PYHÄ HENKI - MATKAOPPAANAMME

Halusin perehtyä tähän tärkeään aiheeseen eli siihen, kuinka Jumalan Henki opastaa ja kasvattaa Jeesuksen seuraajia.  Toivon, että voin opettaa aiheesta ymmärrettävästi ja sananmukaisesti. Aihe on ajankohtainen ja koskettaa jokaista Kristuksen ruumiin eli seurakunnan jäsentä. 



MIKSI TÄYTTYÄ HENGELLÄ?

Miksi on tärkeää, että täytymme Jumalan Hengellä?  

1.  Pyhä Henki on Jumalan antama sinetti Jumalan lapseudestamme

Efe. 1 luku: 
13 Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti,
14 sen, joka on meidän perintömme vakuutena, hänen omaisuutensa lunastamiseksi-hänen kirkkautensa kiitokseksi.

Jumala merkitsee näin omansa.  Siksi tarvitsemme Häntä. Pyhä Henki on Jumalan yksi persoona. Puhutaan kolmiyhteisestä Jumalasta: Isä, Poika ja Pyhä Henki. 



Voiko sitten ihminen itse tietää, että hän on täyttynyt Jumalan Hengellä; vai onko se jotenkin salattua hänessä? 

-  Kyllä voi. Hengellä täyttynyt tietää, että hän on saanut Jumalan Hengen sisimpäänsä.  

Room.8:16: 
Henki itse todistaa meidän henkemme kanssa, että me olemme Jumalan lapsia.

Olen keskustellut monen uskovan ystäväni kanssa.  Jokainen heistä tietää tarkalleen, milloin on täyttynyt Jumalan hengellä.  Siitä on erilaisia merkkejä ja kokemuksia. Jumalan armo toimii jokaisen kohdalla hyvin eri tavalla.  

Raamatusta voimme lukea apostolien kokemuksesta helluntaina; Apt. 2. luku. 

2. Pyhä Henki kasvattaa uskovaa kiinnittymään yhä syvemmin Jumalaan 


Pyhä Henki opastaa persoonallisesti Jumalan lasta kiinnittymään Jumalaan ja Hänen iäti kestävään Sanaansa. 

Joh. 14: 26: Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut.

Luuk. 12: 
11 Mutta kun he vievät teitä synagoogain ja hallitusten ja esivaltojen eteen, älkää huolehtiko siitä, miten tai mitä vastaisitte puolestanne tahi mitä sanoisitte;
12 sillä Pyhä Henki opettaa teille sillä hetkellä, mitä teidän on sanottava."


Pyhä Henki toimii uskovan henkilökohtaisena matkaoppaana koko uskonvaelluksen ajan. Kuinka mahtavaa!  Missään muussa uskonnossa ei ole tällaista elementtiä, sillä ne palvelevat kuolleita jumalia.  Elävä Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala on itse läsnä uskovan elämässä, jopa hänen kanssaan ja vaikuttaa hänen sisimmässään.  Raamattu sanoo, että itse Kristus asuu omissaan Henkensä kautta.  Hän tahtoo tulla näkyväksi kauttamme! (Lue: Kol. 1: 24-29; Fil. 2:13; 2 Tim. 1:14; Room. 8:9). 

3.  Pyhä Henki toimii monella eri tavalla ja on hyvin herkkä 


Efe. 4:30:
Älkääkä saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on teille annettu sinetiksi lunastuksen päivään saakka. 


On tärkeää opetella kuuntelemaan Jumalaa ja olemaan herkkä Hänen edessään. Koska olemme Jumalan kuvaksi luotuja, meidän tulee uskovina muistaa ylin kutsumuksemme joka hetki. Ilman Pyhää Henkeä me emme kykenisi tätä muistuttamaan itsellemme. 

Pyhä Henki jakaa armolahjoja omilleen. Niiden avulla kristitty palvelee tässä ajassa ennen kaikkea seurakuntaa. (Lue:1 Kor. 12. luku). 

Uskova ihminen tietää koko ajan olevansa kutsuttu ja pyhitetty Jumalalle.  Pyhittäytyminen tarkoittaa syvimmillään " Jumalalle erotettu ", Hänen käyttöönsä otettu.  Hänet on lohkaistu maailman kalliosta palvelemaan Luojaansa ja Lunastajaansa. Mikä mahtava kutsu! 

Rukous: 
-Isä, Jeesuksen nimessä rukoilen:
Kiitos, että olet voimallinen Jumala ja tahdot antaa omillesi voiman seurata Sinua.  Puhdista minut verelläsi kaikesta synnistä, aivan salaisimmistakin.  Rukoilen Isä, että saisin täyttyä Sinun Hengelläsi ja kulkea sen tien kanssasi, mitä varten minut lunastit kalliin veresi hinnalla. 

Isä, älä ota minulta pois Sinun Pyhää Henkeäsi.  Olen täysin riippuvainen Sinusta.  Johdata, rohkaise ja auta minua tulevina päivinä. Pidä minut Sinun tielläsi.  Olet luvannut Sanassasi, ettei mikään voi erottaa minua Sinun rakkaudestasi, kun saan olla lapseudessasi.  Kiitos, ylistys ja kunnia Sinulle; Sinä Israelin Pyhä ja Vanhurskas Jumala.  Aamen. 

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Katja-Leena





Kommentit

Suositut tekstit