TURVAKAUPUNKI

Tällä viikolla minua on puhutellut kovasti Raamatussa mainitut turvakaupungit.  

Joosua luku 20: 

1Silloin Herra puhui Joosualle sanoen: 2

"Puhu israelilaisille ja sano: Määrätkää itsellenne ne turvakaupungit, joista minä olen puhunut teille Mooseksen kautta, 3että niihin voisi paeta tappaja, joka tapaturmaisesti, tahtomattaan, on jonkun surmannut; ja olkoot ne teillä turvapaikkoina verenkostajalta. 4Ja kun joku pakenee johonkin näistä kaupungeista, pysähtyköön hän kaupungin portin ovelle ja kertokoon asiansa sen kaupungin vanhimmille; he korjatkoot hänet luoksensa kaupunkiin ja antakoot hänelle paikan, jossa hän saa asua heidän luonansa. 

Jumala antoi Joosualle tehtävän määritellä kaupungit, joihin rikolliset saattoivat paeta hakemaan turvaa.  Jumala näki kansan sydämiin.  Oli niitä, jotka olivat joutuneet kiusatuiksi ja syrjityiksi ja syyllistyneet välillä tahtomattaankin vääryyksiin.  Jumala halusi tulla avuksi kansalleen. 


JUMALA KOKOAA KANSAANSA TÄNÄÄN

Jumalan silmissä jokainen ihminen on arvokas.  Jokainen ihminen kaipaa turvaa Kristuksessa Jeesuksessa. Jokainen meistä on rikkonut Jumalaa vastaan.  

Hän on turvamme ja apumme, hädässä vahva aivan.  Tänäänkin Jumalan sydämen tahto on koota poikasensa siipiensä suojaan. Meillä on pääsy takaisin Hänen luokseen.

Matt. 23:37:

Jerusalem, Jerusalem, sinä, joka tapat profeetat ja kivität ne, jotka ovat sinun tykösi lähetetyt, kuinka usein minä olenkaan tahtonut koota sinun lapsesi, niinkuin kana kokoaa poikansa siipiensä alle! Mutta te ette ole tahtoneet.

Psalmi 91:4:

Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus.

Lopuksi:

Ymmärretään tänä päivänä etsiä suojaa Hänessä.  Hän kokoaa parhaillaan ja osoittaa meille turvan.  Näetkö sen?  Rukoile, että Jumalan Henki avaa sisäiset silmäsi näkemään tämän koonnin, mikä juuri on meneillään.  Hän on luvannut olla kanssamme loppuun saakka. Hän on Veriylkämme. 

Joosua opasti ihmiset, jotka kaipasivat turvaa Jumalassa, kaupunkeihin, missä oli erityinen suoja heille olemassa. Koko kaupunki vanhimpia myöten tiesivät sen.  Sinne lähetetyt saivat olla turvassa kuolemaansa saakka. 

Mekin olemme Kristuksessa Jeesuksessa turvassa niin kuolemassa kuin elämässä.  Hän kokoaa meidät luokseen.

ENSI SUNNUNTAINA 12.9.2021 KLO 10

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!


Kommentit

Suositut tekstit