RAKKAANI ON

Korkea Veisu, tai uudemman Raamatun käännösversion mukaan, Laulujen Laulu kertoo lukijalleen morsiamen ja sulhasen välisestä rakkaudesta. Tiedämme myös, kuinka Raamattu monessa kohdin vertaa tätä suhdetta seurakunnan ja Kristuksen väliseen suhteeseen.  Se on vertauskuvallista. Todellinen rakkaus tekee kaikkensa miellyttääkseen rakastettuaan. Kristus antoi henkensä seurakunnan edestä.  Se on kaikkein suurimman rakkauden osoitus. 

Joh. 15:13: Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta. 

Efe.5:25: Miehet rakastakaa vaimoanne niin kuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi henkensä sen puolesta.

MORSIAMEN ROOLI 

Mikä sitten on morsiamen osuus suhteessa sulhaseen? Eikö uskovan tulisi olla lapsen kaltainen ja Jumalan tahdon mukainen suhteessa Häneen ja Kristukseen? Hääjuhlaan kutsutaan seurakunta, joka miellyttää Jumalaa.

Rakkaus on väkevää. Se kantaa kaikkien epäilysten ja esteiden yli. 

" Ottakaamme pienet ketut kiinni, jotka viinitarhoja turmelevat, sillä viinitarhamme ovat kukassa"; Laul.l. 2:15.

Rakkaus etsii aina totuutta salatuimpaan saakka. Morsian haluaa varmistua kaikesta siitä, mikä lujittaa häntä rakkaaseensa. Olemmeko me tehneet siinä kaikkemme? Vai, olemmeko sulkeneet itsemme Totuuden ulkopuolelle? 

" Sentähden pankaa pois kaikki saastaisuus ja kaikkinainen pahuus ja ottakaa hiljaisuudella vastaan sana, joka on teihin istutettu ja joka voi teidän sielunne pelastaa "; Jaak.1:21.

Morsian on musta ja ihana. Meidän on ymmärrettävä,  kuinka Jumalan luokse otetaan ne, jotka muut ovat orjuuttaneet tässä maailmassa ja jotka ovat olleet palvelijoita. Näemmekö tämän? Jumala kokoaa sieltä, mistä me vähiten olisimme valmiit kokoamaan taivaan aittoihin. 



" Minä olen musta, mutta ihana, te Jerusalemin tyttäret, kuin Keedarin teltat, kuin Salomon seinäverhot "; Laul.l. 1:5.

" Älkää katsoko sitä, että minä olen musta, päivän paahtama. Äitini pojat vihastuivat minuun, panivat minut viinitarhain vartijaksi - omaa viinitarhaani en vartioinut"; Laul. l. 1:6. 

Jumala korjaa viimeisinä päivinä niiden kohtalon, jotka ovat olleet sorrettuja ja muiden palvelijoina. Hän kokoaa sieltä, missä Häntä odotetaan ja minne Hänen palvelijansa kootaan. Sulhasen ääni kutsuu. Hänen kutsunsa kuuluu silloin, kun viiniköynnös kukkii. Nyt on se aika! 

Kuulemmeko Hänen äänensä? Hän on tulossa. Riennämmekö vastaan ja valmistaudumme huolella, ei mihin tahansa, vaan suureen palkintojuhlaan. Se on palkitsemisjuhla Kristuksen seurakunnalle, maailmanlaajuisesti. 

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Katja-Leena

Kommentit

Suositut tekstit