PYSYTÄÄN HÄNESSÄ

Joh.15:4: Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Niinkuin oksa ei voi kantaa hedelmää itsestään, ellei se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy minussa. (Jeesuksen omat sanat).

Mikä erottaa tässä ajassa uudestisyntyneen ja valvovan kristityn luopuneesta?  Onko mahdollista luopua ja menettää taivasosuutensa ja päätyä Helvetin tuleen?  Mitä Raamattu meille opettaa tästä: 

On mahdollista luopua uskostaan ja menettää Jumalan lapseus antautumalla syntiin ja kääntymällä pois Hänen tahdostaan.  Jumalan Sana selvästi osoittaa, kuinka me pysymme Hänessä, kun me pidämme Hänen käskynsä. 

Hedelmällinen elämä on elämää Kristuksessa; Hänen Sanansa tiellä. 

Matt. 19:17:

Niin hän sanoi hänelle: "Miksi kysyt minulta, mikä on hyvää? On ainoastaan yksi, joka on hyvä. Mutta jos tahdot päästä elämään sisälle, niin pidä käskyt."

1 Joh. 2:

4 Joka sanoo: "Minä tunnen hänet", eikä pidä hänen käskyjänsä, se on valhettelija, ja totuus ei ole hänessä.
5 Mutta joka pitää hänen sanansa, hänessä on Jumalan rakkaus totisesti täydelliseksi tullut. Siitä me tiedämme, että me hänessä olemme.

Kun laittomuus pääsee valtaan, useimpien rakkaus kylmenee; Matt.24:12

Molemmat em. sananpaikat löytyvät Uuden testamentin puolelta.  Me uuden liiton kristityt emme siis ole jotenkin irrallaan niistä käskyistä, jotka Jumala antoi jo Moosekselle aikoinaan, jaettavaksi omalle kansalleen. Jumalan Sana on voimallinen yhä tänään.  

ONKO KRISTUKSEN SEURAKUNTA LANGENNUT? 

Voiko olla totta, että seurakunta tänä päivänä on langennut pois seuraamasta Herraa?  Onko mahdollista, että kerran lunastettujen joukko on ajautunut jonnekin harhailemaan, omalle erämaa-matkalleen?  Ilmestyskirja puhuu lopun ajan seurakunnalle näin: 

Ilm. 2:5: 
Muista siis, mistä olet langennut, ja tee parannus, ja tee niitä ensimmäisiä tekoja; mutta jos et, niin minä tulen sinun tykösi ja työnnän sinun lampunjalkasi pois paikaltaan, ellet tee parannusta. 

Tämän päivän langennut morsian,so. Srk, tarvitee juottaa ja ravita uudelleen. Lue:Ilm.3:18 

Näyttää siltä, että lopun ajan seurakunta on menettänyt ensi rakkautensa Herraan. ( Ilm. 2:4). Se ei ole pitäytynyt Hänessä, joka on Seurakunna Pää.  Se on luottanut enemmän lihaan kuin Henkeen.  Se on antanut vallan himoilleen ja joutunut jälleen orjuuden ikeeseen. Kristus vapautti sen, mutta se on käyttänyt vapautensa väärin.  

Näin voi käydä vangillekin.  Kun tuomittu pääsee vapaaksi, hän kohta löytääkin itsensä uudelleen sellistä.  Usein jopa vielä pahemmasta rikoksesta tuomittuna.  On surullista, mikäli käytämme vapautemme väärin.  Vapaus on annettu meille, että me entisestä syntielämästämme viisastuttuamme käyttäisimme vapautemme oikein. Tällöin meitä ei enää tuomittaisi. 

                                
Vapaus Kristuksessa vapauttaa kaikki vangitut.

J
umala on armollinen. Hän kutsuu meitä tänään vielä parannukseen!

HELVETTI ON TODELLINEN

Raamattu puhuu meille kahdesta kuoleman jälkeisestä tilasta. Ei ole olemassa mitään muita vaihtoehtoja.  Ei ole olemassa tyhjiin raukeamista tai jälleensyntymää. Ei ainakaan Raamatun mukaan, mikäli uskomme sen olevan Jumalan Elävä Sana ihmiskunnalle. Mikäli emme usko Raamattuun, emme voi käyttää itsestämme sanaa Jeesukseen uskova tai kristitty.  Jeesus on aina yhtä Sanansa kanssa. (Joh.1:1).       

Sielunvihollinen on liikkeellä houkutuksineen. Sen aika on käymässä vähiin. (1 Piet.5:8).

Helvetti on ikuisen kidutuksen paikka.  Siellä ei ole mitään helpotusta tai lepoa.  Jatkuva parku ja itku. Jatkuva polte ja tuli. Miksi niin?  Se on tarkoitettu alunperin Saatanalle ja hänen kanssaan langenneille demoneille.  Paikka on hirvittävä.  Kuka meistä oikeasti tahtoo tulla syöksetyksi sinne?  Oletko ajatellut tätä?  Jos et, nyt on aika! (Luuk. 16:20-26; Ilm. 20:15) Jokainen, joka ei tee Jumalan tahtoa, joutuu sinne. 

1 Joh. 2:17Ja maailma katoaa ja sen himo; mutta joka tekee Jumalan tahdon, se pysyy iankaikkisesti.


ON AIKA TEHDÄ JUMALAN TAHTO

On siis aika tehdä Jumalan tahto ja laskea kustannukset omassa elämässään.  Saako Jumalan tahto näkyä elämässämme? Voimmeko huudahtaa tänään, kuten psalmin tekijä huudahti: "Sinun tahtosi, minun Jumalani, minä teen mielelläni, ja sinun lakisi on minun sydämessäni." (Ps.40:8).  Kuinka se näkyy valinnoissamme, arvoissamme, käytöksessämme ja olemuksessamme?  Kirkastammeko me elämällämme Kristusta? Nyt on aika. Pysytään Hänessä!

TEHDÄÄN PARANNUS! MESSIAS ON TULOSSA!

Rukous: 

Isä, Jeesuksen väkevässä nimessä rukoilen.  Anna anteeksi kaikki minun syntini, salaisimmatkin syntini.  Puhdista verelläsi ja aseta sisimpääni uusi vahva Henki. Varjele kaikelta pahalta.  Pidä minun askeleeni vakaina ja henkeni palo kirkkaana, kun odotan Sinun paluutasi.  Aamen. 

( Kirjoittaja toimii vapaaehtoispastorina Suomen Parannuksenteon ja Pyhyyden palvelutyössä.  Kyseessä on kristillinen seurakuntaliike, joka on levittäytymässä ympäri maailman, valmistaen ihmiset Messiaan tuloon ). 

Kommentit

Suositut tekstit