LAKIHENKINENKÖ MUKA?

 Room. 3: 

21 Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia,
22 se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta.

Evankeliumin pelastava sanoma on julistettu meille ihmisille ilman lakia. Meidän ei tarvitse tehdä mitään miellyttääksemme Jumalaa ansaitaksemme ristin pelastuksen.  Kaikki ovat syntisiä ja tarvitsevat Jeesuksen uhrisovituksen päästäkseen takaisin yhteyteen Luojansa kanssa.  Tässä ei ole erotusta.  Näin Sana opettaa. Tämä pelastus tulee vain ottaa uskossa vastaan. 
MISSÄ LAKI?

Laintuntemus on kuitenkin tärkeää, ymmärtääksemme asian oikein.  Raamattu kumoaa väitteen, ettei lakia enää tarvita, Room.2; 

12 Sillä kaikki, jotka ilman lakia ovat syntiä tehneet, ne myös ilman lakia hukkuvat, ja kaikki, jotka lain alaisina ovat syntiä tehneet, ne lain mukaan tuomitaan;
13 sillä eivät lain kuulijat ole vanhurskaita Jumalan edessä, vaan lain noudattajat vanhurskautetaan.
14 Sillä kun pakanat, joilla ei lakia ole, luonnostansa tekevät, mitä laki vaatii, niin he, vaikka heillä ei lakia ole, ovat itse itsellensä laki
15 ja osoittavat, että lain teot ovat kirjoitetut heidän sydämiinsä, kun heidän omatuntonsa myötä-todistaa ja heidän ajatuksensa keskenään syyttävät tai myös puolustavat heitä-
16 sinä päivänä, jona Jumala on tuomitseva ihmisten salaisuudet Kristuksen Jeesuksen kautta, minun evankeliumini mukaan.


Jokainen ihminen on lain alla elävä.  Jollei muuten, hän on itse itselleen laki.  Jumala on luonut meidät lainalaisuuteen. 

Pelastus Jumalan Pojassa on eri asia.  Mikään laki ei ole sidoksissa siihen tosiasiaan, että jokainen ihminen tarvitsee tuomarikseen Hänet.  Ei ole muuta Kuninkuutta ja Voimaa, joka voisi vapauttaa ihmisen synnin ja pahuuden orjuuttavan ikeen alta. 

Apt. 4:12 sanoo: 
-Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman.


LAKIHENKINENKÖ MUKA?

Usein kuulen moitittavan lakihenkiseksi ihmistä, joka pitää esillä tiettyjä raamatullisia lainalaisuuksia, kuten uskovan säädyllisyyttä, puhtautta ja kurinalaisuutta. Lakihenkiseksi moititaan kenties julistajaa, joka tuo esiin näitä. 

Pakanauskoville apostolit antoivat seuraavan ohjeistuksen uskonelämää ajatellen, Apt.luku 15: 

28 Sillä Pyhä Henki ja me olemme nähneet hyväksi, ettei teidän päällenne ole pantava enempää kuormaa kuin nämä välttämättömät:
29 että kartatte epäjumalille uhrattua ja verta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, ja haureutta. Jos te näitä vältätte, niin teidän käy hyvin. Jääkää hyvästi!"


Pakanoiden ei tarvinnut ympärileikkauttaa itseään.  Apostolit perustelivat tätä sillä, ettei siitä saisi tulla mikään lihan kerskauksen väline itsessään tekona, ja muutenkin juutalaisuus Paavalin mukaan sisälsi asioita, joita heidän esi-isätkään eivät jaksaneet kantaa.  Jos juutalaiset olisivat onnistuneet lain kautta pelastumaan, ei Jeesusta olisi tarvittu. Tiedämme, kuinka he epäonnistuivat siinä. 

Uudessa liitossa Jumala on antanut meille voiman Kristuksessa vaeltaa niin, että voimme voittaa synnin vallan ja elää jumalisesti. Ihminen ei yksin selviä. (mm. Joh.6:63; 14:26; 20:22; Apt.1:8). 

HAUREUDEN SYNTIÄ TULEE VÄLTTÄÄ

Haureuden synti on noussut yhdeksi ydinkysymykseksi lopun ajan seurakunnassa. Jumalan Sana nostaa sen agendalle. Kuinka olemme onnistuneet välttämään sitä? Ilmestyskirjan mukaan huonosti.  Ennen kuin Jeesus tulee, on haureuden synti kaikkein synkimmillään seurakunnan keskuudessa. Kuinka tämän tiedämme? Se näkyy Johanneksen näyssä selvästi. Hän osoitti kirjeensä kaikille seitsemälle apostoliselle seurakunnalle, jotka nyt ovat levittäytyneet maailman kaikille ilmansuunnille. Ilmestys piti sisällään ennustuksen.


Alastomuuden häpeä kuvaa sitä häpeää Jumalan edessä, mikä syntyy kaikesta haureudesta Jumalaa kohtaan. Ihmiset ovat lopun aikoina turmeltuneita, heillä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät Jumalan voiman ja ovat haalineet itselleen säiliöitä, jotka eivät vettä pidä.  

Juud. 1: 

11 Voi heitä, sillä he kulkevat Kainin tietä ja heittäytyvät palkan tähden Bileamin eksytykseen ja hukkuvat niskoitteluunsa niinkuin Koota!
12 He likapilkkuina teidän rakkausaterioillanne julkeasti kemuilevat ja itseään kestitsevät. He ovat vedettömiä, tuulten ajeltavia pilviä, paljaita, syksyisiä puita, hedelmättömiä, kahdesti kuolleita, juurineen maasta reväistyjä,
13 rajuja meren aaltoja, jotka vaahtoavat omia häpeitään, harhailevia tähtiä, joille pimeyden synkeys ikuisiksi ajoiksi on varattu.
14 Heistäkin Eenok, Aadamista seitsemäs, on ennustanut, sanoen: "Katso, Herra tulee tuhannen tuhansine pyhinensä
15 tuomitsemaan kaikkia ja rankaisemaan kaikkia jumalattomia kaikista heidän jumalattomista teoistansa, joita he jumalattomuudessaan ovat tehneet, ja kaikesta julkeasta, mitä nuo jumalattomat syntiset ovat häntä vastaan puhuneet".
16 He ovat napisijoita, kohtalonsa nurkujia ja vaeltavat himojensa mukaan; heidän suunsa puhuu pöyhkeitä, ja he mielistelevät ihmisiä oman etunsa tähden.

Tässä puhutaan rakkausaterioista eli ehtoollisyhteydestä seurakunnassa eli teksti viittaa selvästi seurakuntaelämään.    Jumalattomat ja armon väärinkäyttäjät tullaan tuomisemaan eräänä päivänä.  Palkkapaimenet ja totuuden vääristelijät joutuvat tuhoon. 


LOPUKSI:

On tullut aika tutkia itseään.  Olenko minä alaston vaiko puettuna vanhurskauden pukuun Kristuksessa Jeesuksessa?  Mitkä ovat motiivini ja päämääräni Hänessä; ajanko omaani vai Jumalan etua?  

Oman edun tavoittelu tulee ilmi siinä, kun ihminen itse on kaiken keskiössä.  Hän tavoittelee mielihyvää, menestystä, valtaa ja kunniaa tässä ajassa.  Hän etsii lihallista mielihyvää hengellisen kustannuksella. Tästä apostolit monta kertaa muistuttivat uskoontulleita; antakaa hengen täyttää itseänne, ettette lihanhimoa täytä!

Kun me olemme Jumalan Hengen kuljetettavina, emme ole lain alla; sanoo Gal.5:18:

 -Tämä tarkoittaa siis sitä, että silloin pelastus on kohdallamme todellinen; silloin Jeesus saa olla Päämme ja Oppaamme kaikessa.  Olemme tulleet pelastuksemme keskiöön.
Pelastuksemme on ja lepää, vain ja ainoastaan, Hänessä!  

Efe 5: 
17 Älkää sentähden olko mielettömät, vaan ymmärtäkää, mikä Herran tahto on.
18 Älkääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä,
19 puhuen keskenänne psalmeilla ja kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten ja laulaen sydämessänne Herralle,
20 kiittäen aina Jumalaa ja Isää kaikesta meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!



Kommentit

Suositut tekstit