KUNHAN SE VAIN TAPAHTUU HERRASSA, OSA II

Jatkan opetusta aiheesta, mitä on elää Herrassa ja tehdä valinnat Hänessä.  Tässä osa II.  Ensimmäisessä osassa tällaiseksi valinnoiksi nousivat Jumalan sanasta avioliitto ja hengelliset tehtävät sekä virat

Kristuksessa eläminen on kristityn tavoite tässä elämässä.  Joka päivä on hyvä tulla sen kysymyksen äärelle: "Mitä Jeesus nyt tekisi"? Kristus meissä on kirkkauden toivo, sanoo Raamattu. 

Kol. 1:27: 

24 Nyt minä iloitsen kärsiessäni teidän tähtenne, ja mikä vielä puuttuu Kristuksen ahdistuksista, sen minä täytän lihassani hänen ruumiinsa hyväksi, joka on seurakunta,
25 jonka palvelijaksi minä olen tullut Jumalan armotalouden mukaan, joka minulle on annettu teitä varten, täydellisesti julistaakseni Jumalan sanan,
26 sen salaisuuden, joka on ollut kätkettynä ikuisista ajoista ja polvesta polveen, mutta joka nyt on ilmoitettu hänen pyhillensä,
27 joille Jumala tahtoi tehdä tiettäväksi, kuinka suuri pakanain keskuudessa on tämän salaisuuden kirkkaus: Kristus teissä, kirkkauden toivo.


   JOHTAJUUS / edellä kulkeminen, esimerkin antaminen

Monet karsastavat sanaa johtajuus hengellisissä piireissä.  Mieluummin puhutaan paimenuudesta. Vertailin eri käännöksiä ao. sananpaikan suhteen, ja huomasin, että siinä missä suomalaiset käännökset puhuvat johtajuudesta, kansainväliset puhuvat edellä kulkemisesta ja esimerkin antamisesta muille.  

1 Tess. 5 sanoo: 
12 Mutta me pyydämme teitä, veljet, antamaan tunnustuksenne niille, jotka tekevät työtä teidän keskuudessanne ja ovat teidän johtajanne Herrassa ja neuvovat teitä,
#vertailutekstinä International standard12 Brothers, we ask you to show your appreciation for those who work among you, set an example for you in the Lord, and instruct 
13 sekä pitämään heitä erinomaisen rakkaina heidän työnsä tähden. Eläkää rauhassa keskenänne.


On paljon kaikenlaista opetusta ja neuvontaa tänä päivänä.  Kristillinen kenttä on täynnä jos jonkinlaista oppia. Kuitenkin Jumalan Sana on kristityn ohjenuora. Kaiken edellä kulkemisen ja kristillisen esimerkin tulee saada merkityksensä ja voimansa Herrassa.  Kristus on aina yhtä Sanan kanssa.  Sana tuli nimittäin lihaksi keskellemme. Jeesus ei koskaan puhu tai toimi itseään vastaan. Joh. 1:14. 

Esikuvat ja paimenet, jotka eivät pitäydy tässä, saa unohtaa. Historian saatossa on nähty kaikenlaista.  On vain Yksi, joka pysyy iankaikkisesta iankaikkiseen.  


2 Piet. 3: 

17 Koska te siis, rakkaani, tämän jo edeltäpäin tiedätte, niin olkaa varuillanne, ettette rietasten eksymyksen mukaansa tempaamina lankeaisi pois omalta lujalta pohjaltanne,
18 ja kasvakaa meidän Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa. Hänen olkoon kunnia sekä nyt että hamaan iankaikkisuuden päivään.

Efe.6:10:
Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa.

Jer. 3:15:
Ja minä annan teille paimenet oman sydämeni mukaan, ja he kaitsevat teitä ymmärryksellä ja taidolla.

    ALAMAISUUS

Raamattu puhuu alamaisuudesta Herrassa.  Alamaisuus kuuluu jumalalliseen järjestykseen ja on osa sitä.  Tällainen järjestys toimii perheessä ja seurakunnassa sekä suhteessamme esivaltaan.  (Rm.13:1-2).

Mies on Jumalan näkökulmasta perheensä johtaja ja pää.  Hänen tulee toimia omassa tehtävässään esikuvallisesti Herrassa.  Tiedämme, ettei tämä aina toteudu.  Kaikissa perheissä ei ole uskovaa perheenpäätä tässä mielessä.  Mitä alamaisuus silloin merkitsee?   


Vaimoille sanotaan nyt;

Kol. 3:18: 
Vaimot, olkaa miehillenne alamaiset, niinkuin sopii Herrassa.

Vaimo, joka pelkää Herraa ja on Jeesuksen opetuslapsi, on velvollinen toimimaan miehensä rinnalla niin, että hän pyrkii kirkastamaan Jeesusta oman elämänsä kautta.  Hänen pyrkimyksenään tulee olla seurata Vapahtajaansa ehyin sydämin.  Raamattu vie asian jopa niin pitkälle, että jopa sanoittakin vaimo voisi voittaa miehensä Herralle, 
1 Piet. 3:1. 

Samanlaista alamaisuutta tulee lasten ja kansalaisten osoittaa suhteessa vanhempiinsa ja esivaltaan. En avaa näitä tässä sen enempää.  
Pysyminen Herrassa on tärkeää. 


    LOPUKSI:

Kaikki em. osa-alueet ovat kristitylle tärkeitä.  Monet kamppailevat puolison etsinnän, elämäntehtävänsä, srk-elämän haasteiden ja oman roolinsa kanssa.  Jumalan Sana ja Pyhä Henki haastavat meitä tarkastelemaan omaa asemaamme suhteessa Häneen ja kirjoitettuun Sanaan.  Se, millaiseksi elämämme muodostuu, on riippuvainen Hänestä. Hänessä meillä on kaikki. Ole siunattu!

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Katja-Leena

Rukous:  

Isä, Jeesuksen nimessä rukoilen, armahda ja anna anteeksi kaikki minun väärät valintani ja syntini, joilla olen murehduttanut sinua ja toiminut edessäsi väärin.  En aina ole suostunut Sinun hallintavaltasi alle. 

Herra, ohjaa minun askeleeni oikealle tielle ja tee minusta rauhasi välikappale.  Opeta minua pitämään kaikki, mitä olet Sanassasi opettanut.  Jos tieni on ollut vaivaan vievä, ohjaa minut oikealle tielle, rakkaan Poikasi Jeesuksen nimessä tätä rukoilen.  Ohjaa minut seurakuntaan, missä oikein opetetaan Sinun sanaasi ja missä esikuvat ovat Sinun asettamiasi. Aamen. 



Kommentit

Suositut tekstit