ON KAKSI KUOLEMAA

Kuolema puhuttelee ihmistä aina.

Tiesitkö, että on olemassa kaksi kuolemaa; kuolema synnissä ja kuolema Kristuksessa? Tänään vien meidät katselemaan näitä kahta erilaista kuolemaa. Etsin Raamatustani sanankohtia, jotka avaavat meille näiden kahden eroja. Kumpi kuolema on meidän kohtalomme, nyt on aika pysähtyä sen äärelle:

KUOLEMA SYNNISSÄ

Ihmisen kuolema synnissä on vakava ja lopullinen.  Tiesitkö, että käärme paratiisissa pyrki juuri tähän valheellaan?  Se tuli tappamaan ja tuhoamaan ihmisen. (Joh.10:10). 

On järkyttävä tosiasia se, kuinka käärme on onnistunut luikerrella yhä keskuuteemme. Synti on tehnyt tuhoaan. Kuinka olemmekaan antaneet sen tapahtua, vaikka Jeesus polki käärmeenpään? 

Jer. 2:13 sanoo: Sillä minun kansani on tehnyt kaksinkertaisen synnin: minut, elävän veden lähteen, he ovat hyljänneet, ja ovat hakanneet itselleen vesisäiliöitä, särkyviä säiliöitä, jotka eivät vettä pidä.

Särkyneet vesiastiat ovat romahduttaneet morsiamen (srk:n) elinvoiman!

Me olemme hakanneet säiliöitä, jotka eivät ole tuottaneet kunniaa Jumalalle.  Näin teki Israelkin aikoinaan.  Emme ole onnistuneet yhtään valittua kansaa paremmin.  Meidän on turha lyödä rintoihimme. Meidän säiliömme ovat olleet rahan, vallanhimon ja häpeän kyllästämiä.  Ne ovat perustuneet valheelle ja ajaneet meidät tuhon partaalle.  Näin ei saa enää jatkua, mikäli haluamme välttää ikuisen kärsimyksen erossa Jumalasta.  Helvetti on todellinen.

Room.6:14: Sillä synnin ei pidä teitä vallitseman, koska ette ole lain alla, vaan armon alla.

Room. 6:16:Ettekö tiedä, että kenen palvelijoiksi, ketä tottelemaan, te antaudutte, sen palvelijoita te olette, jota te tottelette, joko synnin palvelijoita, kuolemaksi, tahi kuuliaisuuden, vanhurskaudeksi?

Väärä armonjulistus on sitä, että ihminen ikään kuin tuuditetaan syntiin. Tätä on jatkunut liian pitkään. Kuolema korjaa tätä satoa.  Siitä on aika tehdä loppu, eikö? 

Snl. 11: 

7 Jumalattoman ihmisen kuollessa hukkuu hänen toivonsa, ja vääräin odotus hukkuu.
8 Vanhurskas pelastetaan hädästä, ja jumalaton joutuu hänen sijaansa.

Hes.18:23: 
Olisiko minulle mieleen jumalattoman kuolema, sanoo Herra, Herra; eikö se, että hän kääntyy pois teiltänsä ja elää?

OIKEA HERRAN PELKO

Jumalan sana selkeästi osoittaa meille, mikä ero on jumalattomalla ja vanhurskaalla ja mikä ero on elämällä ja kuolemalla.  Sana ei anna meille piiruakaan siimaa tässä.  Itse asiassa tämän pitäisi herättää pelkoa meissä.  Pelkoa siitä, että kerran tulevat tuomiot ja Jumalan vihan aika, jolloin kaikki jumalattomuus saa palkkansa. On aika peljätä Jumalaa, jolla on valta tuomita. 

Hepr. 9: 

27 Ja samoinkuin ihmisille on määrätty, että heidän kerran on kuoleminen, mutta senjälkeen tulee tuomio,
28 samoin Kristuskin, kerran uhrattuna ottaakseen pois monien synnit, on toistamiseen ilman syntiä ilmestyvä pelastukseksi niille, jotka häntä odottavat.

Raamattu puhuu Herran pelosta: 
Ps.128:4: Sillä katso, näin siunataan mies, joka Herraa pelkää.

KUOLEMA KRISTUKSESSA

Mitä on sitten kuolla Kristuksessa?  Mitä tarkoittaa olla Hänessä ja kuolla yhdessä Hänen kanssaan?  Ja, puhun nyt oikeasta fyysisestä kuolemasta, kun meidän henkemme hiipuu ja poistumme tästä elämästä. 

Kuolema kohtaa jokaisen kerran. Mikä on sinun kuolemasi?

Room. 14: 
7 Sillä ei kukaan meistä elä itsellensä, eikä kukaan kuole itsellensä.
8 Jos me elämme, niin elämme Herralle, ja jos kuolemme, niin kuolemme Herralle. Sentähden, elimmepä tai kuolimme, niin me olemme Herran omat.
9 Sillä sitä varten Kristus kuoli ja heräsi eloon, että hän olisi sekä kuolleitten että elävien Herra.

Kuolema on myös uudestisyntyneen kristityn osa tässä maailmassa, ellei hän tule temmatuksi seurakunnan ylösotossa. Myös Jeesus kuoli ristillä.  Kristitty käy läpi elämässään kaksikin kuolemaa.  Kristityn tulee ensin kuolla omalle lihalleen ja synnille.(Rm. 6:11).  Jeesus voitti synninvallan.  Ja, Jeesus voitti myös kuolemanvallan ylösnousemuksellaan.  

YLÖSTEMMATTU PYHÄ SEURAKUNTA ON KRISTUKSEN VOITTOISA HEDELMÄ JUMALALLE

Jotta Jeesuksen uhrikuoleman täydellinen hedelmä saataisiin vietyä Isän luokse, on siksi vanhurskaan ja pyhän seurakunnan ylöstempaaminen välttämätön asia.  Jeesus voitti kuoleman tässäkin mielessä.  Hän on voimallinen pyhittämään seurakuntansa ja nielemään kuoleman otteen kokonaan.  

"Kuolema on nielty ja voitto saatu"; 1 Kor. 15:54b.

1 Kor. 15:54: 
Mutta kun tämä katoavainen pukeutuu katoamattomuuteen ja tämä kuolevainen pukeutuu kuolemattomuuteen, silloin toteutuu se sana, joka on kirjoitettu: "Kuolema on nielty ja voitto saatu". 

Ne, jotka puhuvat ylöstempausta vastaan, yrittävät itse asiassa heikentää Kristuksen täydellisen työn Golgatalla.  Ylöstempaus tarvitaan! Ja, nimenomaan elävän yhtenäisen ja ehyen seurakunnan ylöstempaus. (Kristittyjen yhteydestä mm.Joh.17:11). 

Joh.17: 
9 Minä rukoilen heidän edestänsä; en minä maailman edestä rukoile, vaan niiden edestä, jotka sinä olet minulle antanut, koska he ovat sinun-
10 ja kaikki minun omani ovat sinun, ja sinun omasi ovat minun-ja minä olen kirkastettu heissä.

1 Tess. 4: 
16 Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin;
17 sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.

Olemmeko uudestisyntyneitä tänään?
Hepr. 2: 
14 Koska siis lapsilla on veri ja liha, tuli hänkin niistä yhtäläisellä tavalla osalliseksi, että hän kuoleman kautta kukistaisi sen, jolla oli kuolema vallassaan, se on: perkeleen,
15 ja vapauttaisi kaikki ne, jotka kuoleman pelosta kautta koko elämänsä olivat olleet orjuuden alaisia.

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Rukous: Isä, Jeesuksen nimessä rukoilen. Anna anteeksi minulle syntini ja kaikki, mikä on ollut alusta lähtien Sinua vastaan. Puhdista verelläsi salaisimmatkin syntini. Anna minulle voima tänään tulla lapseksesi.  Ota minut syliisi. 

Kiitos, että olet Kuoleman voittaja ja ylösnoussut Vapahtaja.  Sinä olet voimallinen viemään minut voittoisasti perille saakka. Luotan Sinuun.  Isä, lupaat sanassasi, ettei mikään tai kukaan voi erottaa Sinun rakkaudestasi, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. (Rm.8:35).
Aamen. 

Kommentit

Suositut tekstit