ILMESTYKSEN ÄÄRELLÄ

Ilmestyskirjan aika on nyt. Se puhuu jokaiselle, jolla on Jumalan henki sisimmässään.  Toinen kirja, joka aukeaa parhaillaan, on Laulujen laulu; Jumalan ihmeellinen rakkauskirje seurakunnalleen, morsiamelleen. Koetelkaa kaikki, pitäkää se mikä hyvä on!1 Tess.5:21.

JUMALALLINEN LUKU SEITSEMÄN

Luku seitsemän esiintyy Raamatussa täydellisyyttä kuvaavana. Se on jumalallinen luku. Siihen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Ilmestyskirjassa luku esiintyy useaankin otteeseen. Ensimmäisen kerran luvussa 1: 

12 Käännyin nähdäkseni, mikä ääni minulle puhui, ja kun käännyin, näin seitsemän kultajalkaista lamppua
13 ja lamppujen keskellä hahmon, joka oli ihmisen kaltainen. Hänellä oli yllään pitkä viitta ja rinnan ympärillä kultainen vyö.


Teksti puhuu seitsemästä kultaisesta lampusta.  Ja, saman luvun jakeessa 20: 
Sinä näit seitsemän tähteä oikeassa kädessäni ja seitsemän kultajalkaista lamppua, ja niiden salaisuus on tämä: seitsemän tähteä ovat seitsemän seurakunnan enkelit, ja seitsemän lamppua ovat ne seitsemän seurakuntaa.


MITÄ TEKSTI ON PUHUNUT MINULLE:

Jumalan Sana on ihmeellinen.  Se aukeaa Pyhän Hengen kautta Hänen omilleen.  Minulle teksti on puhunut Jumalan ihmeellisestä suunnitelmasta toteuttaa seurakuntansa puhdistaminen kahden todistajansa ja enkelinsä välityksellä.  Hän on kuluttavainen tuli!

Nämä enkelit, ts. sanansaattajat, kulkevat seurakunnan keskuudessa toimeenpanien Jumalan tuomiot: 

Sak. 4:

Viides näky: lampunjalka ja kaksi oliivipuuta


1 Enkeli, joka oli selittänyt minulle näyt, tuli taas luokseni ja herätti minut kuin unesta.
2 Hän kysyi minulta: "Mitä näet?" Minä vastasin: "Näen lampunjalan, joka on kokonaan kultaa, ja sen päällä öljyvadin. Vadin reunassa on seitsemän lamppua ja kussakin lampussa seitsemän liekkiä.
3 Lampunjalan vieressä on kaksi oliivipuuta, toinen vadin oikealla ja toinen vasemmalla puolella."
4 Minä kysyin enkeliltä, joka puhui kanssani: "Mitä nämä tarkoittavat?"

5 Enkeli sanoi: "Etkö tiedä, mitä ne ovat?" Minä vastasin: "En tiedä, herrani."
6 Silloin hän selitti minulle näin:* (4:10b) "Nuo seitsemän tarkoittavat Herran silmiä. Ne tarkkaavat kaikkea maata."
(4:11) Minä kysyin enkeliltä: "Mitä ovat nämä kaksi oliivipuuta lampunjalan oikealla ja vasemmalla puolella?"
(4:12) Kysyin häneltä vielä: "Mitä tarkoittavat kaksi oliivipuun lehvää ja runsaat öljymarjat, joista vuotaa lamppuihin kultaista öljyä kahden kultaisen putken kautta?"
9 Hän sanoi: "Etkö tiedä, mitä ne ovat?" Minä vastasin: "En tiedä, herrani."
10 (4:14) Silloin enkeli selitti: "Nämä tarkoittavat niitä kahta öljyllä voideltua, jotka ovat koko maailman valtiaan palveluksessa." [Ilm. 11:4]*

* Ilm. 11:4: 
Nämä todistajat ovat ne kaksi oliivipuuta ja kaksi lampunjalkaa, jotka seisovat maan Herran edessä.  (Vrt. Sak. 4:11-14 ennustus).


MITÄ JUMALA TARKASTELEE? ( Ilm. luku 1)

Jumalan henki kirjoittaa Johanneksen kautta varoituksen kirjeen muodossa seitsemälle seurakunnalle.  Jälleen jumalallinen luku seitsemän.  Sanomalla on siis painoarvonsa. Viesti on jaettu seitsemään osaan (j.20):

Keskiössä on itse Herramme Jeesus Kristus (j. 13).  Kaikki kiteytyy Häneen.  Raamattu sanoo, että vain Hän voi avata viimeiset sinetit. 

Ilm. 5:5 sanoo: 
Ja yksi vanhimmista sanoi minulle: "Älä itke; katso, jalopeura Juudan sukukunnasta, Daavidin juurivesa, on voittanut, niin että hän voi avata kirjan ja sen seitsemän sinettiä". 

Ilmestyskirjaa lukiessa lukijan on tärkeä muistaa Kristuksen rooli. Nyt Hän tulee maailmaan voittoisana Kuninkaana, Hallitsijana, Tuomarina ja Vapauttajana. Enää emme odota Messiasta ainoastaan siinä merkityksessä kuin Häntä odotettiin Johannes Kastajan julistaessa Hänen tuloaan. 

Aamos 3:7:
Sillä ei Herra, Herra, tee mitään ilmoittamatta salaisuuttaan palvelijoillensa profeetoille.

Sillä me tiedämme, että koko luomakunta yhdessä huokaa ja on synnytystuskissa hamaan tähän asti; Room.8:22. 
1. Ilm.2. luku: 
Lopun ajassa on väärää evankeliumia, valhe apostoleja, jotka opettavat jotakin aivan muuta kuin mitä Jumalan Henki tahtoisi seurakunnalle opettaa (j. 2). Jumala kutsuu omiaan parannukseen (j.5). 

2.  Seurakunta, joka on kärsinyt vainoa ja ahdistusta Kristuksen tähden, pelastuu.  Se on koeteltu seurakunta ja elää yksin Jumalan armosta (jj.8-11).  

3. Herra itse käy sotaa harhaopettajia vastaan.  Jumala kutsuu parannukseen kaikista harhaopeista.  Väärä opetus tulee hyljätä Lopun aikana. (j. 12-17). 


4. Jumala tuomitsee kaiken haureuden ja siveettömyyden.  Seksuaalisynnit rehottavat.  Ne tulevat tuomion alle. Läpi Raamatun voimme nähdä, kuinka kaikki haureus Jumalaa ja Hänen tahtoaan kohtaan on tuomittavaa.  Erityisesti lopun aikana seksuaalisynnit rehottavat.  (j. 18-29).

Aikoinaan jo yksi Nooan pojista joutui Jumalan rangaistuksen alle nähdessään isänsä alastomuuden. (1 Moos.9:22-25).  Jumalan pyhyys on enemmän kuin ymmärrämmekään tänä päivänä! 

1 Kor. 6:18: 
Paetkaa haureutta. Kaikki muu synti, mitä ikinä ihminen tekee, on ruumiin ulkopuolella; mutta haureuden harjoittaja tekee syntiä omaa ruumistansa vastaan.

Seksuaalisynnit ovat vakavia siksi, että ne sotivat Kristuksen ruumista, so. seurakuntaa vastaan.  Jumala on Pyhä Jumala. 
Näillä synneillä EI pidä leikitellä! 


Tämän päivän LGBTQ- kulttuuri ja kirkko ajassamme rikkoo avoimesti Jumalan pyhyyttä vastaan. Jeesus ei tullut lakia millään tavoin kumoamaan.  Hän täytti lain uhraamalla itsensä ja asettamalla meidät pyhinä ja vanhurskaina Jumalan eteen. Meidän tulee siis pukeutua Häneen!

Efe.4: 
22 että teidän tulee panna pois vanha ihmisenne, jonka mukaan te ennen vaelsitte ja joka turmelee itsensä petollisia himoja seuraten,
23 ja uudistua mielenne hengeltä
24 ja pukea päällenne uusi ihminen, joka Jumalan mukaan on luotu totuuden vanhurskauteen ja pyhyyteen.


5. Jumala odottaa omiltaan pyhyyttä ja puhtautta, se tulee selvästi ilmi.  Hänen eteensä ei astella epäpyhin askelin tai likaisin vaattein.  On aika tehdä parannusta kaikista synneistä. (Ilm. 3: 1-6).  On valvottava tekojaan ja valintojaan.  Jumala itse tarkkaa maata. 

1 Piet 4: 
17 Sillä aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta; mutta jos se alkaa ensiksi meistä, niin mikä on niiden loppu, jotka eivät ole Jumalan evankeliumille kuuliaiset?
18 Ja "jos vanhurskas vaivoin pelastuu, niin mihinkä joutuukaan jumalaton ja syntinen?"
19 Sentähden, uskokoot myös ne, jotka Jumalan tahdon mukaan kärsivät, sielunsa uskolliselle Luojalle, tehden sitä, mikä hyvää on.


Voit yhtyä kanssani ao. rukoukseen: 

Isä, Jeesuksen nimessä rukoilen, puhdista minut verelläsi kaikesta synnistä ja anna todellisen armon puhdistaa elämäni ja sisimpäni kaikesta.  Tahdon valvoa edessäsi ja olla valmiina, kun lähtökäskysi tulee. 

Tuon eteesi kaikki salaisimmatkin syntini, jotka Sinun valvova silmäsi näkee.  Puhdista minut. Anna sisimpääni uusi puhdas Henki.  Avaa ymmärrykseni käsittämään aika, missä nyt elämme.  Sinun tulosi on aivan oven edessä.  

Teen parannusta myös rakkaitteni, kaupunkini ja kansakuntani edessä.  Isä, armahda ja anna anteeksi kaikki verenvikamme ja syntimme, jotka sotivat Sinun pyhyyttäsi ja vanhurskauttasi vastaan! Tule avuksemme oikeaan aikaan!  Aamen. 

Luuk.15:22:


Silloin isä sanoi palvelijoilleen: 'Tuokaa pian parhaat vaatteet ja pukekaa hänet niihin, ja pankaa sormus hänen sormeensa ja kengät hänen jalkaansa;

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Katja-Leena









Kommentit

Suositut tekstit