Jos odotat, lue myös tuon odotuksen loppuosa, jae 14; Hän lunasti meidät kaikesta laittomuudesta tehdäkseen meistä puhtaita ja Hänelle otollisia.  Hänen verensä tähden me voimme ahkeroida hyviä tekoja. Tekoja, jotka miellyttävät Jumalaa.  Hän palkitsee meidät tekojemme mukaan. 

OPETUSLAPSET NÄKIVÄT

Jeesuksen opetuslapset ovat ainoat, ja heistäkin vain kolme (Pietari, Jaakob ja Johannes), jotka näkivät, kun Jeesus kirkastettiin.  Siitä puhutaan Kirkastusvuoren kohtaamisena t. näkynä. Kertomus löytyy mm. Matteuksen evankeliumin 17.luvusta. 


Jeesuksen seurassa Kirkastusvuoren näyssä olivat myös Profeetat Elia ja Mooses. Hekin olivat tuossa kirkkauden hohteessa keskustelemassa Jeesuksen kanssa tulevista tapahtumista. Mitä  Jumala tahtoikaan tämän ilmestyksen kautta puhua meille?  On kuitenkin selvä, että Jeesuksen kirkastuminen tulee olemaan  keskiössä, kun Jumala vie pelastussuunnitelmansa loppuun maailmassa. 

Ilm. 2:11: Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo. Sitä, joka voittaa, ei toinen kuolema vahingoita.

Saakoon Jumalan Henki puhua meidän hengellemme. Odotetaan Häntä; silloin emme joudu hukkaan! Messias on tulossa!

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Katja-Leena 
Kirjoittaja toimii vapaaehtoistyössä Pyhyyden ja Parannuksenteon Palvelustyö, Suomi ry:ssä

Kommentit

Suositut tekstit