HERRA ASUU KANSANSA KIITOKSESSA

Mieleeni nousi kuva kuningas Daavidista, kun hän juhli Jumalan Liitonarkin tuloa Jerusalemiin. Kertomus löytyy mm. 2 Samuelin kirjan luvusta 6: 

14 Ja Daavid hyppi kaikin voimin Herran edessä, ja Daavid oli puettu pellavakasukkaan.
15 Niin Daavid ja koko Israelin heimo toivat Herran arkin riemun raikuessa ja pasunain pauhatessa.
16 Kun Herran arkki tuli Daavidin kaupunkiin, katseli Miikal, Saulin tytär, ikkunasta; ja nähdessään kuningas Daavidin karkeloivan ja hyppivän Herran edessä halveksi hän häntä sydämessänsä.

JDaavid menestyi kaikilla teillään, ja Herra oli hänen kanssansa, 1 Sam.18:14.

Miikal, Daavidin vaimo, halveksi Daavidia tämän karkelon suhteen. Jumala rankaisi häntä lapsettomuudella.  Miikal ei koskaan saanut omaa lasta. (j.23). 

Kuningas Daavid, joka oli yksi Jeesuksen esi-isistä, kohotti riemuhuudon Jumalan arkin edessä.  Mikä oli arkin salaisuus: 

-Arkki oli Jumalan säädösten mukaan rakennettu.  Se oli arkku, minkä sisällä lepäsi Mooseksen saamat laintaulut eli Jumalan antama laki kansalleen. Arkki oli päällystetty puhtaalla kullalla. Ja, sen kannen päällä oli kaksi kultaista kerubia vastapäätä toisiaan. 

Kuva liitonarkista sellaisena kuin Raamattu kertoo.

AARONILAINEN PAPPEUS

Ja, Jumala puhui Moosekselle: 

4 Moos. 20:8: "Ota sauva ja kokoa seurakunta, sinä ja veljesi Aaron, ja puhukaa heidän silmiensä edessä kalliolle, niin se antaa vettä, ja sinä saat vettä tulemaan heille kalliosta ja juotat joukon ja sen karjan".

Perimätieto kertoo, kuinka Liitonarkissa olisi ollut myös Aaronin viheriöitsevä sauva. (4 Moos.17:10).  Jumala oli neuvonut Moosesta laskemaan sauvan arkin eteen merkkinä uppiniskaisille; 

Koorahilaiset olivat saaneet surmansa kapinoituaan Herraa ja Moosesta vastaan.  Maa oli nielaissut heidät kitaansa. Jumala antoi Aaronin sauvan versoa merkkinä muille heimoille; pappeus kuului aaronilaisille. 4 Moos. 16: 32; 18:1-6.
   
MIKÄ ON KERTOMUKSEN OPETUS TÄNÄÄN?

Ps.96:7:
Antakaa Herralle, te kansojen sukukunnat, antakaa Herralle kunnia ja väkevyys.

On Seurakunnan kokoamisen aika.  Pasuunaan on puhallettu ja sauva viheriöitsee merkkinä kaikille uppiniskaisille.  (Jes.18:3,).

Laul.l.4: 8:
"Tule kanssani Libanonilta, sinä morsiameni, tule kanssani Libanonilta. Lähde pois Amanan huipulta, Senirin ja Hermonin huipuilta, leijonain leposijoilta ja pantterien vuorilta."

Seurakunta on liikkeellä kohti Ylkäänsä.  Se laskeutuu vuorten huipuilta Herraa vastaan; mikä kaunis runollinen kuvaus Laulujen laulussa. 


Ps. 9:11:  Veisatkaa kiitosta Herralle, joka Siionissa asuu, julistakaa kansojen keskuudessa hänen suuria tekojaan.

Nyt on aika ylistää Jumalan ihmeellisiä tekoja! On aika lähteä liikkeelle pauhinassa ja riemun raikuessa! 

-Emmehän halveksu sitä, mitä Jumala tänä päivänä tekee?  

1 Sam. 2:8:
Hän tomusta nostaa halvan, hän loasta korottaa köyhän, pannaksensa heidät ruhtinasten rinnalle ja antaaksensa heidän periä kunniasijat. Sillä maan tukipylväät ovat Herran, hän on asettanut niiden päälle maanpiirin.

"Minä olen musta, mutta ihana, te Jerusalemin tyttäret, kuin Keedarin teltat, kuin Salomon seinäverhot"; Laulujen laulu 1:5. 
(Profetaalinen sana). 

Joka halveksii Herraa ja Hänen juhlakulkuettaan, jää hedelmättömään maahan. Aivan, kuten jäi Miikal ilman kohdun hedelmää halveksuessaan miestään kuningas Daavidia. 

Kuvia lopunajan herätyksen keskeltä Keniassa.
Ps. 107:4: 
He harhailivat erämaassa, autiossa, tiettömässä maassa, löytämättä asuttua kaupunkia.

Osa Mooseksen johtamasta kansasta joutui maan nielemäksi kurittomuutensa ja uppiniskaisuutensa tähden, vaikkakin Mooses johdatti heitä Jumalan Pilvi seuranaan.  Näin on yhä; eivät kaikki luota Herraan, eivätkä piittaa kaidasta tiestä.  Eivät kaikki välitä Ristin ja veren vapauttavasta evankeliumista.  He valitsevat mieluummin Koorahin kapinan kuin Jumalan lapseuden. 

Jumalan Pilvi laskeutui Profeetta Elian kokouksen ylle Keniassa 2019.

Perille pääsee se Jumalan kansan jäännös, joka palvelee Herraa ilolla ja kohottaa kiitosuhrinsa Hänelle.  Kansa, joka kohottaa katseensa kuin kotka vuorille, eikä jää maan ansoihin lepäämään.  Se on juhliva joukko pellavapuvuissaan (vrt. kuningas Daavid). Me etsimme myös kaupunkia, jonka Isä Jumala on laupeudessaan ja armossaan valmistanut.  Se on asuttu sija, joka on tehty meitä varten. 

Herra on puhunut Sanassaan. Aamen.

Jeremian kirja 3. luku:
15 Ja minä annan teille paimenet oman sydämeni mukaan, ja he kaitsevat teitä ymmärryksellä ja taidolla.
16 Ja kun te lisäännytte ja tulette hedelmällisiksi maassa niinä päivinä, sanoo Herra, niin ei enää puhuta Herran liitonarkista, se ei enää ajatukseen astu, eikä sitä enää muisteta; ei sitä enää kaivata, eikä sellaista enää tehdä.
17 Siihen aikaan sanotaan Jerusalemia Herran valtaistuimeksi, ja kaikki kansat kokoontuvat sinne, Jerusalemiin, Herran nimen tähden eivätkä enää vaella pahan sydämensä paatumuksessa.

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Rukous:
 -Isä, Poikasi Jeesuksen nimessä rukoilen, anna minulle uusi sydän ja uusi vahva Henki ylistääkseni Sinun tekojasi tässä ajassa. 
Puhdista minut verelläsi kaikesta synnistä ja tee minusta uusi luomus. 
Anna minulla voima julistaa Sinun tekojasi perheeni, ystävieni, työtovereideni, kaupunkini, seurakuntani ja kansakuntani keskellä. Sinä Yksin ansaiten kaiken kiitoksen ja kunnian.  Aamen. 

Kommentit

Suositut tekstit