MIKSIT TARVITAAN JULKISTA PARANNUKSENTEKOA?

Jeesus itse lähetti opetuslapsensa viemään evankeliumin sanomaa, käskien heitä saarnaamaan parannusta syntien anteeksisaamiseksi. Kyllä, luimme aivan oikein; näin Sanassa meille kirjoitetaan: Parannusta syntien anteeksisaamiseksi tulee saarnata, jotta ihmiset voivat oikeasti uudestisyntyä Ylhäältä ja ottaa vastaan pelastuksen Jeesuksessa Kristuksessa. 

Kysyn meiltä: " Saarnaako tämän päivän Seurakunta väärentämätöntä evankeliumia?  Saako vielä parannuksenteon sanoma kaikua kirkoissamme?  Viekö julistus kansan polvilleen anomaan armoa Jumalalta? 

Luuk.24:

46 Ja hän sanoi heille: "Niin on kirjoitettu, että Kristus oli kärsivä ja kolmantena päivänä nouseva kuolleista,
47 ja että parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava hänen nimessänsä kaikille kansoille, alkaen Jerusalemista.
48 Te olette tämän todistajat.

Opetuslapsia sanotaan kaikkien em. asioiden todistajiksi. Eli mitä ovat ne todistettavat asiat, jos käymme tätä todella syvemmin tutkimaan:

1. Olemme Jeesuksen kärsimyksen ja ylösnousemuksen todistajia.
2. Olemme sen todistajat, että kaikki kansat tulevat kuulemaan parannuksesta syntien anteeksisaamiseksi Hänen sovintoveressään. 

Säkkipuku symboloi parannuksentekoa. (2Kun.19:1). Sitä voidaan käyttä symbolisesti tässä mielessä. 

Kristuksen ruumis eli seurakunta todistaa näistä. Ilmestyskirjassa Profeetalle annetaan tehtäväksi mitata tuo Jumalan temppeli. (Ilm. 11:1). Tarkoittaako tämä sitä, että Jeesus lähettää hänet "ruoko", (kansainväl. käännös: mittapuikko)kädessään ottamaan selkoa, kuinka opetuslapset maailmassa ovat tässä onnistuneet?  

Kuinka uskollinen Seurakunta on ollut todistuksessaan:

-Onko Kristuksen kärsimyksen ja ylösnousemuksen todellisuus saanut vallata Hänen seuraajansa?  Onko seurakunta ollut aktiivisesti liikkeellä ristin ja veren evankeliumin, tuon parannuksen sanoman,  levittäjänä kaikille kansoille ennen kuin tulee loppu? 


JEESUS NUHTELI KÄÄNTYMÄTTÖMIÄ KAUPUNKEJA

Matt. 11.20Sitten hän rupesi nuhtelemaan niitä kaupunkeja, joissa useimmat hänen voimalliset tekonsa olivat tapahtuneet, siitä, etteivät ne olleet tehneet parannusta:

Jeesus nuhteli kaupunkeja, jotka eivät olleet kääntyneet synneistään.  Hän kehoitti opetuslapsia pudistamaan kenkänsä pölyistä ja siirtymään toiseen kaupunkiin, mikäli jokin ei ottanut heitä vastaan. Mikäli me kuljemme Hänen ja opetuslasten jalanjäljissä, me saarnaamme ja toimimme samalla tavalla;  Mittakeppi mittaa "jälkemme". 

On mentävä sinne, minne Jumala käskee.

Mark. 6. luku sanoo: 
10 Ja hän sanoi heille: "Missä tulette taloon, jääkää siihen, kunnes lähdette pois siltä paikkakunnalta.
11 Ja missä paikassa teitä ei oteta vastaan eikä teitä kuulla, sieltä menkää pois ja pudistakaa tomu jalkojenne alta, todistukseksi heille."
12 Niin he lähtivät ja saarnasivat, että oli tehtävä parannus.

SEURAKUNTA PARANNUKSESSA

Toiset ihmettelevät, miksi Kristuksen seurakunta joutuu tekemään parannusta. Eikö se riitä, kun kerran on tullut Kristuksen seuraajaksi, että pysyy vain siinä?  Sana osoittaa meille, että me olemme syntiset loppuun saakka. Jokainen meistä joutuu itsetutkisteluun ja Peilin äärelle. On farisealaisuutta väittää muuta. 

Ilmestyskirjan sanoma lopun ajan seurakunnalle on hyvin selkeä. Parannusta vaaditaan haureudesta, välinpitämättömyydestä ja penseydestä, kovasydämisyydestä, anteeksiantamattomuudesta, murhista ja ties mistä. Ne, jotka ovat rakkaita Jumalalle, saavat osakseen nyt nuhteet ja kehoituksen nousta kirkkaina ja puhtaina Kristusta vastaan. 

Ilm. 3:19: Kaikkia niitä, joita minä pidän rakkaina, minä nuhtelen ja kuritan; ahkeroitse siis ja tee parannus.

www.jeesusontulossa.fi

Apostolit uskalsivat saarnata parannuksenteosta ja tuoda esille Jumalan Pyhyyden standardin avoimesti.  Aivan kuten Sodoma ja Gomorra tekivät julkeasti ja avoimesti syntiä Jumalan ja ihmisten edessä, pyytää Jumala omiltaan omistautumista Hänelle. Uskallemmeko me, minä ja sinä, julistaa tätä?  Meidän saarnamme, elämämme ja puheemme tullaan mittaamaan tässäkin mielessä. 

Apt.8:

20 Mutta Pietari sanoi hänelle: "Menkööt rahasi sinun kanssasi kadotukseen, koska luulet Jumalan lahjan olevan rahalla saatavissa.
21 Ei sinulla ole osaa eikä arpaa tähän sanaan, sillä sinun sydämesi ei ole oikea Jumalan edessä.
22 Tee siis parannus ja käänny tästä pahuudestasi ja rukoile Herraa-jos ehkä vielä sinun sydämesi ajatus sinulle anteeksi annetaan.
23 Sillä minä näen sinun olevan täynnä katkeruuden sappea ja kiinni vääryyden siteissä."

2 Piet.2:
4 Sillä ei Jumala säästänyt enkeleitä, jotka syntiä tekivät, vaan syöksi heidät syvyyteen, pimeyden kuiluihin, ja hylkäsi heidät tuomiota varten säilytettäviksi.
5 Eikä hän säästänyt muinaista maailmaa, vaikka varjelikin Nooan, vanhurskauden saarnaajan, ynnä seitsemän muuta, vaan antoi vedenpaisumuksen tulla jumalattomain maailman päälle.
6 Ja hän poltti poroksi Sodoman ja Gomorran kaupungit ja tuomitsi ne häviöön, asettaen ne varoitukseksi niille, jotka vastedes jumalattomasti elävät.
7 Kuitenkin hän pelasti hurskaan Lootin, jota rietasten vaellus irstaudessa vaivasi;
8 sillä asuessaan heidän keskuudessansa tuo hurskas mies kiusaantui hurskaassa sielussaan joka päivä heidän pahain tekojensa tähden, joita hänen täytyi nähdä ja kuulla.

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Rukous

-Isä, Jeesuksen väkevässä nimessä, anna anteeksi tottelemattomuuteni Sinun äänellesi ja anna anteeksi kaikki syntini, joilla olen saattanut Sinun Pyhän Henkesi murheelliseksi.  Puhdista Poikasi kalliilla verellä ja anna askeleihini uusi kaiku. Herra, näytä minulle parannuksenteon välttämättömyys ja ohjaa minut oikealle tielle, Pyhän nimesi tähden.  Aamen. 

Kommentit

Suositut tekstit