MITÄ HERÄTYS ON?

En pääse siitä, että päässäni raksuttaa koko ajan nämä viimeaikaiset tapahtumat ja kaikki se, mitä ympärillämme tapahtuu ja mitä kuulemme päivittäin.  Hengellinen rintama on murroksessa.  Sen aistii kaikessa.  Kirkot ja seurakunnat ovat joutuneet vallitsevissa koronatilanteissa muokkaamaan toimintansa uudella tavalla jne. Kaikki on ollut hyvin mullistavaa.

Silti aina välillä kuulee puhuttavan herätyksestä.  Itse asiassa siitä on puhuttu kristillisellä kentällä kymmeniä vuosia. On odotettu herätystä, on herätelty herätystä ja on rukoiltu herätystä.  Millaisia herätyksiä on ajansaatossa ollut?  

Kun Niilo Yli-Vainio toimi evankelistana Helluntaiherätyksen piirissä ja kokosi kansaa ympärilleen, osa helluntaikansaa käänsi hänelle selkänsä. He eivät ymmärtäneet mm. kaatumisilmiöitä, mitä tapahtui tuon herätyksen keskellä. Heidän mielestään se ei ollut Jumalasta. Niilo sai takkiinsa omiltaan monta kertaa. Eipä oikeastaan ihme, että Niilon sydän lopulta petti.  

Kaikki herätykset ovat saaneet osakseen kritiikkiä ja usein jopa kristityiksi itseään kutsuvilta kylmää vettä niskaansa. Milloin on vedottu mihinkin.  

Niilo Yli-Vainio Lapuan herätyksen keskellä.

Näissä mietteissä aloin tutkia herätystä, mitä Raamattu siitä minun ymmärrykselleni opettaa: 

- Herätys on Jumalan suvereeni armoteko tiettyyn aikakauteen.  

Apt. 11:21: Ja Herran käsi oli heidän kanssansa, ja suuri oli se joukko, joka uskoi ja kääntyi Herran puoleen.

Jumala kutsuu ihmisiä parannukseen ja kääntymään pois synneistään. Meitä kutsutaan ottamaan vastaan pelastus, uskomalla Jeesuksen ristintyöhön Golgatalla.  


Jokainen, joka on Kristuksessa, on siis uusi luomus. Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle! 2 Kor.5:17.

- Herätys on ennen kaikkea heräämistä Jumalan ja Hänen suunnitelmansa todellisuuteen.  Herätyksen matkassa kulkevat Jumalan teot: parantumiset, synnistä vapautumiset erilaisine riippuvuuksineen sekä hengellä täyttymiset. (Lk.7:22). 

Lopunajan herätyksessä tapahtuu myös viisaiden ja tyhmien neitsyiden erottaminen. Tiedän raamatunopettajia, sen enempää nimeämättä ketään, jotka opettavat, kuinka ylöstempaukseen pääsevät kaikki uudestisyntyneet kristityt. Itse olen toista mieltä; ei Raamattu silloin puhuisi kaiketi viisaista ja tyhmistä neitsyeistä?

Nyt on aika nostaa katseet horisonttiin eli Srk:n päämäärää kohden!

Matt. 25: 

1 "Silloin on taivasten valtakunta oleva kymmenen neitsyen kaltainen, jotka ottivat lamppunsa ja lähtivät ylkää vastaan.
2 Mutta viisi heistä oli tyhmää ja viisi ymmärtäväistä.
3 Tyhmät ottivat lamppunsa, mutta eivät ottaneet öljyä mukaansa.
4 Mutta ymmärtäväiset ottivat öljyä astioihinsa ynnä lamppunsa.
5 Yljän viipyessä tuli heille kaikille uni, ja he nukkuivat.
6 Mutta yösydännä kuului huuto: 'Katso, ylkä tulee! Menkää häntä vastaan.'
7 Silloin kaikki nämä neitsyet nousivat ja laittoivat lamppunsa kuntoon.
8 Ja tyhmät sanoivat ymmärtäväisille: 'Antakaa meille öljyänne, sillä meidän lamppumme sammuvat'.
9 Mutta ymmärtäväiset vastasivat ja sanoivat: 'Emme voi, se ei riitä meille ja teille. Menkää ennemmin myyjäin luo ostamaan itsellenne.'
10 Mutta heidän lähdettyään ostamaan ylkä tuli; ja ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssansa häihin, ja ovi suljettiin.
11 Ja myöhemmin toisetkin neitsyet tulivat ja sanoivat: 'Herra, Herra, avaa meille!'
12 Mutta hän vastasi ja sanoi: 'Totisesti minä sanon teille: minä en tunne teitä'.
13 Valvokaa siis, sillä ette tiedä päivää ettekä hetkeä.

Nämä ovat ne kaksi öljypuuta ja ne kaksi lampunjalkaa, jotka seisovat maan Herran edessä. Ilm.11:4. 
Jumalan Sanan äärellä päättelen, että on olemassa kahdenlaisia kristittyjä lopun aikana.  On niitä, jotka ottavat lamppuihinsa öljyä ja niitä, jotka eivät sitä huoli. 

Sanoma on äärimmäisen vakava, ystäväni. Ellemme herää valvomaan, me olemme tuhon omat! 

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Rukous: 

Isä, Jeesuksen nimessä ja sovintoveressä, tahdon tehdä parannuksen synneistäni ja välinpitämättömyydestäni.  Isä, anna minulle armo herätä näkemään aika, missä elämme ja valmistautumaan Kristuksen seurakunnan ylösottoon. Aamen. 
TIEDOKSI:

Tervetuloa mukaan Parannuksenteon ja Pyhyyden Palvelustyön tilaisuuksiin aina sunnuntaisin Omatuvalle Ikaalisiin (Teinintie 4-6).

Parannusrukousta, ylistystä, Sanaa ja herätyksen maailmanalaajuisia kuulumisia. Olet sydämellisesti tervetullut mukaan!

Tietoa herätyksestä löydät nettisivuilta: https://www.jeesusontulossa.fi

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!
Katja-Leena




Kommentit

Suositut tekstit