SELLAINEN JUMALA

Luin yhtenä päivänä edesmenneen taitelijan ystävän muistelon eräästä suomalaisesta artistista ja koomikosta. Ystävä intoutui kertomaan, kuinka näkee Jumalankin pilven päällä nauravan tämän koomikon sutkautuksille ja nauttivan taivaassa hänen seurastaan.  


Minulle artikkeli lähinnä jätti surkean olon.  Ajattelin, että tähänkö on tultu;  Me määrittelemme mennen tullen Jumalaa ja lataamme omia toiveitamme Häneen.  Häpesin ja ajattelin: Voi, meitä! Jumala, joka on Pyhä ja Vanhurskas, ei kyllä ansaitse tällaista.  Hän ei ole, kuten me ihmiset olemme.  Hän ei ikimaailmassa nauraisi pikkutuhmille vitseille tai komiikalle, missä pistetään toisia halvalla ja jotenkin naurunalaisiksi.  

Miksi ajattelen näin?  Mistä voimme nähdä pilkahduksen Jumalasta ja Hänen tahdostaan?  Tietenkin Raamatusta.  Siellä sanotaan näin: 

Joh. 1: 

18 Ei kukaan ole Jumalaa milloinkaan nähnyt; ainokainen Poika, joka on Isän helmassa, on hänet ilmoittanut.


Jes.66:2: Minun käteni on kaikki nämä tehnyt, ja niin ovat kaikki nämä syntyneet, sanoo Herra. Mutta minä katson sen puoleen, joka on nöyrä, jolla on särjetty henki ja arka tunto minun sanani edessä.

Jeesus tuli maailmaan todistamaan meille Jumalasta.  Jeesuksen toiminta heijasti meille Isä Jumalan sydäntä.  Jeesus avasi meille tien uskoa Häneen ja Hänen suunnitelmaansa ihmiskuntaa kohtaan. Hän on nimeltä kutsunut jokaisen. Jumala ei tee erotusta ihmisten kesken, vaan kutsuu aivan jokaista.  Erotus tulee kerran tuomiopäivänä.  Silloin erotetaan toisistaan pahat ja hyvät; ne jotka ovat Hänen omiaan ja ne, jotka eivät ole.  Taistelu sieluista on käynnissä. (Hepr. 9:27; 1 Piet.5:8).


Jes. 1:18 sanoo: 
Niin tulkaa, käykäämme oikeutta keskenämme, sanoo Herra. Vaikka teidän syntinne ovat veriruskeat, tulevat ne lumivalkeiksi; vaikka ne ovat purppuranpunaiset, tulevat ne villanvalkoisiksi. 

JUMALAN TAHTO IHMISEEN NÄHDEN

Jumalan tahto on kutsua ihmiset parannukseen ja pelastumaan uskon kautta Jeesuksen Kristukseen, tuohon täydelliseen uhriin syntiemme edestä.  Usko ei riitä, ellei parannusta ole tapahtunut.  

Parannus on kääntymistä pois synneistämme, jotka sotivat Jumalan pyhyyttä vastaan. "Taivaaseen ei mennä mustissa, vaan valkoisissa vaatteissa".  Jeesuksen veri on puhdistanut syntimme ja tehnyt meistä Jumalalle kelvolliset.  Meidän tulee pukeutua siis tuohon uuteen. 


On kelvotonta ajatella, että astelemme Jumalan eteen vanhoissa likaisissa vaatteissamme.  Ajatella, että kyllä me kelpaamme niissä juhlapöytään.  Ei!  Jumala on sanonut hyvin selvästi Sanassaan nämä sanat: 

1 Kor.6: 
9 Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä miehimykset,
10 eivät varkaat, ei ahneet, ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa.
11 Ja tuommoisia te olitte, jotkut teistä; mutta te olette vastaanottaneet peson, te olette pyhitetyt, te olette vanhurskautetut meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja meidän Jumalamme Hengessä.

Katja-Leena

Kommentit

Suositut tekstit