MITÄ TULEE SAARNATA?

Nykyään törmää hyvin monenlaiseen julistukseen. Etenkin agendalla tänä päivänä ovat armon saarnaajat/evankelistat. Tämä sai minut pohtimaan, mitä oikeastaan meitä käsketään saarnaamaan; mistä saarnan todellisuudessa tulee saada voimansa, jotta se tavoittaa ihmisten sisimmän? Ei voi olla yhdentekevää, mistä me saarnaamme. 

Matteuksen evankeliumi luku 10 sanoo: 

7 Ja missä kuljette, saarnatkaa ja sanokaa: 'Taivasten valtakunta on tullut lähelle'.
8 Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa pitalisia, ajakaa ulos riivaajia. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa.

Markuksen evankeliumi jatkaa luvussa 16: 

15 Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille.
16 Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.
17 Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä,
18 nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi."
19 Kun nyt Herra Jeesus oli puhunut heille, otettiin hänet ylös taivaaseen, ja hän istui Jumalan oikealle puolelle.
20 Mutta he lähtivät ja saarnasivat kaikkialla, ja Herra vaikutti heidän kanssansa ja vahvisti sanan sitä seuraavien merkkien kautta.

Luukkaan evankeliumissa luvussa 24 ovat Jeesuksen sanat: 

46 Ja hän sanoi heille: "Niin on kirjoitettu, että Kristus oli kärsivä ja kolmantena päivänä nouseva kuolleista,
47 ja että parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava hänen nimessänsä kaikille kansoille, alkaen Jerusalemista.


Kiinnitän tässä huomiota nyt muutamaan keskeiseen asiaan: 

1.  Saarnamme tähtäyspiste tulee olla tuonpuoleisessa päämäärässämme, taivaassa.  Ihmisten ajatukset tulee suunnata sinne, ei pelkästään tämänpuoleiseen.  Jumalan valtakunta ei ole näkyvä vielä, se on vasta tulossa, vaikka se onkin murtautumassa esiin ja esivalmistelut on tehty:

Jeesuksen täydellinen uhri;  ristin ja veren evankeliumi tulee olla esillä kaikkialla.  Hän ylösnousi ja kukisti kuoleman ja Perkeleen. Meitä ei ole pelastettu vain tätä aikaa varten.

2.  Saarnan voima tulee esiin teoissa."Voimaevankeliointi"ei jätä ketään kylmäksi. Merkit ovat olemassa: sairaita paranee, ihmisiä vapautuu monenlaisista riippuvuuksista ja uusi elämä murtautuu esiin.


3.  Julistus on rohkeaa ja pelotonta.  Usko ilmenee luottamuksena Jumalaan; ei mikään voi olla niin kuolettavaa, että se vie Herran palvelijalta toimintakyvyn. Kuolema on nielty ja voitto on saatu!  Millään ei ole tehoa kaataa Jumalan palvelijaa. (Mark. 16:18). 

4.  Saarnan tulee julistaa parannuksen kautta tulevaa uskoa ihmisille. Sanoma kuuluu kaikille kansoille ja kansanheimoille.Kun ihmiset jättävät taakseen syntielämänsä ja antautuvat Pyhän Hengen johtoon, heidän elämänsä muuttuvat. Heistä tulee elävä kirje ja he levittävät ilosanomaa eteenpäin kaiken em. voittosaatossa. 

ARMOSTA KUTSUTUT

Armo kattaa kaiken. Jumalan armo on suurempi kuin ymmärrämmekään.  

Joh. 1:16:Ja hänen täyteydestään me kaikki olemme saaneet, ja armoa armon päälle.
 
Apostolinen seurakunta perustaa uskonsa tähän Jumalan armoon Kristuksessa Jeesuksessa. Efe. 2:8. Hän on se täydellinen lahja. Hän on kaiken täyttymys. Hän on kutsuja ja kutsumme alkuunpanija sekä sen täyttäjä. 

Paavali toteaa, 1 Kor. 15:10Mutta Jumalan armosta minä olen se, mikä olen, eikä hänen armonsa minua kohtaan ole ollut turha, vaan enemmän kuin he kaikki minä olen työtä tehnyt, en kuitenkaan minä, vaan Jumalan armo, joka on minun kanssani.

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Kommentit

Suositut tekstit