PAPPINAKO LAIN ALLA?

Toivon sinun, lukijani, lukevan tämän opetuksen pappeudesta huolella. Pappeus, josta Raamattu nimittäin puhuu, on jotakin sellaista, mikä koskee kenties sinuakin; se on tulevan valtakunnan pappeutta! 

Heprealaiskirje 8.luku:

Uuden liiton ylipappi

1 Tulemme nyt asian ytimeen: Meillä on ylipappi, joka on asettunut taivaissa istuimelleen Majesteetin valtaistuimen oikealle puolelle. 
2 Hän toimittaa palvelusta taivaan pyhäkössä, todellisessa pyhäkköteltassa, jota ei ole pystyttänyt ihminen vaan Herra itse. 
3 Jokaisen ylipapin virkaan kuuluu tuoda lahjoja ja uhreja Jumalalle, ja siksi myös meidän ylipapillamme tulee olla tuotavana uhrinsa.
4 Jos hän olisi maan päällä, hän ei olisi edes pappi, koska täällä ovat jo ne, jotka tuovat lain määräämät uhrilahjat.
5 Heidän palveluksensa on kuitenkin vain taivaallisen palveluksen kuva ja varjo. Sanottiinhan Moosekselle, kun hänen oli määrä valmistaa teltta: "Pidä huoli siitä, että teet kaiken sen esikuvan mukaan, jonka sait nähdä vuorella." 
6 Mutta meidän ylipappimme on saanut paljon tärkeämmän tehtävän, yhtä paljon tärkeämmän kuin on se liitto, jonka välittäjä hän on. Se liitto on suurempi, koska se perustuu suurempiin lupauksiin. Vrt. 7:22.
7 Jos ensimmäinen liitto olisi ollut rikkumaton, ei sen sijalle olisi tarvittu toista.


Oletettavasti apostoli Paavalin kirjoittama kirje alkaa innostavasti: 
" Tulemme nyt asian ytimeen ".... Tämä kertoo meille, että asia on tärkeä

Pappeus täällä jakaa mielipiteitä. Toiset ovat yhä sitä mieltä, että pappeus kuuluu vain miehille. Toisaalta onko silläkään enää merkitystä, sillä sama pappiskunta on häivyttämässä jo sukupuolierojakin? 

On surullista, mihin olemme tulleet.  Kirkkomme ovat maallistuneet ja ympäröivä maailman henki; ihmisfilosofioineen ja -tieteineen on saanut jalansijaa julistuksessamme. Jumalan viha on syttynyt kaikkea tällaista kohtaan.

Itselleni pappeus näyttäytyy kuitenkin sellaisena, minkä Jeesus on omilleen avannut.  Uskoontulostani lähtien olen oppinut, kuinka Jeesus on esikuva jokaiselle, joka Häneen uskoo.  Raamatun henki on seurata kaikessa Häntä. Hän on uskomme alkuunpanija ja sen täydelliseksi tekijä. Hepr.12:2. 

Lainalainen pappeus

Pappeus asetettiin Moosekselle annettujen lainsäädösten mukaisesti. Toki asettaja oli itse Jumala. Me tiedämme senkin, mihin meidän ihmisten kyky elää lainmukaista elämää lopahti; se lopahti meidän kyvyttömyyteemme noudattaa lakia kaikessa.

Pappeus täällä on sidoksissa tähän todellisuuteen niin kauan, kunnes se irtaantuu "ruumiistaan".  Me joko jäämme lainalaisuuteen tai pääsemme vapaiksi, eikö? 

Taivaallinen pappeus

Jeesus ei ole osallinen tästä maanpäällisestä pappeudesta millään tavalla;  voimme lukea Hepr. 8:4:" Jos hän olisi maan päällä, hän ei olisi edes pappi, koska täällä ovat jo ne, jotka tuovat lain määräämät uhrilahjat".

Jeesuksen pappeus astui voimaan Hänen voittoisan uhrityönsä jälkeen. Hän on Sanan mukaan meidän Ylipappimme, joka istuu Isä Jumalan oikealla puolella. 

Hän lunasti meille paljon suuremmat liiton lupaukset kuin liiton, minkä alla pappeus alkujaan oli.  Kumman liiton pappeutta sinä ja minä edustamme tänään?  On aika tehdä valinta. 


POIS LAIN ALTA

Vanha liitto perustui siis lakiin ja säädöksiin, jotka Jumala antoi kansalleen Israelille.  Meidänkin pappeutemme juontaa juurensa sieltä. Nyt on kuitenkin tullut aika kohottaa katseet siihen Iankaikkiseen pappeuteen lupauksineen, jotka meillä on Jeesuksen kautta. 

Hepr. 7. luku

26 Juuri tällaisen ylipapin me tarvitsimme. Hän on pyhä, viaton ja tahraton, hänet on erotettu syntisistä ja korotettu taivaita korkeammalle. 
27 Toisin kuin muiden ylipappien, hänen ei tarvitse päivittäin uhrata ensin omien syntiensä ja sitten kansan syntien sovittamiseksi. Hän on antanut kertakaikkisen uhrin uhratessaan itsensä. 
28 Laki tekee ylipappeja ihmisistä, jotka ovat heikkoja, mutta lakia myöhemmin vannottu vala nostaa ylipapiksi Jumalan Pojan, joka on saavuttanut ikuisen täydellisyyden.

PYHIEN PAPPEUS

Ilm. 20:6: Autuaita ja pyhiä ovat ne, jotka pääsevät osallisiksi ensimmäisestä ylösnousemuksesta! Heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he ovat Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat Kristuksen kanssa tuhat vuotta.

Ne Jeesuksen seuraajat, jotka ovat olleet uskolliset Jumalalle ja ovat palvelleet Häntä kokosydämisesti, pääsevät osallisiksi taivaallisesta pappeudesta ja hallitsevat yhdessä Kristuksen kanssa tuhatvuotisessa valtakunnassa maan päällä.  Tuota pappeutta kannattaa tavoitella. Ei mitään muuta. Pappi on Kristuksen kanssapalvelija. Pappikin tarvitsee Lunastajaa! 

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA! 


 


Kommentit

Suositut tekstit