KIRKASTUMINEN

Elämme upeaa aikaa seurakunnassa juuri nyt. Puhun siitä seurakunnasta, joka on maailmanlaajuinen, ja jonka Isä Jumala on kutsunut kirkkauteensa Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa. Pidämmehän huolen siitä, että kuulumme tähän uloskutsuttujen joukkoon? 

Me saamme olla osalliset Jeesuksen sovitustyöstä kokonaisuudessaan. Jumala valjastaa kansansa niin, että jokaisella on armotyön kautta pääsy sinne kaikkein pyhimpään. Tämä on ihmeellistä.  Koen, kuinka Jumalan Henki on vahvasti tässä sanomassa läsnä:"Me tulemme kirkastumaan yhdessä Kristuksen kanssa". 

1 Piet. 5:10: 

Mutta kaiken armon Jumala, joka on kutsunut teidät iankaikkiseen kirkkauteensa Kristuksessa, vähän aikaa kärsittyänne, hän on teidät valmistava, teitä tukeva, vahvistava ja lujittava. 

2 Kor. 3:18: 

Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niinkuin muuttaa Herra, joka on Henki.


PYHITÄ HEIDÄT TOTUUDESSA- SINUN SANASI ON TOTUUS (JOH.17:17)

Pyhittyminen on prosessi.  Kukaan meistä ei ole itsessään pyhä tai puhdas. Jumalan pyhyys laskeutuu sinne, missä Hänelle on tehty tilaa. Tämän me ymmärrämme.  Jumalan pyhyys ei laskeudu saastan tai lian päälle. Pukeutumalla Kristukseen ja Hänen vanhuskauteensa Jumala lukee meidät syyttömiksi, mutta tämän jälkeen alkaa myös pyhittyminen, mihin meidän Jeesuksen seuraajina tulee alistua. 

Hepr. 2: 

9 Mutta hänet, joka vähäksi aikaa oli tehty enkeleitä halvemmaksi, Jeesuksen, me näemme hänen kuolemansa kärsimyksen tähden kirkkaudella ja kunnialla seppelöidyksi, että hän Jumalan armosta olisi kaikkien edestä joutunut maistamaan kuolemaa.
10 Sillä hänen, jonka tähden kaikki on ja jonka kautta kaikki on, sopi, saattaessaan paljon lapsia kirkkauteen, kärsimysten kautta tehdä heidän pelastuksensa päämies täydelliseksi.
11 Sillä sekä hän, joka pyhittää, että ne, jotka pyhitetään, ovat kaikki alkuisin yhdestä. Sentähden hän ei häpeä kutsua heitä veljiksi,
12 kun hän sanoo: "Minä julistan sinun nimeäsi veljilleni, ylistän sinua seurakunnan keskellä";
13 ja taas: "Minä panen uskallukseni häneen"; ja taas: "Katso, minä ja lapset, jotka Jumala on minulle antanut!"


Pyhityksen päämäärä on kirkastuminen yhdessä Kristuksen kanssa. Kun olemme kuolleet itsellemme, alistaneet tahtomme Jumalalle ja haudatut kasteessa Häneen, me olemme valmiit myös vastaanottamaan Hänen ylösnousemuksensa tuoman voiton: kirkastumisen ja ikuisen elämän Kristuksen kanssaperillisenä. 

Lopuksi: 

Olemmeko uskaltaneet katsoa väliverhon tuolle puolen?  Väliverhon, joka repesi, kun Jeesus kuoli; Mark. 15:28. Tänään sitä raotetaan meille. Pyhä Henki jakaa meille Jumalan salaisuuksia taivaasta. Elämän puun lehdet ovat annetut kansakuntien parantamiseksi; Ilm. 22:2. Niitäkin meille jaetaan juuri nyt. Ilman tällaista toivoa, kuka meistä jaksaa?  

Hepr. 6:19 sanoo: 
-Se toivo on elämämme ankkuri, luja ja varma. Se ulottuu väliverhon tuolle puolen.


Ja, Kol. 1:27: 

-Hän on tahtonut antaa heille tiedoksi, miten häikäisevän kirkas on tämä kaikille kansoille ilmaistava salaisuus: Kristus teidän keskellänne, kirkkauden toivo.

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Katja-Leena








Kommentit

Suositut tekstit