KUNHAN SE VAIN TAPAHTUU HERRASSA, OSA I

Tänä aamuna kahvikuppini äärellä ymmärsin mielestäni jotakin Herran teistä. Kuuntelin ylistystä Nairobin alttarilta ja tajusin, että meidän valintamme tähän päivään, niillä on merkitystä!

Jumalan mies (Profeetta Owuor) puhui puheessaan siitä, kuinka ihmiset, jotka ovat mukana ensimmäisessä ylösnousemuksessa,ovat niitä, jotka ovat koko sydämestään rakastaneet Jeesusta. Tämä sai minut miettimään; olenko rakastanut Häntä?  Olenko tehnyt elämässäni valintoja, joista voi sanoa, ne ovat tehdyt Hänessä, pysyen Hänessä? Tämä on se juttu.

Ystävä, rakas, olemmeko me tehneet elämässämme valintoja pysyen Hänessä? Mitä Raamattu sanoo, tuleeko eteemme valintoja Hänessä?  Jos me olemme Jeesuksen ottaneet elämämme Vapahtajaksi ja Herraksemme, olemmeko me Hänessä? 

Ehtoollisessa me itseasiassa "kätkeydymme" yhä lujemmin Häneen.

Joh. 6:56 sanoo: Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, se pysyy minussa, ja minä hänessä.

Apt. 17:28 jatkaa: sillä hänessä me elämme ja liikumme ja olemme, niinkuin myös muutamat teidän runoilijoistanne ovat sanoneet: 'Sillä me olemme myös hänen sukuansa'.

Fil. 4:13: Kaikki minä voin hänessä, joka minua vahvistaa.

Room. 11:36Sillä hänestä ja hänen kauttansa ja häneen on kaikki; hänelle kunnia iankaikkisesti! Amen.

Eivätkö nämä em. jakeet puhu meille VAHVASTI olemisesta ja elämisestä Hänessä eli Jeesuksessa?  Kyllä. Kristityn elämä on kätketty Häneen, Vapahtajaan ja Jumalan Poikaan. 

Kristus on kihlannut Srk:n itselleen. Hääjuhla odottaa.

MITÄ ME SITTEN VALITSEMME HÄNESSÄ?

Olen jo aikaisemmin kirjoittanut kuolemasta.Me kuolemme joko Hänessä tai erossa Hänestä. Valinta on meidän.Kuolema ilman Kristusta on lopullisesti järkyttävä valinta. Paluuta ei ole. Mutta, ei ole myöskään merkityksetöntä se, elämmekö Hänen kanssaan vai ilman Häntä. Myös sillä on suuri merkitys, sekä ajallisesti että iankaikkisesti.  

Tässä linkki kirjoitukseeni kahdesta kuolemasta: https://katja-leena.blogspot.com/2021/10/on-kaksi-kuolemaa.html

Nyt opetan siis valitsemisesta Hänessä, Kristuksessa. Oletuksena on siis jo se, että olemme valinneet Hänet elämämme Vapahtajaksi ja Herraksemme. 

Kun laitoin hakusanaksi Raamattuuni sanan: "Herrassa", löysin mm. seuraavia löytöjä Hänessä (jatkan opetustani 2. osassa, sillä aihe on laaja). 

        AVIOLIITTO

1Herrassa ei kuitenkaan ole vaimoa ilman miestä eikä miestä ilman vaimoa. 1 Kor. 11:1. 

1 Kor.7:29: Vaimo on sidottu, niin kauan kuin hänen miehensä elää, mutta jos mies kuolee, on hän vapaa menemään naimisiin, kenen kanssa tahtoo, kunhan se vain tapahtuu Herrassa.

Avioliitto on askel Jumalan suunnitelmissa eteenpäin niille, joiden osaksi se on suotu.

Avioliittoon meneminen on kristityn elämässä asia, minkä tulee tapahtua Herrassa! Olemmeko me, sinä ja minä, toimineet tämän ohjeistuksen mukaan?  Ellemme ole, kannamme siitä vastuumme. Haluan sanoa, että on onnettomuus, ellemme ole niin tehneet. Raamattu sanoo, mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää. 

Gal. 6: 

7 Älkää eksykö, Jumala ei salli itseänsä pilkata; sillä mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää.
8 Joka lihaansa kylvää, se lihasta turmeluksen niittää; mutta joka Henkeen kylvää, se Hengestä iankaikkisen elämän niittää.

Aito Avioliitto on miehen ja naisen suhde perheen suojaksi.

Näemme myös em. raamatunkohdista, kuinka vaimoa ei ole ilman miestä. Avioliitto on siis vain ja ainoastaan miehen ja naisen välinen; Näin se on HERRASSA. 

    HENGELLISET VIRAT JA TEHTÄVÄT

2. Kol.4: 17: ... Ja sanokaa Arkippukselle: "Ota vaari virasta, jonka olet saanut Herrassa, että sen täysin toimitat".

Hengelliset virat ja tehtävät ovat sellaisia, jotka Jumalan Henki itse jakaa kullekin Jumalan tahdon mukaan. Kukaan ei voi ottaa näitä tehtäviä itselleen, ellei Jumala niitä anna. 

Onko niin, että siksi kristikunnassa on niin paljon väärää opetusta ja julistusta, vääriä profeettoja ja ristiriitoja, koska tässä ei olla oltu kuuliaisia Pyhälle Hengelle?  Aivan varmasti on niin. 

Kun Jumala asettaa nämä em. asiat kohdalleen, saamme kokea elämää ja virvoitusta Hänessä.  Hän on Elämän Herra. 

Jumala itse kutsui Pietarin ja antoi hänelle Taivaan valtakunnan avaimet, Matt.16:19.

On tärkeä peilata omaa elämäänsä Jumalan Sanan äärellä. Me voimme aina tarkistaa suuntaamme. Pitäydytään vain ja ainoastaan Häneen. Mikäli olemme valinneet Hänen tahtoaan vastaan, voimme yhä saada anteeksi ja kääntää suuntamme.  Antakoon Herra meille voiman tähän. Ole siunattu! 

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Katja-Leena




Kommentit

Suositut tekstit