KAIKKI "RÄSÄSET" KURIIN!

Keskustelu kd:n kansanedustaja Päivi Räsäsen esiintymisestä Masked Signer -ohjelmassa on saanut mielestäni kohtuuttomat mittasuhteet.  Kaikkein eniten Räsänen itse on ollut yllättynyt kohusta.  Kuinka voi olla mahdollista, että yksi nainen saa Suomen niin sekaisin?  Mistä tässä oikein on kyse?

Paljon asiaa on spekuloitu. Poliittinen kenttä kiehuu laidasta laitaan.  Toimittajat katsovat asiaa omasta näkövinkkelistään;kuka puolustaa liberalismia, kuka taas konservatiivisempia arvoja.  Jokainen puolustaa jotakin. 

Tosiasia on, että vapaassa maassa jokaisella on oltava oikeus omien arvojensa puolustamiseen.  Kuinka sitä tässä kaikessa vyyhdissä sitten suojellaan?  On, kuten Räsänen itse sanoi, yhä luotettava suomalaiseen oikeusjärjestelmään, kansainvälisiin ihmisoikeussopimuksiin sekä lakiin. 

Minua tilanteen arviointi kiinnostaa hengelliseltä kannalta.  Miksi kaikki " Räsäset " halutaan vaientaa?  Räsäsellä on nimittäin monia hengenheimolaisia. 

Raamatun lehdiltä eteeni nousee kuva apostoli Paavalista.  Häntä vastassa oli kokonaisia kaupunkeja hänen lähtiessään levittämään sanomaa Jeesuksesta.  Hän oli rohkea, eikä pelännyt tuoda esiin omia arvojaan ja luottamustaan Jumalaan.  Paitsi, että hän itse oman kääntymyksensä jälkeen uskoi vahvasti Jumalaan, Hän oli vakuuttunut siitä, että Ilosanoma on tarkoitettu kaikille ihmisille.  

Kaikkia uudestisyntyneitä ja hengellä täyttyneitä kristittyjä ajaa eteenpäin käsky viedä ilosanomaa kaikkialle maailmaan.  He toteuttavat siinä Jumalan Sanan kehoitusta.  Lähetyskäsky koskee aivan jokaista kristittyä, asemaan katsomatta. (Matt.28:19-20).

Suomessa on mielestäni rajoitettu tätä kristityn vapautta jo pitkään.  Kukaan julkisessa virassa tai tehtävässä oleva ei saa tuoda evankeliumia eikä uskoaan esille työssään.  Sairaanhoitajat, lääkärit, opettajat jne. ovat rajoitettuja siinä mielessä.   

Kristityt ovat olleet jo pitkään "vaiennettuja". Ja, kaikkein vaiennetuimpia ovat olleet johtopaikoilla työskentelevät.  Itse olen pitänyt tätä todella murheellisena ja yhtenä isona askeleena cancel-kulttuuriin sisältyvän ajatusmaailman valtaan pyrkimiseksi. 

Seuraavassa suora lainaus Wikipediasta:

Cancel-kulttuuri (engl. cancel culture) on internetaktivismia, jonka tavoitteena on eristää ”vääriä” mielipiteitä esittävä ihminen sosiaalisesta piiristään, asettaa hänet boikottiin tai saada hänet menettämään työpaikkansa. Tämä tehdään nostamalla kohde julkisesti tikunnokkaan puheista tai eleistä, jotka määritellään "ongelmallisiksi".

Väitteeni on, että olemme ajautuneet nykyiseen tilanteeseen eristämällä erilaista ajattelua jo pitkään. Avoin keskustelu on ollut kiellettyä. Tämä on näkynyt "hiljaisena" pakotteena, minkä avulla ollaan jo pitkään tehty määrätietoista boikottia ja alettu nostamaan esiin "uusia arvoja" vanhojen tilalle. Nyt sitten tämä uusi pyritään nostamaan tikunnokkaan vanhan kustannuksella! Ikäänkuin kaikki olisi päivän selvää.  

KAIKKEIN PAHINTA ON OLLUT SUOSTUMINEN SIIHEN

Kristityt ovat tehneet väärin suostumalla tällaiseen. On peiliinkatsomisen paikka. Tämän tapaus Räsänen meille osoittaa.  Hoitajat ovat olleet uskostaan hiljaa, opettajat ovat pitäneet karttakeppiä hiljaa rystysissään, lääkärit ovat rukoilleet salaa terveyttä potilailleen jne.  Jos me olisimme olleet enemmän uskon sankareita, olisi tilanne voitu välttää ja koko Suomi olisi toisenlainen.  

Mutta, kuinka olisimme voineet toimia toisin, kun vastassamme olisi ollut työttömyyttä, sulkemista pois yhteiskunnasta ja eriarvoisuutta, mihin ketään meistä ei ole alkujaan tarkoitettu? Siltikin kysyn, olisiko se repäisy pitänyt tehdä jo aikoja sitten?  Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan? 

Room. 8:

31 Mitä me siis tähän sanomme? Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan?
32 Hän, joka ei säästänyt omaa Poikaansakaan, vaan antoi hänet alttiiksi kaikkien meidän edestämme, kuinka hän ei lahjoittaisi meille kaikkea muutakin hänen kanssansa?
33 Kuka voi syyttää Jumalan valittuja? Jumala on se, joka vanhurskauttaa.
34 Kuka voi tuomita kadotukseen? Kristus Jeesus on se, joka on kuollut, onpa vielä herätettykin, ja hän on Jumalan oikealla puolella, ja hän myös rukoilee meidän edestämme.
35 Kuka voi meidät erottaa Kristuksen rakkaudesta? Tuskako, vai ahdistus, vai vaino, vai nälkä, vai alastomuus, vai vaara, vai miekka?
36 Niinkuin kirjoitettu on: "Sinun tähtesi meitä surmataan kaiken päivää; meitä pidetään teuraslampaina".
37 Mutta näissä kaikissa me saamme jalon voiton hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut.

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!



Kommentit

Suositut tekstit