MITÄ KAIKKEA PUHUTTIIN?

Kun Profeetat, apostolit ja Jeesus kulkivat maan päällä, heistä puhuttiin aikalaistensa keskuudessa vaikka millaisia puheita. Oli paljon epäuskoa, uskonnollisuutta ja vainoa.  Jeesus koetteli välillä omiensa uskoa kysymällä heiltä suoraan, kenenkä he sanoivat Hänen olevan; Mitä teot kertoivat Hänestä? ( Mark. 8:29; Matt. 16:15 ). 

Katsotaan, mitä kaikkea Jumalan äänitorvina kulkeneet ja Jumalan oma Poika kohtasivat ihmisten taholta: 

Joh. 10 (Jeesuksesta): 

18 Ei kukaan sitä minulta ota, vaan minä annan sen itsestäni. Minulla on valta antaa se, ja minulla on valta ottaa se jälleen; sen käskyn minä olen saanut Isältäni."
19 Niin syntyi taas erimielisyys juutalaisten kesken näiden sanain tähden.
20 Ja useat heistä sanoivat: "Hänessä on riivaaja, ja hän on järjiltään; mitä te häntä kuuntelette?"
21 Toiset sanoivat: "Nämä eivät ole riivatun sanoja; eihän riivaaja voi avata sokeain silmiä?"
22 Sitten oli temppelin vihkimisen muistojuhla Jerusalemissa, ja oli talvi.
23 Ja Jeesus käyskeli pyhäkössä, Salomon pylväskäytävässä.
24 Niin juutalaiset ympäröivät hänet ja sanoivat hänelle: "Kuinka kauan sinä pidät meidän mieltämme kiihdyksissä? Jos sinä olet Kristus, niin sano se meille suoraan."
25 Jeesus vastasi heille: "Minä olen sanonut sen teille, ja te ette usko. Ne teot, joita minä teen Isäni nimessä, ne todistavat minusta.
26 Mutta te ette usko, sillä te ette ole minun lampaitani.
27 Minun lampaani kuulevat minun ääntäni, ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua.''


Jeesus joutui usein kohtaamaan tilanteita, missä fariseukset ja uskonnolliset johtajat olivat Häntä vastaan. He väittivät Häntä jopa riivatuksi. Jeesus sanoi heille, että teot, joita Hän Isänsä nimessä teki, todistivat Hänestä. Jeesus myös tuo ko. sanankohdassa selvästi esille uskon merkityksen.  Uskoa ei voida ottaa, ellei sitä anneta meille taivaasta.  Meidän tulee uskoa, että Jumala on ja että Hän palkitsee ne, jotka Häntä etsivät; Hepr. 11:6. 

Hepr. 11:1: 
Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy.

Uskonnollisuus ei kykene kurottautumaan näkymättömiin tai omistamaan iankaikkista toivoa.  Kaikkialla, missä törmäämme järjen ja ihmismielen loputtomiin selityksiin, me joudumme törmäyskurssille uskon kanssa.  Uskon ulottuvuuksia emme kykene koskaan pelkällä järjellä selittämään.  Meidän tulee nähdä Jumalan suvereenius ja taipua Hänen tahtonsa alle. Hän toimii aina omalla tavallaan, ehkäpä hyvinkin salatusti. 


PAAVALIA SYYTETTIIN HULLUKSI HÄNEN KÄÄNTYMYKSENSÄ JÄLKEEN

Apt. 26: 
22 Mutta Jumalan avulla, jota olen saanut tähän päivään asti, minä seison ja todistan sekä pienille että suurille, enkä puhu mitään muuta, kuin minkä profeetat ja Mooses ovat sanoneet tulevan tapahtumaan,
23 että nimittäin Kristuksen piti kärsimän ja kuolleitten ylösnousemuksen esikoisena julistaman valkeutta sekä tälle kansalle että pakanoille."
24 Mutta kun hän näin puolustautui, sanoi Festus suurella äänellä: "Sinä olet hullu, Paavali, suuri oppi hulluttaa sinut".
25 Mutta Paavali sanoi: "En ole hullu, korkea-arvoinen Festus, vaan puhun totuuden ja toimen sanoja.

Apostoli Paavalia maaherra Festus syytti hulluksi, kun Paavali kertoi kääntymyksestään.  Festus väitti suuren opin paisuttaneen hänet. Paavali kiisti moisen syytöksen. 


KIRJANOPPINEET TAISTELIVAT JEESUSTA VASTAAN

Kirjanoppineet olivat joukko Jumalan lakia opiskelleita juutalaisia.  He tallensivat ylös mm. juutalaisten perimätiedon. Evankeliumissa Markuksen mukaan voimme lukea, kuinka rankasti he sanoivat Jeesuksesta: 

Mark. 3: 22:  Ja kirjanoppineet, jotka olivat tulleet Jerusalemista, sanoivat: "Hänessä on Beelsebul", ja: "Riivaajien päämiehen voimalla hän ajaa ulos riivaajia".

Jeesus teki heille selväksi, kuinka pilkka Jumalan henkeä kohtaan on anteeksiantamaton synti, ja ettei mikään valtakunta voi riitaantua itseään vastaan.  ( jakeet 23-24; 28-29 ). 



JOHANNES KASTAJA MESTAUTETTIIN SANOJENSA TÄHDEN

Matt. 14: 

3 Sillä Herodes oli ottanut Johanneksen kiinni ja sitonut hänet ja pannut vankeuteen veljensä Filippuksen vaimon, Herodiaan, tähden.
4 Sillä Johannes oli sanonut hänelle: "Sinun ei ole lupa pitää häntä".

Johannes Kastaja joutui Herodeksen ja Herodiaan epäsuosion ja suoranaisen vihan kohteeksi sen vuoksi, että hän oli torunut kuningasta tämän otettuaan veljensä vaimon. Lopulta Johannes menetti tämän vuoksi henkensä.  Herodias vaati miestään mestaamaan profeetan, koska kuningas oli luvannut toteuttaa Herodiaan tyttären toiveen tämän tanssittuaan hänelle. Tytär kuunteli äitiään. 

Matt. 14: 
8 Niin hän äitinsä yllytyksestä sanoi: "Anna tuoda minulle tänne lautasella Johannes Kastajan pää".


Lopuksi: 

Juuri puhuin erään läheiseni kanssa, kuinka ihminen ei jalostu aikain saatossa jotenkin paremmaksi tai sivistyneemmäksi.  Sellaisen luuleminen on harhaa.  Raamattu sanoo, että myös lopun aikana pyhät pyhittyvät edelleen ja pahat menevät yhä syvemmälle pahuudessaan. ( Ilm. 22: 11 ).  

Meidän on ymmärrettävä, kuinka Jumalan Sana on se mittakeppi, millä me mittaamme tekoja keskuudessamme. Ei ole mitään muuta. Yhä vielä ihminen pakoilee Jumalaa ja yrittää selitellä syntejään. Ja, kuitenkin Jumala on Pyhä ja Vanhurskas. Hän ei siedä syntejämme. 

On kyettävä mittauttamaan omia puheitaan ja puhumatta jättämisiään Sanan valossa.  Jumala vastuuttaa meitä yhä. Sorrunko sanomaan vihollisen teoiksi jotakin sellaista, millä on iankaikkista ja pelastavaa armoa korostavaa vaikutusta?  Olenko valmis taistelemaan totuuden ja vanhurskauden puolesta, varottamalla synnistä ja pahuudesta? 

Ellemme juurru ja aseta telttavaarnojamme Sanaan, me emme kestä, kun myrskyt tulevat.  Me emme voi myöskään iskeä telttaköysiämme liian lujasti maaperään.  On kyettävä näkemään horisontin taakse.  Ne, jotka Jumala on laittanut kulkemaan edellämme, tunnetaan siitä, etteivät he ole luottaneet tähän näkyväiseen.  Heidän toivonsa ja päämääränsä ulottuvat kauaksi täältä. Luotanko siihen, että Isä Jumala itse on voimallinen puhumaan hengelleni niin, että pääsen osalliseksi uskosta, joka kantaa horisontin tuolle puolen? 

VAHVOINA LOPPUUN SAAKKA!

Katja-Leena





Kommentit

Suositut tekstit