LUULIN HERÄTYKSEN ALKANEEN TÄÄLTÄ

 Markuksen evankeliumi luku 2:22:

"Eikä kukaan laske nuorta viiniä vanhoihin nahkaleileihin; muutoin viini pakahuttaa leilit, ja viini menee hukkaan, ja leilit turmeltuvat; vaan nuori viini on laskettava uusiin leileihin".

Gal. 5: 7-9:
"Te juoksitte hyvin; kuka esti teitä olemasta totuudelle kuuliaisia?
Houkutus siihen ei ole hänestä, joka teitä kutsuu.
Vähäinen hapatus hapattaa koko taikinan".


Luulin herätyksen alkavan maassamme sieltä, missä on jo valmiiksi Jumalan tuntemusta, missä on valmiit perustukset olemassa ja missä ollaan vuosikaudet julistettu evankeliumin Sanaa kansallemme. Luulin, mutta erehdyin.

Lopun ajan virvoitus ja herätys ennen Messiaan paluuta alkoikin aivan muualta.  Uutta viiniä ei voida laskea vanhan päälle, eikä vanhan hapattama tule enää uudeksi!


Näyttääpä jopa siltä, että papistokin laitetaan uusiksi. Jumala herättää ne, jotka ovat kokosydämisesti Hänelle antautuneet.  Ja, Suomen nuoret; heidät tullaan nostamaan!

Joel. 2. luku: 
11 Ja Herra antaa äänensä jylistä sotajoukkonsa edellä, sillä ylen lukuisa on hänen väkensä, sillä väkevä on hänen käskynsä täyttäjä, sillä suuri on Herran päivä ja sangen peljättävä; kuka voi sitä kestää?
12 Mutta vielä nytkin, sanoo Herra, kääntykää minun tyköni kaikesta sydämestänne, paastoten, itkien ja valittaen.
13 Reväiskää rikki sydämenne, älkää vaatteitanne, ja kääntykää Herran, teidän Jumalanne, tykö; sillä hän on armahtavainen ja laupias, pitkämielinen ja armosta rikas, ja hän katuu pahaa.
14 Ehkä hän vielä katuu ja jättää jälkeensä siunauksen: ruokauhrin ja juomauhrin Herralle, teidän Jumalallenne.
15 Puhaltakaa pasunaan Siionissa, kuuluttakaa pyhä paasto, kutsukaa koolle juhlakokous.
16 Kootkaa kansa, pitäkää pyhä seurakuntakokous, kerätkää vanhukset, kootkaa lapset ja rintoja imeväiset; lähteköön ylkä huoneestansa ja morsian kammiostansa.

Afrikan kansojen keskuudessa tuli leviää vauhdilla.

TIESITKÖ?

Jumalan läsnäolo näkyy tänä päivänä voimakkaana liikehdintänä ympäri maailman.  Hän on tuonut lopunajan elonkorjuun keskuuteemme. Se ei ehkä inhimillisesti näyttäydy suurena ihmismassojen virtauksena Jeesuksen armotyön helmaan; Mutta se näkyy ihmissydänten muuttumisena ja ihmisten janona Elävän, syntiä vihaavan, Pyhän Jumalan puoleen. Se näkyy vanhan poisheittämisenä ja uuden toivon sisäistämisenä.  Se on aitoa parannuksentekoa. Ihmiset ottavat vastaan Jeesuksen Vapahtajanaan ja Herranaan. 

Jeesuksen ristintyö kantaa meidät läpi koettelemusten. Mikään ei voi riistää meitä Häneltä, kun olemme asettaneet toivomme Häneen. 

Room. 8 sanoo: 

38 Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat,
39 ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.


MITÄ VIELÄ TULEMME NÄKEMÄÄN, MIKÄLI HERRAN TULO VIIPYY:

- Jeesuksen seuraajat tulevat erottautumaan yhä enemmän maailmasta ja sen syntisestä menosta. 2 Kor. 6:15-18; Matt.25:7/viisaat neitsyet. Sanan pyhä alkujuuri tarkoittaa erottautumista. 
- Jeesuksen todelliset seuraajat ovat liikkeellä ja ottavat paikkansa Jumalan suunnitelmassa. Luuk.11:33; Matt.28:19, 1 Kor. 3:13. 
- Pyhät pyhittyvät ja pahat menevät yhä syvemmälle pahuudessaan; 2 Tim.3:13; Efe.4:13.
- Sotia ja maanjäristyksiä ym. katastrofeja tulee lisääntyvässä määrin. Kansa nousee kansaa vastaan. Erilaiset kulkusairaudet ja nälänhätä lisääntyvät. Matt.24:7.
- Samalla näemme Jumalan antamia merkkejä taivaalla. Apt. 2:19.
- Israel näyttäytyy ajankellona raamatullisessa kalenterissamme. Luuk. 21: 29-33.
- Seurakunta eli Morsian valmistautuu seisomaan Ihmisen Pojan edessä. Se on saava palkkansa tekojensa mukaan. Muut tullaan tuomitsemaan iankaikkiseen kadotukseen ja eroon Elävästä Jumalasta. Seurakunnan tulee siis viimeistään nyt muuttaa julistuksensa horisontaalisesta (ihmisfilosofisesta) vertikaaliseksi (ylospäin eli pystysuoraan suuntautuvaksi)! Luuk. 21:36; Ilm.20:12; 22:12; Mark.16:16.
- Liikkeellä on monia eksyttäjiä. On tärkeää pitäytyä Jumalan Sanaan. Mark. 13: 5-6. Snl. 30:5; Hepr.4:12.
- Evankeliumi tulee tavoittamaan kaikki kansat ja maanosat. Matt.24:14.

MESSIAS ON TULOSSA!

Katja-Leena
Kirjoittaja toimii vapaaehtoistyössä Pyhyyden ja Parannuksenteon 
Palvelustyö, Suomi ry:ssä.

Kommentit

Suositut tekstit