JÄRKEVÄÄ PÄÄTÖKSENTEKOA- SYDÄMELLÄ

Istuin aikoinaan kaksi kautta asuinkaupunkini Ikaalisten valtuustossa. Olin työskennellyt kaupungilla hoitotöissä jo pitkään ja siirtynyt työskentelemään lopulta sosiaalihuollon alaisuudessa toimivaan kehitysvammahuollon yksikköön. Näin käytännössä hyvin, mitä kaikkea tulevat sote-muutosten tuulet toivat arkeen työpaikoilla jatkuvan kehityksen tiimellyksessä. Johtoportaan työ oli pitkälti neuvotteluja ja erilaisten kaavioiden paljastamista, valtiovallan painaessa päälle. 

Kenttätyössä muutokset tarkoittivat sitä, että oli oltava jatkuvasti valmis kehittämään työtä ja sen sisältöä muutoksiin sopeutuviksi.  Oltaisiinhan menossa kohti yhä suurempia komplekseja. Toiminnat tuli säädellä niin, että ne palvelisivat entistä suurempaa käyttäjäkuntaa. Muutokset näkyivät sekä sosiaali-, terveys- että koulutuspalveluiden puolella.  

Nyt vasta olemme tulossa siihen, missä kehityksen ensihedelmät tullaan toden teolla punnitsemaan. Siksi tulevat aluevaalit ovat niin tärkeät.  Niiden jälkeen on mahdollista tehdä uudenlaisia istutuksia ja poistaa sellaisia, jotka aiheuttavat kankeutta ja/tai puutostilan. 


Tilannetta on ollut monen vaikea ymmärtää. Kuinka tehdä yht´äkkiä pienen kaupungin sisällä ratkaisuja, missä turvalliset ja jo jalkautetut toimintamuodot saavat kokonaan uudet rakenteet?  Muutoksia ei koskaan tehdä kivuitta. Ja, vielä kun kyse on ihmisistä, kuinka tehdä niitä ottaen huomioon jokaisen yksilölliset toiveet ja tarpeet

Uudet tulosvastuulliset alueet tulevat tekemään tärkeitä ratkaisuja. Päätöksentekoon tarvitaan paitsi järkeä, myös sydäntä; Paitsi halua uudistaa, myös halua säilyttää. Tarvitaan ennen kaikkea ymmärrystä ihmisestä ja hänen arvostaan. Kristillinen politiikka haluaa vaikuttaa yhteisiin asioihin siitä lähtökohdasta, kuinka jokainen meistä on arvokas, Jumalan kuvaksi luotu.Ei ole ketään, joka jäisi tuon luovuttamattoman määritelmän ulkopuolelle tai syrjään. 

Päättäjän on löydettävä pitkälle eteenpäinvieviä ratkaisuja.

Tulevissa aluevaaleissa tarvitaan ihmistä, joka kykenee katsomaan pidemmälle kuin omalle tontilleen tai naapuriinsa. Aluevaltuustossa neuvotellaan ja haetaan ratkaisuja kaikkien pirkanmaalaisten hyvinvoinnin ja terveyden tukemiseksi. Kyse ei ole vain rahasta, vaan jokaisen oikeudesta tulla kuulluksi ja nähdyksi. Kun teet valinnan, mieti tarkoin, missä järki ja sydän kohtaavat.  

Katja-Leena Klinga

                                                                        Kehitysvammaohjaaja/lähiesimies 

-Ex-kaupunginvaltuutettu, toisen kauden sivistyslautakunnan varapj. vv.2004-2012.

-Ikaalisten vammaisneuvoston jäsen vv.2009-2012.

-Ikaalisten kd-paikallisosaston pj. v.2016- 

-Kaupungin kriisiryhmän jäsen vv. 2003; 2013-2018.

-Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaustyö ja organisointi omalla neljän hevosen tallilla 

( www.arkkitalli.fi ).  Asiakkaina erityisryhmät. Yli 10 vuotta.

- Nykyinen työ: Sofiakylä, yksityinen kehitysvammaisten palveluasumisen tuottaja. Nokia.

OLEN EHDOKKAANA ALUEVAALEISSA PIRKANMAALLA!

 



Kommentit

Suositut tekstit