PUKEUTUMISKOODI AJALLEMME

Nyt en puhu pukeutumiskoodista katukuvassa tai vaikkapa linnanjuhlissa.  Puhun siitä pukeutumisesta, mihin jokaisen uudestisyntyneen kristityn, Jeesuksen seuraajan, tulee meidänkin ajassamme pukeutua. Ja, ajassa siksi, että Messiaan takaisintulo on hyvin, hyvin lähellä!

Mielessäni on kuva takista.  Kun menemme takkiostoksille, saatamme ihastella jotakin luomusta ja ajatella: - "Juuri tuo on minun makuuni, kaunis ja istuva.  Haluaisin sen itselleni". Ellei rahapussimme anna myöten, luomus jää siihen. 

Kuva viisaista neitsyeistä öljylamput palavina.

Moni evankeliumin kuulija ajattelee myös: - "Onpas upea sanoma, tuota minä kaipaan. Kaipaan päästä sovintoon Jumalan ja ihmisten kanssa.  Tiedän tarvitsevani pelastusta ". Mutta, entäpä tämän toteamuksen ja sydämen asenteen jälkeen. Kuinka toimia siitä eteenpäin? Kuinka moni pukeutuu siihen vanhurskauteen, mikä Kristuksessa on? Häntä ihastellaan, mutta pukeutua Häneen, se on jo toinen juttu....

Sananlaskut 12:28 sanoo: "Vanhurskauden polulla on elämä, ja sen tien kulku ei ole kuolemaksi".

Jeesus tuli maailmaan, jotta tämä syntiinlangennut ihmiskunta voisi saada Hänen kauttaan jotakin sellaista itselleen, mikä kelpaisi Jumalalle. Langennut maailma on kelvoton. Synti ja pahuus turmelee luomakuntaa ja ihmissisintä. Mihin ihminen antautuu, sitä hän kantaa mukanaan. 

Teemme valintoja päivittäin.

Kristukselle antautunut, Häneen vanhurskautensa päällensä pukenut, kykenee selviämään ikään kuin tulen läpi. Jumala on kaukana synnistä ja pahuudesta. Hänelle kelpaa vain ja ainoastaan pyhä ja puhdas. Miksi tämä on meidän niin vaikea käsittää?  (Hep.7:26; 1 Piet.1:16).

Room. 3 kertoo meille: 

21 Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia,
22 se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta.
23 Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla
24 ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa,
25 jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit
26 jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen.

Usko Jeesukseen on pukeutumista Häneen, elämistä Hänessä.

Tämä lupaus on voimassa tänäänkin, meidän päivitämme! Sana opettaa pukeutumisesta Häneen, Jeesukseen.  Ajattelemmeko joka päivä vaellustamme Hänessä?  Ajattelemmeko aamulla, kun lähdemme liikkeelle, millaisen takin puemme päällemme?  Millaiseen takkiin sinä ja minä haluamme pukeutua?  Valitsemmeko sen lihallisen takin, vaiko takin, minkä Jeesus on meille verellään lunastanut?  Se on kalleinta koko maailmassa ja kuitenkin meille ilmainen!

Apostoli Paavali jatkaa samaisessa kirjeessään roomalaisille, luvussa13: 
13 Vaeltakaamme säädyllisesti, niin kuin päivällä, ei mässäyksissä ja juomingeissa, ei haureudessa ja irstaudessa, ei riidassa ja kateudessa,
14 vaan pukekaa päällenne Herra Jeesus Kristus, älkääkä niin pitäkö lihastanne huolta, että himot heräävät.

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Rukous: 
- Isä, Jeesuksen nimessä rukoilen, anna anteeksi kaikki syntini ja pahat tekoni, salaisimpia syntejäni myöten. Armahda, että voisin elää Sinun kunniaksesi ja kohottaa kiitoksen puoleesi.  Opeta minua Pyhän henkesi avulla käyttämään jokaisen päiväni oikein. Tahdon olla uudestisyntynyt tänään. Aamen. 

Kommentit

Suositut tekstit