AHDISTAVA ROKOTE-KESKUSTELU

Monet ahdistuvat meneillään olevan rokote-keskustelun vuoksi. Itsekin olen herkkä ja mietin pitkään, kirjoitanko edes aiheesta. Halusin kuitenkin yrittää. Itselleni kirjoittaminen on paras tapa käsitellä asioita. 

Kun korona alkoi muutama vuosi sitten, olin ahdistunut.  Olin juuri noussut "suosta" ja pääsemässä uudelleen elämääni kiinni. Takanani oli monenlaista surua ja monenkirjavia tunteita. Sain kuitenkin otteen elämästäni jälleen, ja sitten kuvaan astui korona...

Heti alkujaan sairastin puolisoni kanssa pitkän sitkeän flunssan, joka piti minut kotona karanteenissa peräti kahden viikon ajan.  Testeihin ei tuolloin vielä edes päässyt.  Mieheni sairasti taudin pahemmin kuin minä.  Oliko kyseessä korona, sitä emme koskaan saa tietää. 

Keskustelu erilaisilla foorumeilla on edennyt siihen pisteeseen, että herkät ihmiset ovat todella ahdistuneita.  Eräskin kertoi minulle harkinneensa jopa itsemurhaa.  Tämä kertoo meille tilanteen vakavuuden.  Sanoin hänelle, ettei tekisi itselleen mitään pahaa. 


Eikö tämän pitäisi herättää meitä miettimään yhä vakavammin, mitä kirjoittelemme ja levittelemme somessa eteenpäin?  Jumala ei ole kutsunut omiaan levittämään pelkoa ja oikein lietsomaan sitä.  Profeetta Jesaja 8:12 sanoo: 

"Älkää sanoko salaliitoksi kaikkea, mitä tämä kansa salaliitoksi sanoo; älkää peljätkö, mitä se pelkää, älkääkä kauhistuko".  

Ihmisille, jotka kaipaisivat kuulla evankeliumin, kristityt syöttävät salaliittoja.

Nyt jotkut pelkäävät tosissaan, että rokote on tie pedon merkkiin, josta Raamattu puhuu.  Mutta, meidän tehtävämme on ymmärtääkseni katsoa Jumalan antamiin esikuviin.  Kristityt ovat oksastetut jaloon viinipuuhun, Israeliin. (Room.11).  (Elokuussa 78% israelilaisista oli rokotettu.Vielä rokottamattomia olivat lapset, yli 5-vuotiaat, joita nyt rokotetaan). 

Jumala valvoo ja suojelee omaa kansaansa. Kiitos Herralle! 
Olisko Jumala sallinut pistää rokotteen juutalaisille, mikäli se olisi todella niin paha? 


Minä näen, että järjestelmä, jonka tarkoitus on eliminoida ja tappaa ihmisiä, on tulossa.  Tämä kaikki, mitä nyt tapahtuu, on ikäänkuin esikuvallista. Näemme, kuinka ihmisiä herätellään.  Tulee aika, jolloin ne, jotka eivät kumarra Petoa, eivätkä ota hänen merkkiään, tullaan mestaamaan eli tappamaan.   Se on varmasti totta! (Ilm. 13; 14:9-10). 

Nyt on kuitenkin aika, jolloin Pyhä Jumala, Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Pyhä, kokoaa seurakuntaansa Karitsan häihin.  Sanoma kiirii maailmalla ja viiri on nostettu kansojen keskelle. (Jes.18:3). Tänään kuuntelin valtavaa ilojuhlintaa Jesus is Lord-radiosta seurakunnan keskeltä Keniasta. Siellä juhlitaan jälleen ties kuinka monetta tuhannetta rampaa, joka on noussut kirjaimellisesti maan tomusta ja lähtenyt kävelemään yhden julistuksen kautta.  Saatoin aistia Pyhän Hengen läsnäolon lähetystä kuunnellessani. 

MITÄ JUMALA MEILTÄ ODOTTAA?

Jumala odottaa nyt, että me keskittyisimme Häneen.  Hän odottaa, että luotamme Häneen ja siihen, kuinka Hän tulee suvereenisti viemään missionsa loppuun.  Me emme voita pelkäämällä ja levittämällä pelkoa ympärillemme yhtään mitään.  Päinvastoin pelko vangitsee meidät olotilaan, missä olemme helppo saalis myös viholliselle.  

Apostoli Paavali opettaa, kuinka kaikkinainen puolueellisuus rikkoo yhteyttä.  Viime aikainen rokote-keskustelu on jakanut uskovat puolueisiin:  

1 Kor. 3: 

1 Niinpä, veljet, minun ei käynyt puhuminen teille niinkuin hengellisille, vaan niinkuin lihallisille, niinkuin pienille lapsille Kristuksessa.
2 Maitoa minä juotin teille, en antanut ruokaa, sillä sitä ette silloin sietäneet, ettekä vielä nytkään siedä;
3 olettehan vielä lihallisia. Sillä kun keskuudessanne on kateutta ja riitaa, ettekö silloin ole lihallisia ja vaella ihmisten tavoin?
4 Kun toinen sanoo: "Minä olen Paavalin puolta", ja toinen: "Minä olen Apolloksen", ettekö silloin ole niinkuin ihmiset ainakin?


LOPUKSI: 

Näkisin, kuinka nyt on aika hiljentää keskustelu rokotteista ja seurata niitä esikuvia, jotka Jumala kansalleen on jo ammoisista ajoista antanut.  On nieltävä oma ylpeytensä ja alistuttava Jumalan huolenpidon alle.  Jumalan tahto on, että Hän näkee edessään ylistävän, rohkean ja pelottoman kansan, joka odottaa Häntä sydän täynnä kiitosta Israelin Pyhää kohtaan.  Hän, joka suojelee Israelia, ei jätä meitä pulaan, eikä oman onnemme nojaan!

PSALMI 121:4:
Katso, hän, joka Israelia varjelee, ei torku eikä nuku.

        
VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!







Kommentit

Esa sanoi…
Juuri valtamedia kylvää aikaan pelkoa. Miksi kristityn pitäisi luottaa valtamediaan, kun sillä ei ole totuutta Israel-asioissa, Raamatun ilmoittamaan luomiseen ja avio-liittokäsityksessä eikä aikanaan EU.n liittymiseen olevissa asioissa. Kristityn tulee etsiä ensin totuus raamatusta sekä sitä tukevista lähteistä. Olen samaa mieltä, että pitäisi hiljentää keskustelu rokotteista, mutta monet uskovat ovat lähteneet valtamedian mukaan huutamaan rokotteiden puolesta. Se on ollut todella ikävää, koska näiden todellisesta tehosta ja avusta ei ole oikeaa näyttöä.
Esko sanoi…
Valtamedia kylvää aikaan pelkoa. Miksi kristityn pitäisi luottaa valtamediaan, kun se ei tuo totuudellista tietoa mm. Israelin tilanteesta, luomis-sukupuoliasioista eikä EU.iin liittymsessä ollut puolueeton.

Suositut tekstit