KILPARADALLA - JUOSKAA NIINKUIN HÄN

Apostoli Paavali puhuu kirjeessään korinttilaisille

1 Kor.9

24 Ettekö tiedä, että jotka kilparadalla juoksevat, ne tosin kaikki juoksevat, mutta yksi saa voittopalkinnon? Juoskaa niinkuin hän, että sen saavuttaisitte.
25 Mutta jokainen kilpailija noudattaa itsensähillitsemistä kaikessa; he saadakseen vain katoavaisen seppeleen, mutta me katoamattoman.
26 Minä en siis juokse umpimähkään, en taistele niinkuin ilmaan hosuen,
27 vaan minä kuritan ruumistani ja masennan sitä, etten minä, joka muille saarnaan, itse ehkä joutuisi hyljättäväksi.

Jokainen kilpailija juoksee omaa rataansa.

Olemme kilparadallamme yksin. Paavali sanoo nyt, että jokaisen tulisi juosta kuten Kristus. Hän on voittopalkinnon Lunastaja ja Palkitsija niille, jotka tulevat maaliin Hänen jäljessään. 

Jokainen urheilija täällä saa osakseen palkintoja, joilla ei ole mitään iankaikkisuusarvoa.  Sen sijaan Jeesuksen seuraajia odottaa iankaikkinen ja katoamaton palkinto Jumalan valtakunnassa.  

Voittopalkinto odottaa perillä saajaansa.

EMME VOI JÄÄDÄ JUMIIN MATKALLA

Yht´äkkiä tajusin, millaista kilparadalla eteneminen on.  Matkantekoa voidaan hyvin kuvailla myös vaikkapa auton ajolla kohteeseen.  Jos jään liikennevaloissa ikkunasta juttelemaan viereisen kuskin kanssa, joudun ketjukolariin ja takana olevat ovat kovaa vauhtia jo menossa ohitsemme. Sellainen ei olisi järkevää.  On keskitettävä kaikki ajatukset ja huomio omaan ajosuoritukseensa, jotta matka taittuu ja saavun kohteeseeni juuri oikeaan aikaan. 

Joh. 21:
21 Kun Pietari hänet näki, sanoi hän Jeesukselle: "Herra, kuinka sitten tämän käy?"
22 Jeesus sanoi hänelle: "Jos minä tahtoisin, että hän jää tänne siihen asti, kunnes minä tulen, mitä se sinuun koskee? Seuraa sinä minua."

Jokainen saa kiitoksensa Jumalalta. Hän palkitsee itselleen uskolliset.

Jeesuksen opetus on, että jokaisen tulee seurata Häntä ilman että jää 
pohtimaan muiden tilannetta. Jokainen on vastuussa omasta kilpailemisestaan; kuinka hyvin on valmentautunut, juokseeko sääntöjen mukaan ja onko selvillä omista tavoitteistaan?  Tarvitaan paavalilaista itsekuria.

Apostolit olivat liikkeellä aralla mielellä. He kilpailivat jatkuvasti omaa hengellistä kilpailuaan. Paavali kuritti itseään ollaakseen kilpailukunnossa.  Ei hänkään voinut jättää kilpailuaan kesken. Ote ei saanut herpaantua.  Tämä osoittaa meille sen, että jatkuvasti oli tosi kyseessä.  
Vuoren laelle kiipeäminen tarvitsee kuntoa.

Kristuksen jalanjäljissä kulkeminen ei ole jokin leikki, vaan todellinen taistelu!

JUMALA TIETÄÄ ESIMERKKIEN LAINALAISUUDET

Raamattu on täynnä erilaisia vertauksia ja esimerkkejä.  Ymmärsin, kuinka kuva kilpajuoksusta on tarkkaan suunniteltu meitä varten. Kuva on osuva.  Se kertoo meille kaiken tärkeimmän.  

1. Kristus on Edelläkulkija.  Hän on lunastanut meille voittopalkinnon kalliisti omalla verellään ja hengellään. 
2.  Häntä seuraamalla mekin voimme saavuttaa päämäärämme.  
3.  Kilparadalla on monia kilpailijoita.  Jokaisella kilpailijalla on oma ratansa.  Isä Jumala antaa kaikille mahdollisuuden päästä perille asti. 
4. Kyseessä on dynaaminen liikkeellä olo.  Jumittuminen mihin tahansa hengellisessä elämässämme vie meitä kauemmaksi Jumalasta.  Pääsemme lähemmäksi Häntä kilpailemalla sääntöjen mukaan. Hänen Sanansa on Valmentajamme.
5. Jumalan Pyhä Henki pitää meidät liikkeellä ja antaa voiman pysyä pystyssä, vaikka matkalla tulee vastaan houkutuksia. Aika ajoin tarvitaan tankkauspisteitä, missä saamme voimaantua. 
6. Kun maaliviiva lähenee, on kisa kaikkein kovimmillaan ja kestäväisyyttämme koetellaan. Mikäli olemme voimattomat, emmekä riittävän harjaantuneita, voimme jäädä saavuttamatta palkintomme. 

Jumalan Sana virvoittaa mielen ja tekee viisaaksi.

KATSO ITSEÄSI- TEE VIIMEINEN TANKKAUKSESI!

Jeesus kävi oman kamppailunsa ennen kuolemaansa.  Hän hikoili verta ja hikeä Getsemanessa. Meidänkin uskomme tullaan ennen maaliviivaa koettelemaan.    

Aika, missä elämme, ei ole helppo.  Koronapandemia, yhä lisääntynyt yksinäisyys, taloudellinen ahdinko ja mahdollinen tuleva sotatila maailmassa, eivät päästä meitä helpolla.  Mihin sinä ja minä ankkuroimme turvamme ja toivomme tänään?  Missä on luottamuksemme Jumalaan? 

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!






Kommentit

Suositut tekstit