EI MITÄÄN JÄRKEÄ?

Toisinaan näyttää siltä kuin joissakin ihmiskohtaloissa ei olisi mitään järkeä. Lehdistä saa lukea, kuinka nuori perheenäiti sairastuu syöpään tai juuri luimme, kuinka pidetty kansanedustaja ja pastori sairastui parantumattomaan sairauteen. Sairauteen, jonka ennuste on huono. 

Aamulla, kun heräsin, istuin vahingossa ensimmäisenä lastenlasteni lelun päälle, joka alkoi huutamaan: " Rakastan sinua "!  Silloin ymmärsin, kuinka tärkeää ihmiselle on myötätunto. Se on se asia, mitä ihminen tarvitsee silloin,  kun elämä koskettaa yht´äkkiä tummanpuhuvilla uutisillaan. Onko meillä myötätuntoa? 

Raamattu ilmoittaa meille paljon puhuvan tekstin Saarnaajan kirjan luvussa 9 jakeessa 2: 

"Kaikkea voi tapahtua kaikille. Sama kohtalo on vanhurskaalla ja jumalattomalla, hyvällä, puhtaalla ja saastaisella, uhraajalla ja uhraamattomalla; hyvän käy niinkuin syntisenkin, vannojan niinkuin valaa pelkäävänkin".

Meille kaikille voi tapahtua kaikkea. Elämme maailmassa, missä näemme tapahtuvan jatkuvasti onnettomuuksia, on sairautta ja kaikenlaista sekä hyvää että pahaa. Pilvilinnoja on turha siinä mielessä maalailla, että voimme pudota sieltä hyvinkin nopeasti alas. Meidän tulee olla valmistautuneita myös pettymyksiin ja surun hetkiin. 

JUMALAN LOHDUTUS JA MYÖTÄTUNTO

2 Kor. 1: 

3 Kiitetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, laupeuden Isä ja kaiken lohdutuksen Jumala,
4 joka lohduttaa meitä kaikessa ahdistuksessamme, että me sillä lohdutuksella, jolla Jumala meitä itseämme lohduttaa, voisimme lohduttaa niitä, jotka kaikkinaisessa ahdistuksessa ovat.
5 Sillä samoin kuin Kristuksen kärsimykset runsaina tulevat meidän osaksemme, samoin tulee meidän osaksemme myöskin lohdutus runsaana Kristuksen kautta.


Jumalan lapsen elämään kuuluu myös kärsimys. Kärsimme tämän maailman synnin ja raihnaisuuden tähden. Ellemme kärsi yhdessä Kristuksen kanssa, olemme silloin kadottaneet Hänet. 

Jumalan lohdutus on niiden kanssa, jotka turvaavat Häneen. Jumalan lapsi luottaa ensisijaisesti Häneen ja odottaa apua Häneltä.  Kaikki eivät tästä lohdutuksesta huoli. Ja, kuitenkin Hän on lähellä aivan meitä jokaista. 


Hän; Jeesus Jumalan Poika ja Jumala, on Parantajamme ja Pelastajamme.  Kuinka monta kertaa ihminen, joka turvaa Herraan, onkaan saanut apunsa Häneltä. Itse voin todistaa, etten ole milloinkaan jäänyt vaille Hänen apuaan ja lohdutustaan. 

Psalmi 91:4: 
Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus.

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!


Kommentit

Suositut tekstit